Nem og lækker chokoladekage uden æg

DSC_0861Kender du det, at chokoladekagetrangen kommer over dig? Sådan en ustoppelig trang der er helt uovervindelig?

Jamen så er der jo bare slet ikke noget at gøre. I gang med røreskål og ske!

Måske det var den lange iskolde cykeltur hjem i slud og regn? Jeg havde brug for en gulerod. Indrømmet. Måske hallucinerede jeg lidt der i møgvejret frysende, prustende og pakket ind i regnudstyr?

Chokoladekage med marcipan og Nutella

Chokoladekage med marcipan og Nutella

Jeg opgav at kæmpe imod.

Det var denne chokoladekage med marcipan og Nutella jeg fantaserede om i regnen, og i dagens anledning videreudviklede jeg lidt på den. Jeg gjorde den enklere. Uden dikkedarer. Undlod både marcipan og Nutella, men alligevel blev kagen rigtig lækker og den var meganem at lave.DSC_0873Kagen kan røres sammen, blot med ske, på 10 minutter. Kagen er uden æg og jeg tænker at du med stor sandsynlighed har alle ingredienser på lager (måske lige minus chokolade?).

Jeg iler med at bringe dig opskriften.

Nem og lækker chokoladekage uden æg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem og lækker chokoladekage uden æg
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 6-8 pers.
Det skal du bruge:
 • 100 gram chokolade
 • 100 gram smør
 • 200 gram hvedemel
 • 200 gram sukker
 • 1 spsk vaniljesukker
 • 1 tsk natron
 • ½ dl. kakaopulver
 • 2½ dl mælk (eller surmælksprodukt)
Sådan gør du:
 1. Smelt smør og chokolade sammen i mikrobølgeovnen (30 sekunder af gangen). Skålen du bruger skal være meget varmefast, skålen bliver rygende varm.
 2. Bland alle de tørre ingredienser
 3. Rør mælken i. Dejen kan røres blot med ske
 4. Rør smør/chokoladeblandingen i.
 5. Smør et tærtefad og hæld dejen heri.
 6. Bag chokoladekagen 30-35 minutter v. 150 grader varmluft
 7. (kagen må godt føles lidt "svuppende" inde i midten. Den bliver bedre, når den ikke er bagt helt tør)
 8. Lad kagen hvile lidt, før du skærer dit første stykke. Den trækker sig lidt sammen, når den afkøler.
 9. Serveres med flødeskum eller vaniljeis til. Kan også spises som den er 🙂

DSC_0869Totalt lækker chokoladekage, der hurtigt kan røres sammen. Jeg rørte dejen imens aftensmaden var i ovnen og bagte dessertkagen bagefter og udnyttede derfor også ovnens restvarme. Så smart! Brug gerne det trick hvis du får gæster en dag.

Chokoladekagen smager lækkert på alskens kage- og fødselsdagsborde eller som dessertkage serveret med vaniljeis eller flødeskum til. Bag kagen imens I spiser hovedret. Den vil sprede liflige himmelske kagedufte til jer! 🙂DSC_0861DSC_0877

Her følger lige lidt billeder af kagebageprocessen fra start til slut. ELSKER nemme kager der kan røres sammen blot med ske 🙂

Det er verdens nemmeste chokoladekage, og at den er uden æg, gør den jo bare endnu nemmere at bage. Kagen bliver svampet og fugtig og har bedst af at du ikke “overbager” den. Brug gerne tykmælk eller kærnemælk i stedet for mælk. Det vil gøre den ekstra “svampet” Jeg havde dog kun mælk på lager og det blev den fineste kage alligevel.
DSC_0863Kagen smager vildt lækkert med en god kaffe til. Den er knasende sprød på toppen og fugtig klæg i midten. Ahh. Helt perfekt. Helt som i mine regnvejrs-chokoladekagedrømme! 🙂

Skønt når ens regnvejrsfantasier kan blive opfyldt. Nogle gange skal der jo ikke så meget til? Skønt også, når man selv kan være med til at opfylde sine drømme og nå sine mål 😀

Kagen i sig selv er ikke voldsomt usund og hvis du spiser den uden flødeskum eller is, er den jo heller ikke så meget fy-skamme?

Et nemt og lækkert chokoladekagetip fra mig til dig 🙂
DSC_0865

En skøn lørdag er slut. Jeg har haft en forrygende arbejdsdag, er glad og godt tilpas og er på vej tilbage på sporet. Jeg har overskud både til mad og kage og til at bage og spise den. Jeg storelsker mit arbejde igen. Jeg synes det er sjovt at skrive blogindlæg igen.

Jeg glæder mig over stort og småt i min hverdag og har haft godt af et lille pusterum. Jeg vil fremover køre i et lidt langsommere tempo – så jeg undgår at blive slået af banen igen.

Jeg håber du nyder weekenden, selvom vejret er noget sjask? Godt vi kan indehygge med lækker mad….nybagt brød….og KAGE!

I morgen venter en ny dag –

Glade hilsner fra Gitte 🙂
DSC_0878

Mere inspiration

4 Kommentarer

 1. Tanja 2. november 2016 af 20:12- Svar

  Hej Gitte, vil denne kage kunne laves som muffins og fryses?
  Min datter bliver 3 år og skal have dem med i børnehaven, så ville være fint at være lidt på forkant og kunne skulle pynte dem aftenen inden?
  Hilsen Tanja

  • Gitte Hansen 4. november 2016 af 21:23- Svar

   Hej Tanja
   Beklager mit sene svar. Håber ikke svaret kommer alt for sent?
   Jeg har ingen fornemmelse af om kagen vil kunne laves som muffins, men jeg tror det? Jeg ved dog ikke om de bliver lidt for tørre, hvis de bliver bagt dagen før. Kunne du mon overveje denne opskrift i stedet, den er lidt mere fugtig og svampet – og der er heller ikke æg i http://nogetiovnen.dk/svampet-fedtfattig-chokoladekage-med-kaffeglasur/
   Der bliver en kæmpe portion ud af denne opskrift, så måske du bare skal halvere den? Ved ikke hvor mange børn der er i børnehaven jo 🙂
   Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 2. Ingelise Thomsen 6. marts 2016 af 10:32- Svar

  Kære Gitte .. Også go’søndag til dig .. Dejligt at dit overskud er tilbage ?? det er så opløftende og positivt … Så nu fik jeg også stor lyst til chokoladekage !! Dejligt så nu vil jeg bage en søndagskage ☕️? .. Pas på dig selv ?? og din familie . Knus

  • Gitte Hansen 7. marts 2016 af 20:47- Svar

   Hej Ingelise
   Tusind tak for din søde hilsen – dejligt du tænker på mig. <3
   Håber chokoladekagen smagte dig og at du også har haft en god weekend
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar