Nem og lækker lasagne af en rest kødsauce

  • Hurtig nem lasagne med bechamel med

Hurtig nem lasagne med bechamel medSent hjemme, solskin på terrassen og hundehvalp om benene. Indrømmet. Der er hverken tid eller lyst til madlavning lige for tiden. Jeg prøver at slippe nemt omkring, ved at lave hurtig-mad og ved at lave mad til to dage.

Igår spiste vi kødsauce lavet af svinefars. Det smagte rigtigt fint og vi kunne såmænd fint have spist resterne i dag, og bare kogt noget mere spaghetti, men der skulle alligevel ske lidt nyt.

Jeg tilberedte kødsaucen som lasagne på dag 2. Hvad genialt er der i det? Behøver hun virkelig at skrive om det?

Hurtig nem lasagne med bechamel medJa da, for det kan jo være at det lige er den ide du har brug for en dag det skal gå lidt tjept? Så her altså en ide fra mig til dig om at pimpe din kødsauce og give den nyt liv som lasagne på dag 2.

Jeg brugte en god ostesauce som bechamelsauce, nemmere kan det næsten ikke blive.DSC_7087

Nem og lækker lasagne af en rest kødsauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem lasagne lavet af en rest kødsauce og et færdig glas lasagne
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4-6 pers
Det skal du bruge:
  • 1-1½ liter kødsauce
  • 1 portion bechamelsauce eller 1 glas færdig ostesauce/mornaysauce
  • ½ liter tomatsauce
  • Lasagneplader
  • Evt. revet ost på toppen
Sådan gør du:
  1. Fordel kødsauce - lidt tomatsauce og lidt bechamelsauce i et fad
  2. Fordel lasagneplader ovenpå
  3. Fordel en ny omgang kødsauce, tomatsauce og bechamelsauce ovenpå
  4. Læg en ny omgang lasagneplader ovenpå
  5. Slut af med en omgang kødsauce/tomatsauce og bechamelsauce på toppen
  6. Du behøver ikke revet ost på toppen, hvis der er meget ost i bechamelsaucen.
  7. Sæt lasagnen i ovnen 30-40 minutter v. 150 grader varmluft

Jeg havde en rest kødsauce tilbage og jeg målte den altså ikke af på literbasis. Jeg vil tro, at der var omkring 1-1½ liter men brug endelig gerne mere/mindre. Skal du lave portionen  helt fra starten, kan du finde opskriften på kødsauce h er.

Fadet kan jeg ikke give dig nøjagtig størrelse på, da det jo afhænger af hvor stor din portion kødsauce er. Du laver bare lasagnen i lag, som beskrevet ovenfor og ser om du kan finde et firkantet fad der passer i størrelsen.DSC_7090Jo højere lasagne, jo længere tilberedningstid, så måske din lasagne også skal have længere tid i ovnen end min?

Jeg har brugt en god færdig bechamelsauce, men ønsker du at lave din egen, er det faktisk meget nemt. Du kan finde opskriften lige her

Den tomatsauce jeg tilsatte, udover kødsaucen, tilsatte jeg for at give mere væde til lasagnen. Jeg synes nogen gange lasagne bliver for fast og for tør, derfor ekstra tomatvæde.  Jeg brugte bare sådan en karton fra Lidl. Det er supergod tomatsauce.DSC_7088Det fungerede faktisk rigtigt fint med denne hurtige-lasagne. Lasagnen blev velsmagende, blød og cremet, helt som jeg godt kan lide den.Hurtig nem lasagne med bechamel medHvad spiste vi så til lasagnen? Jeg havde lyst til hvidløgsbrød, men klokken var næsten 19 og nix – ikke tid til gærhævede deje.

Det blev hurtige scones med hvidløg og oregano. Scones er jo scones. Bedst når de er friskbagte, let grynede i konsistensen men meget velsmagende, især med smør på. Lækre scones! Som grønt indslag spiste vi gulerødder. Masser af rå gulerødder. Passer perfekt til lasagne! Hurtig nem lasagne med bechamel med Jeg skriver opskriften på mad-scones’ene en anden dag – men du kan  starte ud med disse scones med majsmel og cheddar. De er rigtigt gode madscones!

Ellers har jeg mest bagt chokoladescones – dem kan jeg virkelig også anbefale dig 😉Hurtig lasagne. Klart hurtigere end at ringe efter din lasagne-fastfood-pusher.

Du kan sagtens give din kødsauce nyt liv som lasagne. Lav evt. en kæmpe omgang kødsauce, når du er igang, og frys ned i bøtter. Det er nemt at tage en portion op til lasagne engang imellem og det smager så lækkert, både med købe- og hjemmelavet bechamelsauce. 
Hurtig nem lasagne med bechamel medBon appetit – siger jeg til dig. Nød lærer nøgen kvinde at spinde. 😉

Lige for tiden er jeg nødt til at spekulere i de rigtigt nemme madløsninger, jep hundehvalp i huset er helt som at have fået småfolk i huset igen. Det har vi jo i virkeligheden også. Kallehunden er i dagens anledning omdøbt “Kalle-Bøllen”. Den er virklig en bandit og det kræver alle pædagogiske talenter at håndtere den lille fyr. Hurtig nem lasagne med bechamel medAlt er vist helt som det skal være. Hundehvalp i huset giver fryd men giver også plads til ytringer som ..”SUK”….”hvad gør vi?”” “Hvorfor bider den…hele tiden” og “hvem tager hunden nu?”

Vi stornyder Kalle men hvalpe-hvedebrødsdagene er nu afløst af hvalpe-hverdage ….og DE trækker tænder ud! 🙂

Vi surfer lige nu hunde-træning. Har vi – brug for det? NEJ – men vi har en hund der har 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Tina Nymann 20. august 2015 af 09:44- Svar

    Hvor er det altid skønt at læse dine indlæg!
    I øjeblikket lever vi på vores skib, med nærmest ikke eksisterende internetforbindelse, men så snart jeg har chancen, blogger jeg og læser alle de super fede indlæg, som jeg er gået glip af;)
    Er ikke fri for at glæde mig til sejlsæsonen er slut!

    • Gitte Hansen 21. august 2015 af 09:38- Svar

      Hej Tina Det lyder da ellers bare rigtigt skønt med sejltur, Jeg bliver da helt misundelig 🙂
      Jeg smigres over du har lyst til at læse blogindlæggene straks du er i havn. Skønt at høre
      God tur fortsat Tina 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar