Chokoladekage med marcipan. Uhm i dag får du opskriften på den dejligste kage med marcipan og nougat. En kage i luksus klassen!
Verdens nemmeste og lækreste kage du skal om nu. Jeg har skamrost den hele weekenden både på Instagram og på bloggens Facebook-side – og nu får du endelig opskriften.
Tænk, at den lækreste chokoladekage ovenikøbet er den nemmeste at lave, så nem at den kan røres sammen med en ske på 5 minutter?
Kagen er uden æg, hvilket gør den endnu nemmere at lave og særligt god, hvis du eller dine gæster ikke tåler æg.
Prøv den som dessertkage, også en dag der kommer gæster.
Jeg havde en rest nougatcreme som jeg smurte på toppen og rev lidt hvid chokolade øverst. Du kan også bare smelte lidt almindelig nougat og smøre ovenpå.
Ih jeg synes det så fint ud, men min datter sagde blot tørt: “Nå, har du revet ost på kagen igen?” Teenagere! Heldigvis har de god humor 😉
Har du ikke lige nougatcreme på lager, så kan du fint bruge smeltet nougat eller en almindelig glasur.
Du kan også smøre kagen med almindelig glasur eller den gode chokoladecreme måske?
Chokoladekagen blev svampet og lækker. Der er tykmælk i kagen og jeg tror det er derfor kagen blev så svampet.
Genialt at bage med tykmælk eller andre surmælksprodukter.
Kagen er rigtig nem at bage og du får opskriften lige her:
Chokoladekage med marcipan og nougat – nem lækker kage. Få opskriften her
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 150 gram hvedemel
- ½ dl kakao
- 1 spsk. vaniljesukker
- 1 tsk natron
- 2½ dl. tykmælk eller mælk
- 100 gram smeltet smør
- 100 gram marcipan revet. Kan udelades
- Evt.: 100 gram grofthakket chokolade kan udelades
- 100 gram smeltet nougat og revet chokolade. Jeg brugte nougatcreme fra Odense Marcipan kan udelades eller erstattes med anden glasur eller smørcreme
Sådan gør du
- Smelt smør (gøres nemmest 30-60 sekunder i mikrobølgeovnen) og lad smørret afkøle
- Bland de tørre ingredienser og riv marcipanen i
- Rør smør og tykmælk i melblandingen. Du kan sagtens røre dejen med en ske.
- Pensl et højt tærtefad med smør og hæld dejen heri. Mit fad målte 25-26 cm. i diameter
- Bag kagen ca. 25-30 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn) Kagen skal helst ikke bage for længe. Den skal stadigvæk være klæg i midten
- Lad kagen afkøle før du smører nougatcremen på. Bruger du almindeligt nougat, så kan du smelte den i gryde eller mikroovn ca. 10-15 sekunder i
- Riv evt. chokolade til toppen eller find andet spændende drys
- Nyd kagen med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til
Noter
Du kan tilsætte grofthakket mørk chokolade til dejen, hvis du vil gøre den ekstra god
Kagen skal helst ikke bages for længe. Den må gerne svære klæg og svampet i midten, lidt brownie-agtigHar du ikke nougatcreme, kan du bare smelte lidt almindeligt nougat. Du kan også bare pynte kagen med almindeligt glasur.
Chokoladekagen kan også serveres som brownie uden glasur Fryseegnet.Wow – en overdådig kage med kakao, marcipan og nougat – god som dessertkage med is eller flødeskum
Lutter gode sager!
Måske du har en rest til overs fra julen du kan bruge til en lækker nytårsdessert-kage?
Den svampede chokoladekage med marcipan og nougat er nem at lave – du kan se billederne her:
Lækker lækker chokoladekage. Du har vist set billeder nok af den nu, men jeg kan slet ikke få armene ned og det kan min mand heller ikke.
Han foretrækker jo særligt chokoladekage af den særligt “tunge” slags og man må sige, at denne er i en særlig liga.
En skøn dessert kage med marcipan og nougat – prøv den med flødeskum eller vaniljeis til. En luksus kage!
Kagen er svampet, sød, tung og syndig. Chokoladesmagen er intens. En skøn kage, der er drøj i brug. Den rækker til mange lækkersultne munde. Den må du prøve.
Faktisk er der jo slet ikke chokolade i, og det pudsige er, at det kan man slet ikke smage? Der er meget kakao i dejen og det giver den gode smag.
Du kan dog sagtens tilsætte grofthakket mørk chokolade. Det vil kagen kun blive endnu bedre af.
Nougatcremen på toppen giver kagen en særlig sød smag. Nougat kan godt undværes, men kagen bliver klart mere luksus agtig med den søde creme på toppen.
Du kan sagtens udelade nougatcremen og servere kagen som en slags brownie uden topping.
Du kan også smøre kagen med en god smørcreme? Få nogle gode opskrifter her:
1.
2.
Den vil også være fin med smørcreme med kaffe?
En helt uovertruffen kage!
Kagen vil slå benene væk under dine gæster. De tror du er en fænomenal og hel uovertruffen konditormester, siden du kan trylle sådan en fornem kage.
Du behøver jo ikke fortælle dem at det er jordens nemmeste kage at bage jo? Skal vi ikke bare lade det blive imellem os? 🙂
God fornøjelse med kagen til dig. Jeg er sikker på at den også bliver en succes hjemme hos jer.
Vi skal snart fejre fødselsdag for familien her på matriklen.
Hele familien kommer og chokoladekagen skal bestemt og helt sikkert også på kagebordet hér.
Jeg overvejer endnu hvad jeg skal smøre på toppen. Måske det bliver nougat igen, måske almindelig hvid glasur og frysetørret hindbær, måske noget helt tredje?
En dejlig søndag er slut og jeg har hygget mig gevaldigt efter devisen, først yde, så nyde.
Søndagsrengøring og bagefter belønning: krimi, kaffe og lækker kage.
Mit yndlings-søndagstableau: Sådan kan jeg snildt tilbringe et par søndagstimer, eller flere 😉
Håber også du har haft en rigtig god weekend? God ny arbejdsuge til dig og mange søndagshilsner fra Gitte 🙂
P.S.: Supergod krimi jeg er i gang med her. Jeg sender den hermed mine allerbedste anbefalinger 🙂
Få flere gode opskrifter på chokoladekager med marcipan eller nougat her:
1.
2.
3.
4.
Hej
Jeg tror jeg har stirret mig fuldstændig blind, for jeg kan ikke finde fremgangsmåden på nougatcreme på din side.
Hvordan laver du den?
Hilsen Pernille
Tak for opskrift. Virkelig lækker dessertkage! Skal helt klart bages igen! Fungerede fint med reduceret sukkermængde (3/4). Serverede med blåbær og vanilleis.
Ps. Sejt, at du er sprunget ud som selvstændig, fortsat god vind og tak for “Noget i ovnen” 🙂
Vi har lige holdt konfirmation for vores datter Stine og hun ville have en Brownie med is og frisk frugt til dessert, vi bager en del men har ingen erfaring med brownie da jeg ikke er storfan, vi holdt festen ude og for at undgå en fabrikskage fra frost valgte vi selv at bage kagen. Vi er 7 i familien med diabetes så der skulle også laves en sukkerreduceret en af slagsen. Vi endte med den her og sikke en succes, Stine tog sig af originalen og jeg tog den “sukkerfrie” Der var ikke et øje tørt, vil lige slå… Læs mere »
Hej Gitte
Kan man bruge yoghurt natural istedet for tykmælk ?
Vh. Ilona
super lækker kage. Jeg bagte den i muffins forme og serverede den med soft ice og hindbærsovs (fra Karolines køkken).
Den var også god fire dage efter, da den bette spiste den sidste kage med velbehag.
Tak for opskriften 🙂
Hej Gitte!
Suveræn kage! Alle var vildt begejstrede! Tak for opskriften! Har aldrig skrevet på en blog før -men du fortjener at få en stor thumbs up!
Er den også ok at spise bare som kage, altså uden flødeskum eller lign?
Hvor meget skal den bages ved i en alm ovn uden varmluft?
Tak for hilsenen på FB, det var sødt af dig.
Chokoladekagen er i ovnen til gæster i aften, er spændt på den. Havde fundet æg frem, men de blev pænt sat på plads igen.
Cookies efter din opskrift er også i dåsen. Dine opskrifter er dem jeg først går til – finder altid god inspiration.
Ellers står den på Tapas, så der er dømt hygge i gode venners lag. Fejrede dagen med ungerne og min mor i tirsdags.
Fortsat god påske
Hej Gitte
Kan den fryses ?
Den lyder lækker
Vh. Lena
Skrevt på listen – tjek!
Dejlig mandag til dig:-)