Nektarinmarmelade med vanilje – uden tilsat sukker

  • Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker

En bakke nektariner i køleskabet der ikke er det store afsæt i? Konvertér dem til lækker nektarinmarmelade uden at få sved på panden eller rynke et bryn.

DSC_5072

Det er SÅ nemt at koge marmelade og jeg er rider lige nu på en sukkerfri bølge, hvilket gør syltetøjskogeriet endnu lettere: Jeg bruger grøn Melatin, så kan man nemlig sylte uden sukker. Sådan ser pakken ud.DSC_4882

Jeg iler med at bringe opskriften og den er rigtig nem. Faktisk skal du kun bruge 3 ingredienser. Lækker lækker marmelade – med vaskeægte vaniljeprikker:

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker
Forfatter:
: Familiens favoritter
Portioner: 2 glas
Det skal du bruge:
  • 800 gram nektariner (1 bakke). Ferskner eller blommer kan også bruges.
  • 1 vaniljestang+ 1 tsk. sukker
  • ½ brev grøn Melatin
  • 2 dl vand
Sådan gør du:
  1. Befri nektariner for sten og læg frugten i en gryde.
  2. Befri vaniljemarven fra vaniljestangen og bland med 1 tsk sukker.
  3. Tilsæt vaniljemarv og læg også den tomme vaniljestang i gryden
  4. Tilsæt vand.
  5. Læg låg på gryden og kog ca. 15-20 min.
  6. Rør godt undervejs.
  7. Marmeladen er færdig når vandet er opsuget og konsistensen er fin.
  8. Tilsæt Grøn Melatin og lad den koge med 1 minut.
  9. Skyl 2 glas med kogende vand og lidt atamon. Skal marmeladen holde sig længe, skal du tilsætte lidt Atamon, når gryden er taget af blusset.
  10. Spiser du marmeladen indenfor 2-3 uger er Atamon ikke nødvendigt (men brug rent bestik i glasset hver gang)

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukkerDet er rigtigt nemt at lave marmelade og du kan sagtens koge en portion imens du alligevel er i gang i køkkenet med andre gøremål.

At lave syltetøj er en perfekt måde at få brugt frugt på, frugt du måske ikke lige får spist. Er nektarinerne/blommerne/fersknerne blevet lidt runkne, så pyt med det, de kan fint bruges til marmelade alligevel.

Det helt perfekte stop-madspilds-initativ – og marmeladen smager FANTASTISK – så du bliver dobbelt belønnet. Deruover er det det skønneste scenarie at håndtere de smukke frugter. Billederne ovenfor lyver ikke 🙂

Prøv lige at se her. Et billede af weekendens store bløde tykmælksboller. Serveret med ost og nektarinmarmelade. Jamen så kan man altså ikke blive mere weekendlykkelig! Hele familien jubler!

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker

Kan du ikke spise al marmeladen selv, er det jo en rigtig fornem værtindegave at give – tænk at få et fint glas hjemmelavet marmelade! Tag glasset med i stedet for en blomst – det er ægte gode følelser man giver væk på den måde, hvis du spørger mig. Jeg ville da ELSKE at få sådan et glas, ville du ikke også? 🙂
Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukkerEn halv times anstrengelser og nu har jeg sådan et glas at stå op til hver morgen. Ej hvor skønt – det smager af sommer og sol – og du vil blive overrasket over sødmen også selvom der ikke er tilsat sukker til marmeladen.

Har du prøvet at lave syltetøj/marmelade selv, er det svært at gå over til købe-marmelade igen. Det bliver aldrig helt det samme.

Du kan bruge al frugt og bær tænker jeg. Jeg har gode erfaringer med æblemarmelade også, med og uden krydderi, se endnu et eksempel her og find mange flere på bloggen. Hvad med en blommemarmelade og blommetrifli f.eks.? eller en spændende variant med Kiwi?
Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukkerHov forresten og ja jeg fjumrer lidt i terminologien: syltetøj/marmelade same-same? Næh det har vist noget med sukkerindholdet at gøre? Kender du til hvad forskellen er, så oplys os gerne i kommentarsporet herunder.

Rigtig god fornøjelse med dit marmeladeprojekt 🙂

Nektarinmarmelade med vanilje - uden tilsat sukker

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Sol-britt 27. maj 2015 af 11:21- Svar

    Lyder lækkert manden har lige bestilt lagkage med rabarber til kollegaerne på mandag. Gad vide om den skal fyldes med rabarber syltetøj med grønmelantin eller en rabarbermousse?

    • Gitte Hansen 27. maj 2015 af 21:11- Svar

      Hej Sol-britt
      Uha ja det er jo svært at svare på – begge dette lyder da vældigt lækkert!
      Rigtig god fornøjelse med lagkagen – uhm – lækkert med en rabarberlagkage
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar