Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager

  • Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager

Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflagerSnart 1. september og de første æbler daler ned fra himlen. Heldige os. Nu starter den milde æble-gaveregn.

Æblehøsten har vi fejret med sommerens første æblekage. En virkelig lækker én af slagsen, med rigelige mængder kanel, en smule marcipan, sprødt rørsukker og ristede mandelflager på toppen. Halløj vi skyder æblekagesæsonen flot i gang med denne æblekage! Høj klasse!DSC_7387Kagen er virkelig nem at lave og vil kunne laves med alle slags bær og frugter tænker jeg, dog skal du nok undlade kanelen så? Kanel går bedst i spænd med æbler, ligesom ingefær gør det med pærer. Sådan er det bare. De uskrevne bageregler i køkkenet du ved 😉

Æblemængden i denne kage kan fint varieres, brug gerne flere æbler end beskrevet hér, hvis du ønsker en mere syrlig og æblemættet kage.

Jeg iler med at bringe dig opskriften:Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager

Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 3 æg
  • 2½ dl sukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 3 dl. hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 spsk. kanel
  • 50-100 gram marcipan
  • 3-4 æbler skåret i tern + 1 æble til toppen, skåret i skiver
  • Drys: 2 tsk. kanel + 3 spsk. rørsukker
  • Tilbehør: creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret 30 sekunder i mikrobølgeovnen og lad det afkøle lidt.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker hvidt og skummende
  3. Tilsæt det smeltede smør til æggemassen
  4. Bland kanel og bagepulver i melet og vend det i æggesnapsen
  5. Skræl æblerne (hvis æbleskrællen ikke er for pæn) og skær dem i tern. Vend æblestykkerne i dejen.
  6. Hak marcipanen groft og tilsæt marcipanstykkerne
  7. Smør en tærteform med smør og hæld dejen heri.
  8. Skær det sidste æble i tynde skiver og fordel på toppen i et fint lag.
  9. Drys med rørsukker og kanel
  10. Bag kagen 30-35 minutter v. 150 grader varmluft
  11. Servér kagen lun med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til

Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflagerFor filan  hvor har jeg altså savnet kanelkagerne! Det gik op for mig, at det jo mest er i efterår/vinter-halv-året  jeg/vi spiser dem og mest når vi laver æblekager?

Uhm da også. Stemmer for mere kanel i kagerne! Helt klart! og det er ikke nok at drysse kanel på toppen, du skal også putte det i dejen, ellers er det snyd! (du snyder dig selv for en særlig god og lækker smag). DSC_7392Jeg brugte 4 æbler til dagens kage, men kunne sagtens have brugt flere. Brug gerne meget syrlige æbler til denne kage eller endnu umodne æbler måske? Kalle og jeg tjekkede haven for nedfaldsfrugt – det var vi gode til. Kalle fandt et yndlingslegeæble og jeg fandt æbler nok til en kage. Alle var glade.

Se lige den lille nusergøj jeg havde med på æblerov i haven. Kalle er da helt uimodståelig, synes du ikke?  🙂2015-08-30 17.07.59Dagens lækre æblekage kan røres sammen på et kvarter. Put gerne flere æbler i kagen, hvis du synes. En oplagt måde at få brugt nedfaldsfrugt på? Er der stødmærker eller ormebid, kan det blot skæres fra. Ingen grund til at kassere æblerne – tjek i stedet dagligt din græsplæne for nyt æbleguld. Tænk hvis du også kunne trylle sådan en lækker kage her?Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflagerDu kan se kagebageprocessen i billeder fra start til slut her:

En lækker lækker kage. Tilpas syrlig, tilpas sød. Sprød og karamelliseret på toppen og med en lækker sprød bund. Uhm!

Denne kage vil blive en succes på ethvert kage- eller dessertbord. Alle vil elske den!Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflagerKomibnationen af æble og kanel er uovertruffen. En gammelkendt klassiker er også æble og marcipan og endnu en klassiker: mandelflager drysset med let hånd henover kagen. Alle 3 ting kan opfyldes i denne kage, som ovenikøbet også kun tager et kvarter at fremtrylle. 
Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflagerEn æblekagesucces i første huk – på årets første snart-sensommerdag. Det varsler godt for efterårets æblekagebagesæson?!

Prøv kagen – det skulle du næsten. Jeg er sikker på at du bliver lige så vild med den som vi blev her i familien? Kagen stryger direkte ind i “familiens favoritter”-kategorien, og det siger ellers ikke så lidt? Den kategori er ellers normalt forbeholdt familiens virkelige “darlings” -og jo det må vi sige at denne kage også hurtigt er blevet.

Kagen kan spises til hverdag og fest, serveres som gæstedessert eller på et kagebuffetbord.

Heldige dig. Du har en lækker kage forude 🙂
Nem og lækker æblekage med kanel, marcipan og mandelflager

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Dorte 31. august 2015 af 06:20- Svar

    Hvor meget sukker? 2 1/2 spsk??

    • Gitte Hansen 31. august 2015 af 06:55- Svar

      2½ dl sukker – beklager tastefejlen
      God fornøjelse med kagen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar