Nem sprød og lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

  • Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukkerEn smuk sensommerdag med sol og aftensmad i haven. Hurtigt sonderede jeg terrænnet fra min udsigtspost på terrassen. Skønt. Hvad så jeg så?

Græsset spirer og gror og vokser frodigt grønt. Hækken trænger til at blive klippet, men pyt. Fuglene fløjter og bygger reder, ja faktisk?! og æblerne, ja de fortsætter med at dumpe ned fra oven.  Heldige mig, se hvad jeg greb i luften 😉

Æbler

8 æbler er raslet ned siden i går. Min bagehjerne KAN bare ikke holde fri med sådan et syn! Hjernen havde ubevidst bemærket at der nu både var æbler OG overskydende tykmælk i køleskabet…1+1=KAGETID!….En kage under opsejling igen. 😉DSC_9392

Dagens æblekage blev en videreudvikling af denne Bagenørdens gode æblekage – Jeg lavede dobbelt portion og tilsatte 100 gram af den gode marcipan fra Odense Marcipan. Lækker marcipan gør KUN noget godt for kager, så stop du gerne lidt af det i næste gang du bager. Marcipan er genialt til kager med æble og pærer. Just saying 🙂

Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

Her kommer opskriften på nem sprød og lækker æblekage med marcipan og kanelsukker:

Du skal bruge:

2 æg

250 gram sukker

5 tsk. vanillesukker

100 gram smeltet smør

3 dl. tykmælk

450 gram mel

5 tsk. bagepulver

8-12 æbler i tern

150 gram marcipan

Drys: 1-2  spsk. kanel blandet med sukker

Tilbehør: Serveres gerne med flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche til, men kan også nydes “au naturel”.

Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

 

Sådan laver du sprød og lækker æblekage med marcipan og kanelsukker:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende.
  • Tilsæt smeltet smør og tykmælk
  • Bland mel med bagepulver og tilsæt. Vend kun melet i med dejspatel, ikke noget piskeri her.
  • Skær marcipan i grove tern og tilsæt
  • Skræl æblerne og skær dem i grove tern og tilsæt.
  • Smør et ildfast fad/bageform på 20×30 cm og fordel dejen heri.
  • Drys med kanelsukker
  • Bag kagen 30-40  minutter v. 150 grader varmluft.
  • Serveres gerne med flødeskum, creme fraiche og vaniljeis

 

 

ALARM ALARM Der er udsendt kagevarsel til bibliotekets kagekontor i morgen. Mon ikke jeg bliver lukket ind på kontoret med sådan en kage under armen? Det gætter jeg på. 🙂

Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

Dumper der også æbler ned i din have konstant for tiden, er denne kage et godt bud. Du kan sagtens bruge flere æbler end 8, måske endda en 12-15 stykker? (afhængigt af størrelse).

Nem og lækker kage, der hurtigt er rørt sammen. Fra start til slut gik der under tre kvarter. Kagen er smagfuld, sprød og ekstra saftig p.g.a. fugt fra æblerne, marcipanen og tykmælken. Har du en rest tykmælk skal du endelig ikke smide det ud, det er genialt at bage med.

Hvis du gider og orker kan du hakket et par håndfulde mandler groft og drysse på toppen. Det vil gøre kagen endnu mere lækker. De mandler må mine kolleger tænke sig til. Mon ikke kagen går an sådan her? Hvem henter kaffen i automaten?? 😉

Sprød lækker æblekage med marcipan og kanelsukker

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Hannah 7. november 2017 af 15:44- Svar

    Hej, er det virkelig 8-12 æbler?

    • Gitte Hansen 7. november 2017 af 20:51- Svar

      Hej Hannah
      Ja er det ikke bare skønt? 🙂
      Mængden bestemmer du helt selv, bare nøjes med mindre hvis du synes, men kagen er skøn med en masse æbler i 🙂
      God fornøjelse med bageriet
      Mange hilsner
      Gitte

  2. tina nymann 12. september 2014 af 08:14- Svar

    Hold nu op, hvor ser det lækkert ud – og sundt tillige med:-)
    Dejlig opskrift til weekenden, takkkk!

    • Gitte Hansen 12. september 2014 af 17:27- Svar

      Hej Tina
      Ahh sundt og sundt, jeg ved vist ikke liiiige, men kagen er sundere end den kunne have været p.g.a.tykmælken, skal vi ikke bare sige det?
      God fornøjelse med bageriet i weekenden 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar