Nem laksemousse med rødløg, friskost og creme fraiche

  • Nem laksemousse med creme fraiche og friskost

Røget laksEr du også vild med røget laks?

Hvad siger du til en lækker laksesalat på 5 minutter? Her en lynhurtig opskrift på en laksemousse der kan laves som en nem frokostret eller hovedret, og som smager fortrinligt med godt rugbrød til.

Min laksemousse blev let flydende, men smagen var fortrinlig alligevel. Put gerne lidt mindre creme fraiche i, end jeg har gjort, eller alternativt: lav moussen 3-5 timer før servering, og put husblas i, så det bliver en fin og fast mousse. Brug f.eks. denne opskrift på tunmousse med husblas som inspiration. Nem laksemousse med creme fraiche og friskost

Har du rigtig god tid, ville jeg nok foretrække husblas-versionen, men skal det  bare gå hurtigt, smager moussen også rigtig fint bare blendet hurtigt sammen.

Har du en stavblender kan moussen laves på 2 minutter – en almindelig blender kan også sagtens bruges.

Nem laksemousse med creme fraiche og friskost

Her kommer opskriften. Laksemoussen er nem at lave og nem at købe ind til:

Nem laksemousse med rødløg, friskost og creme fraiche
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem laksemousse med friskost og creme fraiche
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers
Det skal du bruge:
  • 200 gram røget laks
  • 3-6 spsk creme fraiche (du bestemmer selv den ønskede konsistens)
  • 200 gram friskost naturel eller med krydderurter
  • 1 spsk citronsaft
  • ½ rødløg i tern
  • Salt/peber
  • Evt. : 2 blade husblas
  • Serveres med: lækkert gerne hjemmebagt rugbrød
Sådan gør du:
  1. Hak rødløget i tern
  2. "Træk" laksen i mindre stykker
  3. Blend laks og rødløg med stavblenderen
  4. Bland friskost i og tilsæt kryddderi
  5. Tilsæt creme fraiche efter behag.
  6. Smag til med salt, peber og citronsaft
  7. Hvis du vælger husblas-varianten:
  8. Opblød 2 blade husblas i lidt vand i 10 minutter
  9. Smelt husblassen, med det vand der hænger ved, i mikrobølgeovnen, 5 sekunder af gangen.
  10. Rør lidt af laksemoussen i den lune husblas
  11. Vend til sidst husblasblandingen med resten af laksemoussen.
  12. Moussen hældes i form og stilles i køleskab i mindst 5 timer, eller til den er stivnet

Jeg foretrækker at bruge en friskost med urter, da det giver en rigtig god smag. Laksesmagen er jo røget og lækker i sig selv, men creme fraiche og friskost naturel vil der ikke være “power” nok i tænker jeg? Hvis du bruger en friskost en naturel, så  brug gerne friske krydderurter i stedet. 
DSC_0143Dagens laksefrokost-servering. Du tænker måske: “Fileme da vist godt at hun ikke skal leve af at lave sådanne serveringer? Det hele er jo bare bløppet ud???” 😀

Ja indrømmet, en flydende mousse, men som sagt var smagen rigtig fin. Der blev spist op til sidste krumme og sidste smule og alle i familien spiste med, med glæde. Men ok, en mousse er vel strengt taget lidt mere fast i det? Hvis ikke det er en mousse, hvad er det mon så?  Lakse-hvad-for-noget-så? Laksesalat?  “Lakseservering”? 😀
Nem laksemousse med creme fraiche og friskost

Ønsker du en helt fast mousse, så drop f.eks. creme fraichen eller som sagt, spring direkte på husblasvarianten 🙂

Rigtig god fornøjelse med din lakseservering og kom så ikke og sig at jeg ikke kan servere fisk på bloggen, hva’? 🙂

Hov forresten, hvis du har lyst til at bage rugbrødet selv til lakseserveringen, kan du finde en nem opskrift på rugbrød bagt uden surdej lige her. 

Håber alt vel hos dig. Mig? Jeg kæmper stadig med restforkølelse og virusbaciller. Jeg er træt ind til knoglerne og bruger alle mine kræfter på at holde mig på fode på jobbet. Skønt at være igang, arbejde med spændende opgaver og se kollegerne igen, men indrømmet, det er sjovere at være på job, når man er helt frisk. Jep, og jeg glæder mig stadigvæk VILDT til forårets komme 🙂

Håber du er på toppen og at jeg ikke fået dig smittet igennem skærmen med al min vintersyge 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar