Nem kartoffelsuppe med porrer og hvidløg

  • Kartoffelporresuppe med hvidløg

Kartofler og porrer i overskud, et fed hvidløg og en forkølet krop. På en  halv time var der en stor grydefuld kartoffelsuppe med porrer og hvidløg. Suppen lunede, var nem, fedtfattig, billig og varm. Passede helt perfekt til en råkold decemberdag, og hvis der er lavvande i pengekassen, vil retten være helt perfekt 🙂Kartoffelporresuppe med hvidløg

Suppen blev cremet, fyldig og meget mættende. Retten kræver ganske få ingredienser og er klar på en halv time.

Jeg har lavet kartoffelsuppe i flere afskygninger før, her ser du en lækker kartoffelsuppevariant med bacon og her en variant med gulerødder. Lækre supper allesammen 🙂Kartoffelporresuppe med hvidløg

Her kommer dagens opskrift på kartoffelsuppe med porrer og hvidløg.

Nem kartoffelsuppe med porrer og hvidløg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækker fyldig kartoffelsuppe med porrer og hvidløg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 2 spsk smør til stegning
  • 4 bouillonterninger
  • 12 store kartofler i tern
  • 3 store løg i tern
  • 5 fed hvidløg
  • 3 porrer i skiver
  • 2 liter kogende vand
  • 2½ dl fløde - gerne fløde light
  • Salt/peber
  • Drys: Stegt bacon eller forårsløg
  • Tilbehør: hvidløgsbrød (boller smurt med smør rørt med friskpresset hvidløg og persille)
Sådan gør du:
  1. Svits løg og bouillonterninger i smør
  2. Skær kartoflerne i tern og svits dem med
  3. Skær porrerne i skiver og svits dem med
  4. Pres hvidløgsfeddene i.
  5. Drys med salt og peber
  6. Hæld kogende vand ved og lad suppen koge under låg i 20 minutter ca.
  7. Blend suppen
  8. Tilsæt fløde
  9. Smag til med ekstra salt og peber
  10. Steg evt. bacon til drys eller nøjes med forårsløg hvis du ønsker en mere fedtfattig version

Kartoffelporresuppe med hvidløg

En-to-vupti-var der suppe til folket. Der blev til en stor suppegryde, med rigeligt suppe til 4 personer i to dage. Perfekt, at der er rester til i morgen og perfekt også, at suppen var nem at lave, for jeg var og er stadigvæk forkølelsessyg og slatten. Sikke en langvarig og genstridig virus.

Vi peppede suppen op, med resterne af ris a la mandebollerne fra forleden. En rest ris a la mande blev brugt til boller og nu blev resten af bollerne så brugt til hvidløgsbrød. Dobbelt-op på rester – kunne vi sige stop madspild i anden potens? 🙂

Du kan finde opskriften på ris a la mandebollerne lige her og nej man kan slet ikke smage, at bollerne er bagt på ris a la mande, end ikke vaniljen kan smages.DSC_0030

Det er nemt at lave suppe, og den kan varieres i det uendelige. Du kan bruge lige de grøntsager du har på lager. Suppe er en rigtig god måde at få en masse vitaminer på og de fleste har lyst til at spise med, både store og små. Find din suppefavorit. Du kan lave broccolisuppe, gulerodssuppe, aspargessuppe,  champignonsuppe – og fortsæt endelig selv listen. Måske du har din helt egen yndlingssuppe?

Har du ikke en blender, kan du sagtens spise suppen ublendet. Jeg kan dog godt lide at den bliver fyldig og cremet. Smag allerhelst suppen til med fløde, men det kan jo selvfølgelig godt undværes, hvis du vil skære ned på kalorierne. Jeg brugte Milda light, og det gik fint an. Du kan også bruge pikantost, eller anden flødeost, at “afrunde” smagen med i stedet for.

Her kommer suppeprocessen i billeder fra start til slut:

Jeg brugte porrer, fordi jeg lige havde 3 til overs. Porrer er en rigtig vintergrøntsag og kan lige nu købes for ingen penge. Vi spiser mange porrer om vinteren og husk endelig at bruge rigeligt af det grønne stykke også. Det er her smagen sidder, synes jeg.Kartoffelporresuppe med hvidløg Jeg brugte forårsløg som drys, fordi jeg fandt et bundt der havde gemt sig i køleskabet. Mine teenagere foretrækker bacondrys, men var lette at overtale. Der er røget kilo på i julen, så det gør ikke noget, at dagen suppe blev en lidt mere fedtfattig version. 🙂DSC_0028Det blev en lækker suppe, enkel og velsmagende. Det er snart nytårsaften og du vil snildt kunne lave den til dine gæster, hvis du da synes der er spræl nok i den? En lidt mere festlig suppe kunne være denne lækre kraftige minestronesuppe med bacon og oksekød. Uhm.
Kartoffelporresuppe med hvidløgJeg vil krybe til køjs og glædes over, at vi har en stor supperest til overs til i morgen. I morgen venter en fridag, efter to arbejdsdage, i en hostende forfatning. Dejligt at kunne komme helttil hægterne, med flere fridage i udsigt.

Nu må nytårsmenuen også gerne snart falde i hak. Jeg har ikke haft den store energi eller opfindsomhed i år. Familien siger bare “fisk” eller “en stor bøf” når jeg spørger. Fortvivlet spørger jeg til salat eller tilbehør, men ingen hjælp her 😉 Min søde datter har tilbudt at lave citronfromage og det tilbud springer vi da helt sikkert på. 

På bloggens Facebookside har mange af jer været søde at skrive jeres nytårsmenuer til mig. Jeg er totalt imponeret og blæst omkuld – I er jo sande gourmeter! Wow så lækre menuer der skal spises derude – tak for god inspiration, som altid. Hvor mange har I plads omkring bordet? Har I plads til 4 ekstra? 🙂

Rigtig godt nytår til dig og dine – og velbekomme jer<3

Mere inspiration

Læg en kommentar