Rabarbertærte. I dag får du opskriften på en rigtig lækker fedtfattig kage med rabarber og marcipan.Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Det er rabarbersæson og kagesæson er det jo hele året rundt, ihvertfald for mig 🙂

Kagen du skal høre om i dag, er en kage i den lidt mere kalorielette ende. Ihvertfald så har jeg reduceret både mængden af fedtstof og sukker i kagen. Ja der er marcipan i, jeg ved det godt, så helt sund er kagen jo ikke.

Du kan godt udelade marcipanen, men så ville jeg nok tilsætte 25-50 gram sukker ekstra.Billedresultat for bagenørden odense marcipan

Rabarberplanterne havde belønnet mit hepperi. 8 stængler var skudt i vejret. Selvfølgelig skulle de da straks konverteres til kage. Det krævede ikke stor betænkningstid. 🙂Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Dagens rabarberkage blev en lækker rabarbertærte med marcipan.

Jeg brugte tykmælk i dejen, så jeg kunne nøjes med knap så meget smør. Jeg brugte også meget lidt sukker.

Kagen smager virkeligt lækkert. Der er marcipan i dejen. Nogle gange kan det gøre kager mere “kompakte”, næsten mazarinkage-agtige i konsistensen, og det blev denne også.

Hvis du vil have en mere luftig rabarberkage skal du nok vælge en anden opskrift, f.eks. denne? 

Dessertkage med rabarber - bradepandekage
En nem og lækker opskrift på rabarberkage
Se opskriften her
Dessertkage med rabarber - bradepandekage
Du kan finde mange flere opskrifter på lækre kager og desserter med rabarber. Bare klik her 

Se lige hvor fin den blev kagen og så er den fedtfattig overnikøbet? Den lyser jo helt smukt og sommerligt op på kagetallerkenen.Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskriftJeg synes det er genialt med en sød/syrlig rabarberkage der faktisk er rimeligt kalorielet.

Jeg har ikke regnet på kaloriemængden, men der er både mindre sukker og smør i forhold til rabarbarkager.

Når man bager så meget som jeg, er jeg indimellem nødt til at skele lidt til kalorierne også, men mon ikke du kender til det dilemma? 🙂Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskriftKagedejen er rigtig nem at røre sammen. Det kan gøres på et kvarter. Kagen skal bage 30 minutter.

På under 1 time kan du altså trylle en lækker og rimeligt sund rabarbertærte til dessert eller til dit kagebord/ kaffebord.

Jeg rev til marcipan på toppen af kagen, inden rabarberstykkerne kom på. Uhm bagt marcipan smager nemlig bare godt.

Her kommer opskriften på den lækre fedtfattige rabarbertærte med marcipan – den er nem:

Rabarbertærte med marcipan – opskrift på fedtfattig kage

Fedtfattig sprød rabarbertærte med marcipan
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 50 minutter
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kage
Portioner: 10 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 æg
  • 125 gram sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 25 gram smeltet smør Du kan tilsætte mere fedtstof
  • dl. tykmælk kan erstattes af andet surmælksprodukt
  • 250 gram hvedemel
  • tsk. bagepulver
  • 100 gram groftrevet marcipan kan udelades
  • 3-400 gram rabarber + 2 spsk. sukker kan erstattes af anden frugt/andre bær
  • Drys: perlesukker

Sådan gør du

  • Pisk æg og sukker hvidt og skummende
  • Smelt smørret i mikrobølgeovnen og tilsæt
  • Tilsæt vaniljesukker
  • Tilsæt tykmælk.
  • Bland bagepulver i melet og tilsæt.
  • Vend forsigtigt rundt.
  • Smør et tærtefad med smør og hæld dejen heri
  • Riv marcipanen groft og drys på toppen
  • Vask rabarberne og skær dem i små stykker (1-2 cm.)
  • Vend rabarberne i 2 spsk. sukker og læg dem bagefter ovenpå tærtedejen.
  • Tryk rabarberne godt ned i dejen og drys med perlesukker
  • Bag rabarbertærten 30-40 min. v. 150 grader varmluft, eller til tærten er gylden og sprød
  • Servér med flødeskum eller vaniljecreme til. Prøv også med vaniljeskyr eller vaniljeyoghurt som tilbehør

Noter

Tykmælk kan erstattes med andet surmælksprodukt
Kagen er fryseegnet
Du kan bruge al slags frugt/alle slags bær til kagen
 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skøn kalorielet rabarberkage med marcipan, der er nem at lave

Jeg har sneget mig til at spise TO stykker af den lækre rabarbertærte i dag. Der syndes i helt stor stil.

Faktisk behøver man slet ikke flødeskum til synes jeg. Skal vi ikke bare sige at jeg tabte mig lidt på at springe over disse kalorier? 😉 ?Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Kagen er frisk, syrlig og sød i sig selv og smager rigtigt godt.

Tærten vil være et godt alternativ til dig der gerne vil leve lidt sundere, men alligevel gerne vil spise kage.Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Sådan laver du den fedtfattige rabarbertærte med marcipan – se billederne her

Synes du opskriften virker lang og kompliceret, så fortvivl ej, for her kommer der billedanvisninger på alle trinene:

Det var altså en lækker lækker kage, næsten klæg og mazarinkage agtig i konsistensen. UhmRabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Der er ikke meget sukker i dejen, så det er altså en rigtig god ide at vende rabarberstykkerne i lidt sukker inden de bliver lagt på dejen.

Sukkeret bliver hurtigt opløst og trækker ind i rabarberstykkerne, der jo kan være ret syrlige i sig selv. 
Rabarbertærte med marcipan fedtfattig opskrift

Jeg har taget 6 billeder af den lækre kage og jeg kan ikke beslutte mig for hvilket ét der er bedst. De er gode allesammen – og hermed får du dem alle serveret nu. Velbekomme! 🙂

Kagen var en succes herhjemme og jeg er sikker på at den også vil blive et hit hjemme hos dig 🙂

 


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.