Pærecrumble med brun farin, ingefær og kardemomme. Her får du opskriften på en nem pæretærte med crumble smuldredej med havregryn.
6-7 brune pærer i frugtskålen, hvad stiller man op med dem?
Man skærer da bare de brune pletter af og laver en lynhurtig pærekage med sprød crumble top og krydderier. Stop madspild af allerbedste slags.Intet ryger ud her på matriklen, og her et nemt stop madspilds-tip til dig. Måske du også har bløde pærer (eller æbler) i din frugtskål, der trænger til at blive brugt?
Crumble kan laves af alskens frugt, men krydderierne ingefær går bedst i spænd til pærer og kanel til æble, er min erfaring.
Kardemomme er fint i alle crumbler synes jeg.
Crumblen hér kan du bruge som grundopskrift til crumble med anden frugt efter eget valg.
Krydderierne kan du også udskifte med andre. Brug også gerne de mere julede krydderier som f.eks. allehånde og stødt nellike – uhm.
Du skal kun bruge 60 gram brun farin til opskriften, så den indeholder ikke så meget sukker. Meget modne pærer er nemlig meget søde, så de søder kagen godt.
Bruger du mere syrlig frugt, skal du nok tilsætte lidt ekstra sukker.
Sikke en lækker kage. Vi nød den lun med flødeskum til. Uhm – den kan du godt glæde dig til at smage. 🙂
Kan også bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.
Jeg iler med at bringe dig den nemme opskrift. Du får den lige her:
Pærecrumble med brun farin og ingefær – få en god, nem opskrift på crumblekage her
Ingredienser
- 5-6 pærer - små gerne bløde/runkne. Anden frugt kan bruges
- 50 gram havregryn 1½
- 90 gram hvedemel 1½
- 1 tsk kardemomme
- 1 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljesukker
- 60 gram brun farin ell. rørsukker 1 dl. alm. sukker kan også bruges
- 100 gram smør i tern
Sådan gør du
- Skræl pærerne og skær dem i tern. Fjern evt. brune pletter.
- Fordel pærerne i en smurt tærteform. Min målte 25 cm i diamater. Du kan også bruge 4 små forme f.eks. ramekiner
- Bland mel og havregryn med krydderier og brun farin. Smuldr smørret godt i - så du får lavet smuldredej
- Drys crumbledejen på toppen af pærestykkerne
- Bag crumblen/crumblerne ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) Bruger du små forme, skal du nøjes med 15-20 minutter. Pærecrumblen er færdig, når den er sprød og gyldenbrun på toppen
- Serveres lun gerne med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Noter
Kagerne kan bages i små ramekin forme eller en større tærteform. Tilpas bagetiden til den form du bruger
De valgte krydderier, kan erstattes med andre krydderier f.eks. nellike, allehånde ell. lign. Kan bages i airfryer, måske du så skal nøjes med ½ portion og 20-25 minutters bagetid.En sprød og lækker pærekage med smuldredej. En smuldrekage med pærer, er den nemmeste kage. Bag 1 stor eller 4 små kager
Det er helt vildt nemt og hurtigt at lave crumble og et oplagt valg hvis du har overskudsfrugt.
Dagens pærecrumble blev “født”, da der var brune pærer tilovers, men du kan selvfølgelig også bruge helt friske pærer, eller helt anden frugt.
Crumble betyder egentlig smuldredej, og det er jo derfor den er så let. Dejen skal bare smuldres sammen og drysses på frugten. En-to-vupti.
En crumble er uden æg og den bliver dejlig knasende sprød på toppen. Jeg har brugt havregryn, så toppingen bliver ekstra sprød.
Brun farin i en crumble giver en god krydret og lækker sød smag. Erstat gerne med almindeligt sukker, eller rørsukker, hvis du synes.
Crumblen er perfekt at servere for gæster. Den kan laves klar i god tid, opbevares på køl og sættes i ovnen imens I spiser hovedretten.
Pærekagen fungerer fint både som dessert og som kage til eftermiddagskaffen.
God fornøjelse med din crumble med krydderier. Jeg håber – og tror – at du bliver helt vild med den. 🙂
Bloggens allermest populære krydderi-crumble er uden tvivl denne æblecrumble med farin, kanel og kardemomme. Stik da også lige forbi den opskrift, den smager også…..uhm!
Når det bliver rabarbersæson igen, skal du prøve bloggens absolutte topscorer.
Rabarbercrumble med mandler og marcipan Den blæste os alle omkuld den opskrift, den er du altså også nødt til at smutte forbi.
Et totalt blog-hit og jeg kan da bare slet ikke vente på, at rabarberstænglerne skyder frem i haven.
Du finder en stribe andre crumble opskrifter på bloggen lige her.
Smuldrekagerne har jeg forsøgt i alle afskygninger, med – næsten – al slags frugt.
Her ser du bloggens opskrifter på pærecrumble:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
Du bliver hel igen – og lidt klogere……når bare du giver det sin tid. Her er masser af gode opskrifter – tænker vi klarer os, herude.
Hej Gitte
Uhm lækker pære crumble – den må prøves, jeg er egentlig aldrig kommet igang med at lave crumble og det er jo så nemt og hurtigt – nu må jeg prøve.
Dejligt at du tager det stille og roligt Gitte – selvom tålmodighed kan være en svær ting så er jeg sikker på at det er godt for dig og din krop, og foråret er så småt på vej så er jeg sikker på at det også hjælper for dig.
Kærlig hilsen
Tove P