Nakkesteg. Uhm i dag får du opskriften på en lækker helstegt nakkefilet stegt i ovnen med bacon, tomat, champignon og peberfrugt.
Det er ferietid. Det er fritid. Det er GOD tid 🙂
Efterårsferien betyder lange hjemmedage med syltetøjskogning, rugbrødsbagning, æblekagebagning og simremad. Godt krydret med krammere i rigelige mængder 😉
Römertopf stegesoen har været i brug flere gange i efterårsferien.
Den er perfekt til simremad. Maden kan stå og passe sig selv i flere timer og sende indbydende dufte ud i huset.
Maden brænder ikke på, så der er rigeligt med tid til andre projekter. Spille brætspil, læse en tyk bog eller smække stængerne op? 😉
I dag skal du høre om en rigtig lækker ret til stegeso. En skøn nakkesteg med den lækreste tomatsovs med gode smage fra bacon og peberfrugt.
Har du ikke en Römertopf stegeso, så kan du fint bruge en stegeso af glas. Du kan også sætte din støbejernsgryde i ovnen eller lave retten i et tildækket ildfast fad.
Helstegt nakkefilet med peberfrugt, bacon og tomat. Uhm en lækker ret og du får opskriften lige her:
Nakkesteg i Römertopf med bacon og tomat – få en god opskrift på simremad i stegeso hér
Ingredienser
- 1 nakkefilet á ca. 2 kg.
- 3 løg hakkede
- 2 peberfrugter gerne røde
- 250 gram champignon eller 2 glas eller 2 glas
- 1 ds flåede tomater
- 2 spsk. paprika
- 125 gram bacon i skiver eller tern
- ½-3/4 liter bouillon af 2 svinebouillonterninger
Sådan gør du
- Sæt din Römertopf i blød i vand, hvis du bruger en stegeso af rødler. Fyld den ene del med vand og sænk den anden del ned oveni. Lad den suge vand minimum et kvarter.
- Lav bouillon, og lad det afkøle.
- Brun nakkestegen på smør på panden og krydr den godt på alle sider med salt, peber og paprika.
- Snit løg og peberfrugt og fyld det i stegesoen
- Når din nakkefilet er færdigstegt lægger du den på løg/paprika-bunden i Römertopfen.
- I stegeskyen fra nakkestegen svitser du nu bacon og champignon. Brug gerne friske champignon. Drys 2 spsk paprika over og svits med.
- Hæld bacon/champignon i Römertopfen, så det dækker nakkefiletten. Kog panden af med lidt mælk/vand og hæld ved (det må ikke være for varmt, når du hælder det i)
- Hæld bouillonen i stegesoen og tilsæt flåede tomater.
- Sæt Römertopfen i en kold ovn og lad stegen stege 2½-3 timer v. 175 grader varmluft.Nakkestegen er færdig, når den er mør og kernetemperaturen er minimum 80 grader.
- Jævn tomatsaucen før servering. Servér f.eks. med ovnkartofler eller ris og gerne med en grøn salat til
Noter
En lækker saftig helstegt nakkefilet i stegeso. En mør steg i tomatsovs med paprika, champignon og peberfrugt
Herligt med mad der laver sig selv i ovnen.
Hvis du synes retten er lidt en strømsluger, så udnyt gerne ovnvarmen til at bage et brød imens f.eks. et madbrød, eller grøntsager, ovnkartofler eller måske en kage?
Her er det et rugbrød der hygger sig fint ved siden af stegesoen. Opskriften på rugbrødet kan findes her
I ovnen stegte vi også bagte peberfrugter og rødløg og små oliestegte kartofler. Disse ting passede perfekt til nakkestegen, så det tilbehør kan anbefales. 🙂
Dryp peberfrugterne med olie og hvidløgspeber. Bages med i ovnen i ca. 45 minutter.
Kartoflerne er “små hurtige kartofler” som jeg har forelsket mig i.
Man køber dem i en pose, de er så godt som klargjorte, skal kun vaskes let. Hvor er det nemt! Kartoflerne vendes i olie og groft salt og bages med i ovnen i 1 times tid.
Du kan også bruge denne opskrift:
Dagens nakkestegen blev mør og lækker. Jeg var nødt til at bruge en takket kniv for at kunne skære den.
Den var supermør og lige på grænsen til “pulled pork”. Virkeligt lækkert! 🙂
Tomatsovsen med paprika smagte virkelig godt.
Kartofler, sovs og bagte peberfrugter kom hurtigt på bordet. Så er der MAD! (til flere dage).
Der er rigeligt til 8-10 personer med en nakkesteg på et par kilo så tøv ikke med at servére den for dine gæster.
ELSKER min Römertopf! Nakkesteg i stegeso kan anbefales!
Det bliver skovtursvejr i weekenden. Fyld evt. din Römertopf inden du tager afsted, så laver maden sig selv til du er hjemme igen…
Kan anbefales! Mørt, saftigt, velsmagende. Prøv det 🙂
Har særligt kig på din opskrift på nakkestegen – det ser superlækkert ud:-)
Hej Gitte. Er lige faldet over din side i dag. Sikke nogle lækre opskrifter du lægger ud!!! Glæder mig til at prøve en masse af dem. Lige et lille spørgsmål, da jeg er helt ny i “stegeso-verdenen”:-) Jeg har fået en stegeso af glas i julegave – kan se du bruger römertopf af ler – ved du om jeg direkte kan overføre dine opskrifter til den jeg har af glas….? den skal selvfølgelig ikke trække i vand inden, men hvad med stegetider/temp? og skal der også vand i mens den steger? Håber det er noget du kan svare på, da… Læs mere »
Hej Gitte
Jeg er ny i dit univers, men jeg elsker det, bliver så inspireret.
Jeg vil så gerne bruge min Rômertopf mere og du har mange spændende opskrifter – kom gerne med flere 🙂
Et problem da jeg prøvede denne opskrift, tror din stegeso er større end min? jeg har den mellemste, fordi da jeg havde gjort den klar var den fyldt til kanten og det gjorde at min ovn blev totalt svinet til, så gerne skriv gerne hvor store dine bradepander/stegeso/forme osv er 🙂
Taknemmelig hilsen
Anne Charlotte