Nem og lækker tunsalat med majs, forårsløg og peberfrugt

dsc_2357Det er altså meganemt at trylle lækre sandwich, når man har en portion koldthævet dej i køleskabet.

I dag blev der, på ingen tid, serveret lækre sandwichboller med hjemmelavet tunsalat. Bollerne blev sat på bagepladen med to skeer, drysset med sesam og salt/hvidløgspeber. Bagetid 25 minutter. Voila. Lige præcis den tid det tog at røre en lækker tunsalat sammen. Helt perfekt og rigtigt nemt.

dsc_2365Jeg har altid en portion koldthævet dej stående klar i køleskabet, til morgen-frokostbrød og altså også nogen gange til madbrød om aftenen eller suppebrød måske?

Dejportionen kan fint holde sig 3-4 dage, hvorefter en ny portion kan røres op. Gem gerne lidt dej i skålen, det fungerer nemlig glimrende godt som surdej. dsc_2362Er du blevet nysgerrig efter hvordan man laver en portion koldthævet grunddej, så kig med her. 
Den opskrift du skal høre om i dag, er opskriften på verdens nemmeste tunsalat. Den kan varieres i det uendelige, jeg har bare lige brugt de grøntsager jeg havde på lager.dsc_2359Jeg har brugt creme fraiche, men ønsker du en mere fast tunsalat, så kan du med fordel bruge en neutral flødeost eller en pikantost måske? Måske du skal bruge et par bægre flødeoste? Tippet fik jeg af en sød læser på bloggens Facebookside. Hvor er det altså skønt at vi kan inspirere hinanden. Tak 🙂

Hvis du bruger en creme fraiche med lav fedtprocent eller fromage frais ell. lign., bliver tunsalaten en særlig fedtfattig variant. Dit kalorieregnskab må afgøre, hvor mange fedtprocenter du putter i 🙂

Ønsker du dig en hel skærefast mousse, så prøv denne variant med husblas. Halløj den er altså også lækker 🙂
dsc_2352

Jeg iler med at bringe dig dagens tunsalat-opskrift:

Nem og lækker tunsalat med majs, forårsløg og peberfrugt
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nem og lækker tunsalat med majs, forårsløg og peberfrugt
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 2-3 dåser tun i vand
  • ½ liter creme fraiche (eller ymer/ylette/fromage frais). 1-2 dl. god mayonnaise kan også bruges.
  • 1 peberfrugt (rød, gul eller orange. Grøn bliver lidt for bitter synes jeg?)
  • 1 bundt forårsløg i skiver
  • 1 dåse majs
  • Salt/hvidløgspeber
  • Saften af ½-1 citron
  • Tilbehør: Nybagte grovboller, grove flute eller ristet sandwichbrød.
Sådan gør du:
  1. Afdryp tunfisken og fordel den i en skål med en gaffel. Sørg for at tunfisken bliverer godt fordelt i mindre stykker
  2. Tilsæt creme fraiche, salt/hvidløgspeber og citronsaft (gem lidt til senere og smag til med lidt ekstra til sidst måske)
  3. Skær peberfrugt og forårsløg i skiver og bland med tunfisken
  4. Tilsæt godt afdryppet majs
  5. Smag tunsalaten til med ekstra krydderi/citronsaft.
  6. Nydes i afkølede sandwichboller/flue eller ristet sandwichbrød

dsc_2356Min datter sagde: “Det er da vist en noget rustik tunsalat?” Ja og hun har så ganske ret. Der er rigeligt med grøntsager i denne frugtsalat og de er skåret i rimeligt grove stykker. Du bestemmer jo selvfølgelig selv. Små stykker og/eller færre grøntsager?

Måske du har lyst til at udskifte med helt andre? Agurk måske? Måske du kan komme i tanke om nogen andre grøntsager der ville passe godt? Tip gerne mig og dine medlæsere her om gode ideer. dsc_2353

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at tunsalaten kan laves på et kvartér. Det er den nemmeste servering der findes. Tunsalaten er klar, før brødet i ovnen kan nå at afkøle. Knasende sprøde sandwichbrød. Uhm.

dsc_2364

Se her hvor let den er at lave:

Dette var tirsdagens menu her på matriklen.

Så fåes det ikke meget nemmere? Det passede perfekt, for dagen var sådan en dag hvor nogen skulle køres, og hentes og én var i København og en anden studerede til sent. Svingdørsfamilie – men alligevel sundt og lækkert mad på ½ time.

Tippet er hermed givet videre til dig. Er du ikke så vild med tunsalat, så kan jeg anbefale dig denne lækre hjemmelavede skinkesalat, øj den er jeg altså også vild med. Du kan jo også lave en simpel sandwich med æg og rejer? Eller med laks og asparges?

Sandwiches til aftensmad fungerer altså så fint, med lækkert brød og lækkert fyld. Med en koldthævet dej er det ikke helt uoverskueligt og med en tunsalat der kan røres sammen på et kvarter, er det bestemt et realistisk hverdagsprojekt 🙂dsc_2367

Et nemt hverdagsmadtip fra mig til dig 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar