Nem og lækker æggekage med bacon, feta og rødløg

  • Nem og lækker æggekage med rødløg, feta og bacon

Juhuu jeg kan blogge igen!

Den gode tekniker-mand reparerede en lynudbrændt dims og vupti, var der ikke længere klumper i elektronikken. Han fejede alle forhindringer af banen og nu kan der overføres billeder, downloades og surfes i helt stor stil.

Det er gået ok. Vi har brugt tiden på nærvær, hækklipning og en stribe gode krimier. Nok vist alligevel meget sundt med sådan en blogpause? Jeg har nydt det, men alligevel også været en hæmmet desperado. Jeg er jo vant til at få mit daglige “skriv-på-bloggen-fix” – ikke sådan at aflære sig 😉

NÅ men

I den forgangne uge, har jeg fyldt mit kamera op med gode madbilleder til dig og nu er jeg bare ivrig efter at få skrevet opskrifterne til dig. For hulan da, vi er jo bagud os to?! Håber ikke du er gået sulten i seng, når nu der ikke er blevet serveret nye retter på bloggen? Mon ikke du har kunnet finde lidt godt i spisekammeret? Det tænker og håber jeg 🙂Nem og lækker æggekage med rødløg, feta og baconNu til sagen. Dagens opskrift venter dig og du skal høre om en lækker æggekage vi spiste forleden. Vi prøvede at genskabe denne succes-æggekage med feta, skinke og tomat. Flere har skamrost æggekagen til skyerne og vi elsker den også her i huset alle mand. Den skulle da prøves i en ny variant, skulle den 😉DSC_2197Dagens æggekageversion blev med bacon, rødløg og feta. Hvorfor? Tjo fordi  bacon og rødløg går vildt godt i spænd, hvis man spørger mig. Prøv f.eks. denne lækre tærte med timian. Uhm – en af mine tærtefavoritter. 🙂

Vi iler videre til dagens æggekage. Fra start til slut, går der under ½ time til servering og æggekagen er derfor et oplagt bud på en frokost- eller hverdags-aftenret. Vi skar æggekagen ud i portionsstykker, så vi var sikre på at der ville være nok til alle mand. Med 2 -altid-sultne unge mennesker i huset er det ofte ligefrem nødvendigt 🙂Nem og lækker æggekage med rødløg, feta og baconVi spiste ristet rugbrød med kryddersmør til æggekagen. Uhm. SÅ lækkert og verdens nemmeste tilbehør. Brug hjemmerørt kryddersmør eller færdigkøbt. Bare lige et tip til dig. 🙂DSC_2204

Her kommer opskriften:

Nem og lækker æggekage med bacon, feta og rødløg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem og lækker æggekage med bacon, rødløg og feta
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1 pakke bacon i strimler
  • 1 stort rødløg i skiver
  • 1 pakke feta i tern (ca. 200 gram)
  • 8 æg
  • ¼ dl fløde
  • ¼ dl mælk
  • 1 tsk bagepulver
  • Salt/peber
Sådan gør du:
  1. Svits bacon på en pande og læg rødløgsskiverne ovenpå.
  2. Skær fetaosten i tern og fordel den oven på løgene.
  3. Rør æg, fløde og mælk sammen. Bagepulveret rører du ud i lidt mælk og tilsætter også det.
  4. Tilsæt salt og peber til æggeblandingen, men vær varsom med saltmængderne, da fetaosten jo er ret salt
  5. Hæld æggeblandingen på panden, ovenpå feta/rødløg og bacon og skru lidt ned for blusset.
  6. Lad æggekagen tykne på panden ved svag varme, eller sæt panden i ovnen og steg den færdig heri.
  7. Jeg foretrækker ovnbagt æggekage, den brænder nemlig aldrig på (tjek lige først om din stegepande kan holde til ovnvarmen)
  8. Jeg brugte mit støbejerns-stegefad, der både kan bruges på kogeplade og ovn. MEGA-nemt. Jeg elsker det 🙂
  9. Jeg svitsede æggekagen på komfuret og bagte den færdig i ovnen. Tilberedningstid: Ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  10. Voila
  11. Ristet rugbrød:
  12. Smør rugbrødsskiver med kryddersmør og du selv har rørt op med friske eller tørrede krydderurter. -Færdigkøbt kryddersmør kan også bruges.
  13. Rist rugbrødsskiverne ca. 10-15 minutter i ovnen, sammen med æggekagen.
  14. Servér med purløg, sennep, ketchup og nyristet rugbrød.

Æggekagen kan varieres i det uendelige. Brug gerne de grøntsager du lige har på lager, eller synes allerbedst om. Gulerodstern, porrer, tomatskiver, peberfrugt eller?

Bacon i æggekage er næsten et must synes jeg, men det bestemmer du jo heldigvis selv. 🙂

Vi er også blevet storfan af feta i æggekage. Måske du er lidt skeptisk her, men du skulle næsten prøve det. Fetaosten smelter himmelsk og smagfuldt ind i æggekagen og giver så lækker en smag. Vær dog varsom med saltmængderne, da der jo både er salt i bacon og feta.

Totalt lækker æggekage og nu flasher jeg også lige min hemmelige æggekagelast. En god æggekage skal da serveres med en god klat sennep og/eller KETCHUP ad libitum.

Er du mon enig her eller bliver jeg mon nu løbet over ende af en shitstorm? Uha – madbloggeren der spiser ketchup. Ja indrømmet og ingen dikkedarer her. Jeg bekender åbent og glad kulør på ketchup-fronten. 🙂

Vi spiser ketchup til æggekagen, til frikadellerne, til kyllingen, til koteletter i rød sauce, til alt muligt! Indrømmet! Vi er storforbrugere af ketchup…..også på æggekagen. 🙂

Hov og vi havde jo ellers purløg i haven? Vi skulle da også lige have haft sådan et drys på? Det glemte jeg så lige, men måske du husker det?

Bon appetit – æggekage med eller uden ketchup 🙂
Nem og lækker æggekage med rødløg, feta og bacon

Mere inspiration

Læg en kommentar