Æblemarmelade med skræl. I dag får du en super nem opskrift på marmelade med æbler, kogt med skræl.
Æblemarmeladen er med vaniljesukker og den smager bare så godt!
Har du også, som jeg, 1000 æbler i haven? En million æbler, så de ligger i dynger og i lag ude i haven?
En masse nedfaldsæbler, som man slet ikke kan nå at få brugt, før nye daler ned?
Tak du milde skaber, fordi jeg har vundet i æblelotteriet. Tak tak så mere end rigeligt!
Familien og kollegerne bliver stopfodret med æblekager i alle afskygninger. Hvad skal man så ellers hitte på?
I Norge kan man købe æblemarmelade i alle butikker. Herligt. Det må vi da også prøve at lave?
Jep det blev til hjemmelavet æblemarmelade af egen avl. Biodynamiske, økologiske og hjemmedyrkede æbler.
Hvad gør man hvis man ikke ORKER at skrælle flere æbler?
- Er der ikke noget med at vitaminerne sidder i skrællen?
- Er der ikke noget med at skrællen er særligt smagfuld?
- Går man ind for stop madspild, pines man jo over at smide æbleskrællerne ud?
Æbleskrællerne må da kunne bruges og man MÅ kunne slippe for at skrælle alle de hulens æbler??
Nu skal du høre om et æblemarmelade-eksperiment der lykkedes! Yes!
Jeg kogte æblebåde MED skræl og blendede marmeladen til slut. Det var en STOR succes og så meget nemmere!
1000 gange nemmere end med skrællede æbler.
Den fineste reneste æblemarmelade med den smukkeste farve ovenikøbet.
Marmeladen smagte SÅ meget bedre og meget mere af æbler. Det ER altså i skrællen, den gode smag gemmer sig. Nu er det bevist.
Få opskriften på nem æblemarmelade lavet af æbler med skræl her:
Æblemarmelade med skræl – få en nem opskrift på marmelade med æbler og vanilje hér
Ingredienser
- 2½ kg æbler eller mere
- 1 spsk vaniljesukker eller ½-1 vaniljestang
- Sukker efter behov Mængden afhænger af hvor søde/sure dine bær er. Rørsukker er godt at bruge, hvis du har
- 1 tsk Atamon pr. kg frugt Hvis marmeladen skal spises inden for 2-3 uger, behøver du ikke Atamon
Sådan gør du
- Skyl æblerne og skær evt. stødmærker/skurv af. Lad skrællen blive på, hvis den er fin.
- Fjern kernehuset og skær æblerne i både/tern. Læg dem i en gryde
- Tilsæt vaniljesukker eller vaniljestang, blandet med lidt sukker.
- Lad æblemarmeladen koge ved svag varme i ca. 25-30 minutter under låg. Omrør undervejs.
- Tag gryden af varmen, når æblerne er møre. Bland Atamonen i. Spiser I marmeladen indenfor en overskuelig fremtid, behøver du ikke Atamon.
- Blend marmeladen med en stavblender
- Smag til med sukker og evt. ekstra vaniljesukker
- Skyl marmeladeglas med kogende vand iblandet lidt Atamon. Læg lågene til glassene i en skål og dæk med kogende vand og lidt Atamon.
- Hæld marmeladen på glas og luk hurtigt låget. Opbevares bedst på køl
Noter
En nem og hurtig marmelade med blendede æbler med skræl. Skøn smag af vanilje og fin farve
Det er super nemt bare lige at putte æblestykkerne i en gryde og lade dem koge møre sammen med vaniljen.
Jeg flottede mig og brugte en vaniljestang, og lod den “tomme” vaniljestang koge med, sammen med æblestykkerne.
Du kan sagtens også bare bruge almindeligt vaniljesukker til æblemarmeladen.Kig til æbleblandingen flere gange og rør godt undervejs.
Når æblerne har kogt ca. en halv time, så prøv at mos æblestykkerne ud med en grydeske. Når de er møre, er æblemarmeladen kogt færdig.
Herefter skal marmeladen blot blendes med en stavblender. Hermed sikrer du at ingen får små æblestykker imellem tænderne. 😉
Den blendede æblemarmelade får den fineste røde farve. Farven snyder lidt her. Kuløren bliver rød og fin. Det er jo skrællen der farver her.
Til slut skal marmeladen smages til med sukker og evt. ekstra vanilje. Du kan også tilsætte f.eks. kanel eller kardemomme? Få inspiration til æblemarmelade med krydderi her:
1.
2.
Både almindeligt sukker og rørsukker kan bruges.
Det er svært at være nøjagtig med måleangivelserne her. Sukkermængden afhænger nemlig meget af hvor søde/sure dine æbler er. Start med lidt sukker og smag til.
Hvis du vil være sikker på, at marmeladen kan holde sig længe, så brug Atamon.
Jeg tilsatte Atamon til marmeladen, efter anvisningerne på flasken. Jeg kogte også mine marmeladeglas med lidt atamon. Tilsæt gerne 1/4 tsk. atamon i hvert marmeladeglas og fyld op med kogende vand.
Lågene lagde jeg i en skål, jeg dækkede med kogende vand, tilsat Atamon. Sådan lod jeg glassene stå imens marmeladen simrede færdig.
Marmeladen opbevares bedst på køl.
Æblemarmelade med skræl smager fantastisk!
Marmeladen smager skønt en nybagt bolle eller på en ostemad.
Få inspiration til andre lækre kager og desserter, hvor du kan få brugt den gode marmelade på, her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Så er der æblemarmelade! Rigtig god fornøjelse til dig 🙂
Den del af processen, hvor du skyller glassene med Atamon og kogende vand – det er spild at bruge Atamon, hvis du bruger kogende vand ?
Det er fint bare at bruge varmt vand og Atamon her, hvis du vil have en effekt af Atamonen.
Hej, hvor ser det lækkert ud – jeg må prøve imorgen, har vist et ton – sådan cirka – ævler i haven. Har ellers kogt mos og puttet i fryseren, men gik i dag og tænkte at marmelade af æbler vel også kunne spises 🙂 Jeg plejer at koge marmelade med Grøn melatin, skal ikke bruge sukker, og det er helt fint. Jeg må også huske kardemomme og kanel 🙂 Men, jeg har hørt/læst at Atamon ikke må få kogende vand? Det skal lige køle ned til 80 grader, ved du, om der er noget om snakken? Har den ikke… Læs mere »
jeg brugte kanel og anis, for at få lidt jule/vinterstemning i det 🙂
Både opskriften på det samt tærter og bollerne er på min blog, så kik endelig forbi 🙂
Har lavet æblesmør, og undre mig også som dig over hvorfor hverken det eller æblemarmelade kan købes i butikkerne. Det smager jo super godt.
Da jeg havde lavet æblesmørret, bagt tærter og boller med æbler havde jeg stadig nogle kilo tilbage af min plukning. De kom i saftkogeren (blot skåret i kvarte, men med kerne og det hele) og gav den mest lækre saft – og mig som ellers hverken kan lide æblejuice eller most, blev helt vilde med det.