Nem hurtig pærecrumble med kardemomme og ingefær

  • Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemomme

DSC_08304 brune pærer i køleskabet, hvad stiller man op med dem? Man skærer da bare de brune pletter af og laver lynhurtige pærecrumbler, med rigeligt havregryn og krydderier. DSC_0826Intet ryger ud her på matriklen, og her et nemt stop madspilds-tip til dig. Måske du også har bløde pærer (eller æbler) i din frugtskål?

Crumble kan laves af alskens frugt, men krydderierne ingefær går bedst i spænd til pærer og kanel til æble, er min erfaring. Kardemomme er fint i alle crumbler synes jeg?

Crumblen hér kan bruges som grundopskrift til crumble med frugt efter eget valg, krydderierne kan så fint skiftes ud efter behag. Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemommeJeg iler med at bringe dig opskriften:

Nem hurtig pærecrumble med kardemomme og ingefær
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemomme
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 4 små eller 1 stor
Det skal du bruge:
  • 4-5 pærer (gerne bløde, og gerne pærer du ellers ville have smidt ud)
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl hvedemel
  • 1 tsk kardemomme, 1 tsk stødt ingefær, 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl brun farin ell. rørsukker (alm. sukker kan også bruges)
  • 100 gram smør i tern
Sådan gør du:
  1. Skær pærerne i tern. Fjern evt. brune pletter.
  2. Fordel i tærteforme (4 små eller 1 stor). Smør formene godt inden.
  3. Bland mel og havregryn med krydderier og farin
  4. Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
  5. Bag crumblen/crumblerne ca. 30 minutter v. 175 grader varmluft.
  6. Nydes med flødeskum eller vaniljeis til.

Det er helt vildt nemt og hurtigt at lave crumble og et oplagt valg hvis du har overskudsfrugt. Crumble betyder vist egentlig smuldredej, og det er jo derfor den er så let. Dejen skal bare smuldres sammen og drysses på frugten. En-to-vupti.

Farin i crumble giver en god krydret og lækker sød smag. Erstat gerne farin med alm. sukker, hvis du synes.

Crumblen er perfekt at servere for gæster for den kan laves klar i god tid, opbevares på køl og sættes i ovnen imens I spiser hovedretten. Fungerer fint både som dessert og som kage til eftermiddagskaffen. Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemommeBloggens allermest populære krydderi-crumble er uden tvivl denne æblecrumble med farin, kanel og kardemomme – stik da også lige forbi den opskrift, den smager også…..uhm!

æblecrumble med farin, kanel og kardemomme

Når det bliver rabarbersæson igen, skal du prøve bloggens absolutte topscorer med – hold godt fast – 27.000 likes: Rabarbercrumble med mandler og marcipan Den blæste os alle omkuld den opskrift, den er du altså også nødt til at smutte forbi.

Et totalt blog-hit og jeg kan da bare slet ikke vente på, at rabarberstænglerne skyder frem i haven.
DSC_4692

Du finder en stribe andre crumble-opskrifter på bloggen lige her. Smuldrekagerne er forsøgt i alle afskygninger 🙂

Dagens pærecrumble blev “født” da der var brune pærer tilovers, men du kan selvfølgelig også bruge helt friske pærer.

Crumblen er så nem, at det lige passer til mit energiniveau for tiden. Jeg hænger stadigvæk i bremsen og er et par skridt bagefter i forhold til mit normale tempo, i livet, på jobbet og i køkkenet.Nem hurtig pærecrumble med ingefær og kardemommeJeg hænger i med  neglene, er ikke sygemeldt, men klarer de opgaver jeg kan og bliver så glad, når de lykkes godt og jeg finder glæde derved.

Stress er en finurlig ting. Den udmatter og dræner og man ser resultatet efter et for højt gear for længe. Kroppen reagerer som var den slået hjem i ludo. Træt. Træt. Træt. Jeg lader op nu og prøver at komme til kræfter, men øver mig stadigvæk i at bevare tålmodigheden med mit langsommere tempo (og knap så udfordrende arbejdsopgaver). Gid jeg snart kunne blive kørende igen, sådan rigtigt altså. Åh suk.

Tak fordi du har tålmodighed med mig og mine knap så hyppige indlæg.Tror jeg/vi skal vænne os til at en sjældnere udgivelsesfrekvens fremover. Jeg er sikker på du forstår.  <3

Jeg er sikker på at foråret snart vil hjælpe mig/os godt på vej, tror du ikke? Vinteren har komplet drænet mig denne gang. Jeg tænker, at jeg ikke er den eneste der venter utålmodigt?2013-07-07 15.26.51På den første rigtige varme forårsdag, vil vi springe rundt som køer der sendes på græs efter en lang vinter.  Jeg vil og så vil jeg også storspise rabarbercrumble, når den tid kommer.

Kommer tid, kommer glæde <3

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Hanne 4. marts 2016 af 09:28- Svar

    Du bliver hel igen – og lidt klogere……når bare du giver det sin tid. Her er masser af gode opskrifter – tænker vi klarer os, herude.

    • Gitte Hansen 4. marts 2016 af 20:58- Svar

      Tusind tak Hanne – hvor er du sød. Ja mon ikke vi klarer os, selvom jeg tager et par blogfridage i ny og næ 🙂
      Tak for din tålmodighed og for dine søde og gode ord til mig.
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Tove Pedersen 3. marts 2016 af 09:18- Svar

    Hej Gitte
    Uhm lækker pære crumble – den må prøves, jeg er egentlig aldrig kommet igang med at lave crumble og det er jo så nemt og hurtigt – nu må jeg prøve.
    Dejligt at du tager det stille og roligt Gitte – selvom tålmodighed kan være en svær ting så er jeg sikker på at det er godt for dig og din krop, og foråret er så småt på vej så er jeg sikker på at det også hjælper for dig.
    Kærlig hilsen
    Tove P

    • Gitte Hansen 3. marts 2016 af 19:55- Svar

      Hej Tove
      Tusind tak for din søde besked. Den muntrede mig gevaldigt op. Jo du kan tro det hjælper at foråret er på vej. Jeg synes vintrene bliver længere og længere jo ældre jeg bliver 😉
      Er spændt på at høre om dine første crumble-erfaringer. Selvfølgelig skal du da prøve den 🙂
      Tak fordi du tog dig tid til at skrive til mig – det var sødt af dig.
      God fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar