Nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vaniljeprikker

  • Ferskenmarmelade og nektarinmarmelade med vaniljeprikker

DSC_8993Nogle gange får man årstidens frugt smidt i nakken når man handler. Sådan gik det også i dag. En bakke nektariner til en femmer.

Så kan man jo komme til at købe et par bakker og hov hvis man også har en bakke ferskner i køleskabet, hober frugten sig jo pludseligt rigtigt meget op?

Hvad gør man så? Spiser frugt til man får ondt i maven eller lader en marmelade simre imens man alligevel laver aftensmad?

Ferskenmarmelade og nektarinmarmelade med vaniljeprikker

Jep – det blev til 3 glas marmelade med nektarin- og fersken af to bakker frugt. For mig er nektariner og ferskner næsten ens, den ene frugt bare lidt mere lodden end den anden.  De går dog fint i marmeladeforening sammen.  🙂

Ferskner og nektariner

Her får du den hurtige nemme opskrift på:

Nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vaniljeprikker:

Du skal bruge:

2 bakker nektariner/ferskner. Hvad med en bakke af hver?

1-1½ dl. sukker (gem lidt og smag til, til sidst)

1 hel vaniljestang.

1/4-1/2 brev Marmelit (grøn -til sukkerfri syltning eller blå til sukkerreduceret syltning)

1-2 tsk. Atamon

Ferskenmarmelade og nektarinmarmelade med vaniljeprikker

Sådan laver du nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vaniljeprikker:

  • Skyl ferskner og nektariner. Skær dem i stykker og befri dem for stenen.
  • Læg frugtstykkerne i en gryde og lad frugten simre ved svag varme under låg,
  • Skær vaniljestangen op og rør vaniljemarven med lidt sukker. Tilsæt sukker, vaniljemarv og den tomme vaniljestang til marmeladen. Selv den tomme stang afgiver smag.
  • Lad marmeladen simre til frugterne er kogt næsten til mos/pure. Kan du bedst lide marmelade med solide frugtstykker i, skal du nok ikke lade marmeladen koge så længe som jeg. Min kogte vel 1 time! 😉
  • Lad dog marmeladen koge indtil det meste af væde er opsuget.
  • Når du synes din marmelade har fået en passende konsistens, tilsætter du Marmelit efter anvisningerne bag på pakken. Vej gerne frugten af først, så du bedre kan dosere mængden.
  • Lad marmeladen koge et par minutter med Marmelitten og tag den herefter af varmen. Tilsæt et par tsk. Atamon (medmindre I spiser marmeladen meget hurtigt).
  • Skyl marmeladeglas og låg med kogende vand tilsat lidt atamon.
  • Fyld glassene med lækker marmelade og skru hurtigt lågene på.
  • Afkøl og sæt i køleskab bagefter, eller SPIS!
  • Nylavet fersken-/nektarinmarmelade – vil du smage? 🙂

Nylavet marmelade - vil du smage?

Øj manner hvor jeg glæder mig til at spise nylavet fersken-/nektarinmarmelade på min morgenbolle i morgen, eller på søndagsfranskbrødet på søndag? Har testsmagt og godkendt marmeladen, mere end godkendt.

Sniger et billede ind fra lørdagsmorgenbollen. Uhm, lækkert OG smukt!

DSC_9000

Fantastisk lækker sød og frisk marmeladesmag. Hvorfor kan man mon ikke købe fersken-/nektarinmarmelade i butikkerne, når nu det smager så godt? Tja, tjo. Så er det da bare godt at vi kan lave den selv, den marmelade, og dejligt det er så nemt 😉

Kommer du forbi en butik med en bakke nektariner/ferskner til en femmer, så skynd dig at køb rigeligt med bakker. Har du en frugtskål fyldt med frugt I ikke kan få spist, så giv dine ferskner og nektariner et nyt og bedre liv i en lækker marmelade.

Ferskenmarmelade og nektarinmarmelade med vaniljeprikkerBagenørden anbefaler nektarinmarmelade og ferskenmarmelade med vaniljeprikker:

Jeg har 3 glas og det ene glas vil jeg give til mine forældre som vi skal besøge i morgen. Bedstemor og bedstefar har inviteret os på stegt flæsk med persillesauce, det har vores børn ALDRIG smagt, sikke en redelighed. Godt bedsteforældrene kan råde bod på det. :-)Til gengæld tror jeg aldrig at de har prøvet at spise fersken-/nektarinmarmelade. Godt vi kan udveksle lidt hofretter 😉

Nu er det weekend og måske den skal stå i marmeladekogningens tegn? Måske jeg vil lave en ny portion æblemarmelade, af alle æblerrne der IGEN er raslet ned fra æbletræerne. Måske det bliver en crumble igen? Who knows what tomorrow brings? 😉

God weekend til dig – håber du vil hygge dig i eller udenfor køkkenet?

Bag gerne en potion boller eller franskbrød til den lækre hurtige marmelade. Sådan kan man også bruge en regnvejrsweekend 🙂

Ferskenmarmelade og nektarinmarmelade med vaniljeprikker

Efter efter-weekend foto. Her søndagsfranskbrødet med den lækre marmelade på toppen 🙂DSC_9163

Mere inspiration

Læg en kommentar