Nem og lækker krydret tomatsuppe med fløde

DSC_9465

 Vidste du, at man faktisk kan lave en fortryllende let og lækker tomatsuppe ud af bemærkelsesværdigt få ingredienser? Jamen det er jo næsten som at koge suppe på et søm? Det bliver en virkeligt lækker suppe og den er så nem! Det bedste er også, at der bliver suppe nok i skålen til flere dage

Suppen egner sig perfekt til en sen travl dag, hvor der er frysende koldt udenfor og familien trænger til hurtigt mad der varmer. Portionen er så stor, at der er suppe til to dage og med lækre bruschetta som dyppe-brød er det et festmåltid 🙂DSC_9481

Her kommer den korte ingrediensliste, det er mest krydderier der fylder. 😉

DSC_9461Opskrift på flødelegeret tomatsuppe med stærke krydderier: 

3 løg hakket i små tern

5 fed hvidløg

3 bouillonterninger

2 spsk oregano

1 spsk. basilikum.

2 tsk. papirika

½ tsk. cayennepeber.

1 dåse koncentreret tomatpuré

500 gram tomater i både (eller så mange du har. Jeg havde en del MEGET tæt på sidste holdbarhedsdato. Disse “trængende” tomater kickstartede faktisk dagens suppe!

2 dåser flåede tomater

1½ liter kogende vand.

1/4 fløde.

Smages til med salt, peber og evt. ketchup

DSC_9465Sådan laver du nem og lækker og lækker tomatsuppe:

Snit løgene i små tern og svits sammen med pressede hvidløgsfed og bouillonterninger i lidt olie. Tilsæt krydderierne. Tilsæt tomatbåde i tern, koncentreret tomatpuré og kogende vand. Låget lægges på og suppen skal nu simre i en halv time under låg. Herefter kan suppen blendes med en stavblender.

Fløden hældes ved og simrer nogle minutter. Suppen smages til med salt, peber og evt. lidt ketchup. Ketchup er faktisk genialt som smagsgiver til tomatretter, og kødsauce f.eks. Vidste du mon godt det?

Så! Det var faktisk det. Nu er suppen allerede færdig. Dejligt med en kæmpe portion. Rigeligt til to dage og til frokostbeholdere der kan tages med på job.
DSC_9472 Suppen hældes i dine smukkeste suppeskåle og und dig at selv at spis et lækkert brød til. Har du ingen energi til selv at bage og kokkere et brød, så køb et friskt franskbrød og smør et lag hjemmelavet hvidløgssmør på. Det kan i den grad peppe et købebrød op. Hvidløgsbrød smager fantastisk godt til tomatsuppe. Bare lige et tip! 🙂

Dejligt at lune sig ved varm, stærk novembersuppe. DSC_9479P.S.: Spekulerer du på, hvordan det mon går mig i mit nye job,? Jeg vil bare lige sige, at jeg stadigvæk er superglad for skiftet, selvom jeg bliver udfordret, har spændende opgaver, og næsten ikke lige ved hvilken “ildebrand” jeg skal kaste mig over først

Der er liv, der er glade dage, men jeg er træt og afdanket når klokken bliver 22. Jeg vil derfor ny skynde mig at sige….GODNAT 🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. S. Hansen 14. april 2015 af 23:20- Svar

    Du skriver 3 bouillonterninger, går ud fra at vi snakker grønsagsbouillon? Synes 3 virker som meget (Især mht salt), men jeg prøver opskriften i morgen. Nok kun 2 istedet for 3.

    Kommer med en update når jeg har prøvet den 🙂 Tak for opskriften!

    • Gitte Hansen 15. april 2015 af 21:25- Svar

      Hejsa
      Altså man plejer jo at sige 1 bouillonterning pr. ½ liter væske, og set ud fra det perspektiv er 3 bouillonterninger ikke meget til en stor gryde suppe. Dejligt hvis du skriver en tilbagemelding – håber suppen blev en succes 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Mie Belin 5. november 2014 af 09:02- Svar

    Hej Gitte.
    Tak for hurtigt svar. ☺
    Jep jeg vil servere brød til.

    • Gitte Hansen 5. november 2014 af 20:19- Svar

      Perfekt Mie – rigtig god fornøjelse på fredag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Mie Belin 4. november 2014 af 08:58- Svar

    Hej Gitte
    Jeg skal lave din tomat suppe på fredag som forret.
    Hvor mange personer er der til i din opskrift som et hoved måltid?
    Hilsen Mie

    • Gitte Hansen 4. november 2014 af 21:07- Svar

      Hej Mie
      Tak for din hilsen – dejligt du “springer” på tomatsuppen som forret. Det er også en rigtig lækker suppe. Jeg vil skyde på at der er nok til 8-10 personer, lidt afhængigt af om du serverer lidt brød til?
      Rigtig god fornøjelse med både suppe og gæster 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Lise Nielsen 13. oktober 2014 af 16:57- Svar

    Jeg lavede din tomatsuppe , fik en lille havørred ind af døren, tænkte det må da smage godt med frisk havørred i suppen , jeppp det er rigtig godt, fisken blev blev fileteret , skåret i små hapser lagt i tomatsuppen 5 min før severingen , øj det smagte godt,
    VH. lise

    • Gitte Hansen 13. oktober 2014 af 21:29- Svar

      Hej Lise
      Det var da en rigtig god idé. Pludselig fik du jo tryllet en fiske-tomat-suppe. Genialt. Tak for det tip – som jeg straks lader gå videre andre læsere hér. Dejligt du tog dig tid til at skrive til mig. Tak 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar