Pærecrumble med brun farin, ingefær og kardemomme. Her får du opskriften på en nem pæretærte med crumble smuldredej med havregryn.

6-7 brune pærer i frugtskålen, hvad stiller man op med dem?Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Man skærer da bare de brune pletter af og laver en lynhurtig pærekage med sprød crumble top og krydderier. Stop madspild af allerbedste slags.Pærecrumble med brun farin og ingefær - nemIntet ryger ud her på matriklen, og her et nemt stop madspilds-tip til dig. Måske du også har bløde pærer (eller æbler) i din frugtskål, der trænger til at blive brugt?Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Crumble kan laves af alskens frugt, men krydderierne ingefær går bedst i spænd til pærer og kanel til æble, er min erfaring.

Kardemomme er fint i alle crumbler synes jeg.

Crumblen hér kan du bruge som grundopskrift til crumble med anden frugt efter eget valg.

Krydderierne kan du også udskifte med andre. Brug også gerne de mere julede krydderier som f.eks. allehånde og stødt nellike – uhm.

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Du skal kun bruge 60 gram brun farin til opskriften, så den indeholder ikke så meget sukker. Meget modne pærer er nemlig meget søde, så de søder kagen godt.

Bruger du mere syrlig frugt, skal du nok tilsætte lidt ekstra sukker.

Sikke en lækker kage. Vi nød den lun med flødeskum til. Uhm – den kan du godt glæde dig til at smage. 🙂

Kan også bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Jeg iler med at bringe dig den nemme opskrift. Du får den lige her:

Pærecrumble med brun farin og ingefær – få en god, nem opskrift på crumblekage her

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
Nem hurtig pærecrumble med brun farin, havregryn, ingefær og kardemomme
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 5-6 pærer - små gerne bløde/runkne. Anden frugt kan bruges
  • 50 gram havregryn
  • 90 gram hvedemel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 60 gram brun farin ell. rørsukker 1 dl. alm. sukker kan også bruges
  • 100 gram smør i tern

Sådan gør du

  • Skræl pærerne og skær dem i tern. Fjern evt. brune pletter.
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Fordel pærerne i en smurt tærteform. Min målte 25 cm i diamater. Du kan også bruge 4 små forme f.eks. ramekiner
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Bland mel og havregryn med krydderier og brun farin. Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Drys crumbledejen på toppen af pærestykkerne
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem
  • Bag crumblen/crumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bruger du små forme, skal du nøjes med 15-20 minutter. Pærecrumblen er færdig, når den er sprød og gyldenbrun på toppen
  • Serveres lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
    Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Noter

Pærer kan erstattes med anden frugt - æbler, blommer, rabarber f.eks. 
Bruger du mere syrlig frugt, skal du nok tilsætte lidt ekstra sukker. 
Kagerne kan bages i små ramekin forme eller en større tærteform. Tilpas bagetiden til den form du bruger
De valgte krydderier, kan erstattes med andre krydderier f.eks. nellike, allehånde ell. lign. 
Kan bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En sprød og lækker pærekage med smuldredej. En smuldrekage med pærer, er den nemmeste kage. Bag 1 stor eller 4 små kager

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Det er helt vildt nemt og hurtigt at lave crumble og et oplagt valg hvis du har overskudsfrugt.

Dagens pærecrumble blev “født”, da der var brune pærer tilovers, men du kan selvfølgelig også bruge helt friske pærer, eller helt anden frugt.

Crumble betyder egentlig smuldredej, og det er jo derfor den er så let. Dejen skal bare smuldres sammen og drysses på frugten. En-to-vupti.

En crumble er uden æg og den bliver dejlig knasende sprød på toppen. Jeg har brugt havregryn, så toppingen bliver ekstra sprød.

Brun farin i en crumble giver en god krydret og lækker sød smag. Erstat gerne med almindeligt sukker, eller rørsukker, hvis du synes.

Crumblen er perfekt at servere for gæster. Den kan laves klar i god tid, opbevares på køl og sættes i ovnen imens I spiser hovedretten.

Pærekagen fungerer fint både som dessert og som kage til eftermiddagskaffen.

God fornøjelse med din crumble med krydderier. Jeg håber – og tror – at du bliver helt vild med den. 🙂

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem

Bloggens allermest populære krydderi-crumble er uden tvivl denne æblecrumble med farin, kanel og kardemomme. Stik da også lige forbi den opskrift, den smager også…..uhm!

Æblecrumble den bedste crumble kage opskrift
Bagenørdens bedste æblecrumble med farin, kanel og kardemomme
Se opskriften her

Når det bliver rabarbersæson igen, skal du prøve bloggens absolutte topscorer.

Rabarbercrumble med mandler og marcipan Den blæste os alle omkuld den opskrift, den er du altså også nødt til at smutte forbi.

Rabarbercrumble - den bedste crumble opskrift
Prøv bloggens mest populære rabarbercrumble med mandler og, marcipan
Se opskriften her

Et totalt blog-hit og jeg kan da bare slet ikke vente på, at rabarberstænglerne skyder frem i haven.

2013-07-07 15.26.51

Du finder en stribe andre crumble opskrifter på bloggen lige her.

Smuldrekagerne har jeg forsøgt i alle afskygninger, med – næsten – al slags frugt.

Her ser du bloggens opskrifter på pærecrumble:

1.

Pærecrumble i kop - nem kage i mikroovn
Hurtig pærekage i kop i mikroovn
Se opskriften her
Pærecrumble i kop - nem kage i mikroovn

2.

Pærecrumble med ingefær - nem opskrift
Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker
Se opskriften her
Pærecrumble med ingefær, sirup og vanilje - nem og lækker

3.

Pærecrumble med havregryn sund pærekage
Pærecrumble med havregryn og solsikkekerner - grov og lækker
Se opskriften her

4.

Pærecrumble med mandler og ingefær - opskrift
Pærecrumble med ingefær og mandelknas - nem og lækker
Se opskriften her

5.

Pærecrumble med kardemomme og ingefær
Pærecrumble med kardemomme og ingefær - nem og lækker
Se opskriften her
Pærecrumble med kardemomme og ingefær

6.

Pærecrumble med marcipan - nem pærekage
En nem og lækker pærekage med marcipan
Se opskriften her
Pærecrumble med marcipan - nem opskrift

7.

Pæretærte med smuldredej af havregryn - nem
En nem og lækker pærecrumble med havregryn og ingefær
Se opskriften her
Pæretærte med smuldredej af havregryn

Pærecrumble med brun farin og ingefær - nem


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.