Nektarin marmelade smager bare så godt. I dag får du derfor en opskrift på lækker nektarinmarmelade, der er nem og hurtig at lave.
En bakke nektariner i køleskabet der ikke er det store afsæt i?
Selvom de er ved at være runkne og lidt triste, så kan du sagtens trylle dem om til en lækker marmelade. Helt uden at få sved på panden eller rynke et bryn.
Det er SÅ nemt at koge marmelade. Lige nu rider jeg på en sukkerfri bølge, hvilket gør syltetøjskogeriet endnu lettere: Jeg bruger grøn Melatin, så kan man nemlig sylte helt uden tilsat sukker. Sådan ser pakken ud.
Grøn Melatin kan du købe i langt de fleste supermarkeder, også discountbutikker.
Jeg iler med at bringe dig marmelade opskriften. Den er rigtig nem og faktisk skal du kun bruge 3 ingredienser.
Brug gerne opskriften som grundopskriften til marmelade med anden frugt eller andre bær også.
Det er super nemt at koge marmelade selv og det smager så meget bedre end den marmelade du kan købe.
Lækker syrlig sød marmelade – med prikker fra dejlig vanilje.
Nektarin marmelade – nem opskrift uden sukker
Ingredienser
- 800 gram nektariner 1 bakke. Ferskner eller blommer kan også bruges.
- 1 vaniljestang+ 1 tsk. sukker
- ½ brev grøn Melatin
- 2 dl vand
Sådan gør du
- Befri nektariner for sten og læg frugten i en gryde.
- Befri vaniljemarven fra vaniljestangen og bland med 1 tsk sukker.
- Tilsæt vaniljemarv og læg også den tomme vaniljestang i gryden
- Tilsæt vand. Læg låg på gryden og kog ca. 15-20 min. Rør nogle gange undervejs
- Marmeladen er færdig når vandet er opsuget og konsistensen er fin.
- Tilsæt Grøn Melatin og lad den koge med 1 minut.
- Skyl 2 glas + låg med kogende vand og lidt atamon. Skal marmeladen holde sig længe, skal du tilsætte lidt Atamon, når gryden er taget af blusset.
- Spiser du marmeladen indenfor 2-3 uger er Atamon ikke nødvendigt (men brug rent bestik i glasset hver gang)
- Hæld marmeladen på de rene glas og luk straks låget
- Prøvesmag gerne marmeladen straks
Noter
Marmelade med nektariner – sød, syrlig. helt perfekt og nem at lave
Det er rigtigt nemt at lave marmelade selv. Du kan sagtens bare koge en portion, imens du alligevel er i gang i køkkenet med andre gøremål.
At lave syltetøj er en perfekt måde at få brugt frugt på, frugt du måske alligevel ikke lige får spist.
Er nektarinerne/ blommerne/fersknerne blevet lidt runkne, så pyt med det, de kan fint bruges til marmelade alligevel.
Sådan laver du marmelade med nektariner og vanilje – helt uden sukker. Se billederne her:
Det helt perfekte stop-madspilds-initativ. Marmeladen smager FANTASTISK – så du bliver dobbelt belønnet.
Deruover er det det skønneste scenarie at håndtere de smukke frugter. Billederne ovenfor lyver ikke 🙂
Prøv lige at se her. Et billede af weekendens store bløde grovboller. Serveret med ost og nektarinmarmelade.
Jamen så kan man altså ikke blive mere weekendlykkelig! Hele familien jubler!
Kan du ikke spise al marmeladen selv, er det jo en rigtig fornem værtindegave at give.
Tænk at få et fint glas hjemmelavet marmelade! Tag glasset med i stedet for en blomst.
Det er ægte gode følelser man giver væk på den måde, hvis du spørger mig.
Jeg ville da ELSKE at få sådan et glas, ville du ikke også? 🙂
En halv times anstrengelser og nu har jeg sådan et dejligt glas marmelade at stå op til i morgen.
Ej hvor skønt! Det smager af sommer og sol. Du vil blive overrasket over sødmen, også selvom der ikke er tilsat sukker til marmeladen.
Har du prøvet at lave syltetøj/marmelade selv, er det svært at gå over til købe-marmelade igen. Det bliver aldrig helt det samme.
Du kan bruge al frugt og bær tænker jeg.
Jeg har gode erfaringer med æblemarmelade også, med og uden krydderi, se endnu et eksempel her og find mange flere på bloggen.
Hvad med en blommemarmelade og blommetrifli f.eks.? eller en spændende variant med Kiwi?
Hov forresten og ja jeg fjumrer lidt i navnene. Syltetøj – marmelade er det dét samme og hvad er forskellen?
Jeg bruger begge betegnelser lidt i flæng. På engelsk findes jo både Jam og Marmelade
Næh det har vist noget med sukkerindholdet at gøre? Kender du til hvad forskellen er, så oplys os gerne i kommentarsporet herunder.
Rigtig god fornøjelse med dit marmeladeprojekt 🙂
Hvor ser det lækkert ud! Med en diabetes2 er jeg vild med sukkerfri opskrifter, da det købte ikke altid smager godt 🙂
Lyder lækkert manden har lige bestilt lagkage med rabarber til kollegaerne på mandag. Gad vide om den skal fyldes med rabarber syltetøj med grønmelantin eller en rabarbermousse?