Nakkesteg. Uhm i dag får du opskriften på en lækker helstegt nakkefilet stegt i ovnen med bacon, tomat, champignon og peberfrugt.Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat

Det er ferietid. Det er fritid. Det er GOD tid 🙂

Efterårsferien betyder lange hjemmedage med syltetøjskogning, rugbrødsbagning, æblekagebagning og simremad. Godt krydret med krammere i rigelige mængder 😉

Römertopf stegesoen har været i brug flere gange i efterårsferien.

Den er perfekt til simremad. Maden kan stå og passe sig selv i flere timer og sende indbydende dufte ud i huset.

Maden brænder ikke på, så der er rigeligt med tid til andre projekter. Spille brætspil, læse en tyk bog eller smække stængerne op? 😉

I dag skal du høre om en rigtig lækker ret til stegeso. En skøn nakkesteg med den lækreste tomatsovs med gode smage fra bacon og peberfrugt.

Har du ikke en Römertopf stegeso, så kan du fint bruge en stegeso af glas. Du kan også  sætte din støbejernsgryde i ovnen eller lave retten i et tildækket ildfast fad.

Helstegt nakkefilet med peberfrugt, bacon og tomat. Uhm en lækker ret og du får opskriften lige her:

Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat

Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat – få en god opskrift på simremad i stegeso hér

Nakkesteg med bacon, peberfrugt og tomat langtidssimret i Römertopf
Nakkesteg i Römertoft med bacon, peberfrugt og tomat
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 3 timer
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Ret: Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 nakkefilet á ca. 2 kg.
  • 3 løg hakkede
  • 2 peberfrugter gerne røde
  • 250 gram champignon eller 2 glas eller 2 glas
  • 1 ds flåede tomater
  • 2 spsk. paprika
  • 125 gram bacon i skiver eller tern
  • ½-3/4 liter bouillon af 2 svinebouillonterninger

Sådan gør du

  • Sæt din Römertopf i blød i vand, hvis du bruger en stegeso af rødler. Fyld den ene del med vand og sænk den anden del ned oveni. Lad den suge vand minimum et kvarter.
  • Lav bouillon, og lad det afkøle.
  • Brun nakkestegen på smør på panden og krydr den godt på alle sider med salt, peber og paprika.
  • Snit løg og peberfrugt og fyld det i stegesoen
  • Når din nakkefilet er færdigstegt lægger du den på løg/paprika-bunden i Römertopfen.
  • I stegeskyen fra nakkestegen svitser du nu bacon og champignon. Brug gerne friske champignon. Drys 2 spsk paprika over og svits med.
  • Hæld bacon/champignon i Römertopfen, så det dækker nakkefiletten. Kog panden af med lidt mælk/vand og hæld ved (det må ikke være for varmt, når du hælder det i)
  • Hæld bouillonen i stegesoen og tilsæt flåede tomater.
  • Sæt Römertopfen i en kold ovn og lad stegen stege 2½-3 timer v. 175 grader varmluft.Nakkestegen er færdig, når den er mør og kernetemperaturen er minimum 80 grader.
  • Jævn tomatsaucen før servering. Servér f.eks. med ovnkartofler eller ris og gerne med en grøn salat til

Noter

Retten kan laves i en stegeso af glas. 
Du kan også bruge en stegegryde, du sætter i ovnen eller et tildækket ildfast fad.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En lækker saftig helstegt nakkefilet i stegeso. En mør steg i tomatsovs med paprika, champignon og peberfrugt

Herligt med mad der laver sig selv i ovnen.

Hvis du synes retten er lidt en strømsluger, så udnyt gerne ovnvarmen til at bage et brød imens f.eks. et  madbrød, eller grøntsager, ovnkartofler eller måske en kage?Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat

Her er det et rugbrød der hygger sig fint ved siden af stegesoen. Opskriften på rugbrødet kan findes her 

I ovnen stegte vi også bagte peberfrugter og rødløg og små oliestegte kartofler. Disse ting passede perfekt til nakkestegen, så det tilbehør kan anbefales. 🙂

Dryp peberfrugterne med olie og hvidløgspeber. Bages med i ovnen i ca. 45 minutter.

Kartoflerne er “små hurtige kartofler” som jeg har forelsket mig i.

Man køber dem i en pose, de er så godt som klargjorte, skal kun vaskes let. Hvor er det nemt! Kartoflerne vendes i olie og groft salt og bages med i ovnen i 1 times tid.

Du kan også bruge denne opskrift:

Kartofler i ovn med hvidløg og timian - ovnkartofler
Lækre sprøde ovnkartofler med hvidløg og timian
Se opskriften her

Dagens nakkestegen blev mør og lækker. Jeg var nødt til at bruge en takket kniv for at kunne skære den.

Den var supermør og lige på grænsen til “pulled pork”. Virkeligt lækkert! 🙂

Tomatsovsen med paprika smagte virkelig godt.

Kartofler, sovs og bagte peberfrugter kom hurtigt på bordet. Så er der MAD! (til flere dage).

Der er rigeligt til 8-10 personer med en nakkesteg på et par kilo så tøv ikke med at servére den for dine gæster.

ELSKER min Römertopf! Nakkesteg i stegeso kan anbefales!

Det bliver skovtursvejr i weekenden. Fyld evt. din Römertopf inden du tager afsted, så laver maden sig selv til du er hjemme igen…

Kan anbefales! Mørt, saftigt, velsmagende. Prøv det 🙂

Bon appetit! 🙂Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat