Cookies med Nutella og nødder. <3 Uhm – i dag får du opskriften på nogle nemme sprøde lækre cookies med hasselnødder og Nutella.
Kender du det dér med at komme hjem fra arbejde – lidt småsulten – og pludselig meget lækkersulten?
Sådan gik det efter lørdagsvagten på biblioteket i dag. Måske var det cykelturen? Who knows?
Trangen til cookies med chokolade var og blev i hvertfald uimodståelig. Der måtte gøres noget!
Jeg fik pludselig vekslet kagebagetrang til en “god samvittighedsgerning”.
Jeg kunne nemlig få brugt resten af Nutellaen, og de hasselnødder og den chokolade, der var til overs fra jul.HA! Stop madspild i kage er jo virkelig altid bare endnu en (god/dårlig?) undskyldning for at bage? Jeg griber den gerne 🙂
Der er ikke langt fra tanke til handling, når først jeg har besluttet mig for kage.
Det blev til de lækreste cookies med hasselnødder og Nutella, godkendt af husets kagespisere.
Lækre sprøde Nutella cookies med hasselnødder – knasende sprøde så spring du roligt på opskriften.
Dejen er nem og kan hurtigt røres med ske. Brug chokoladetern, hvis du har, men det kan godt undværes og erstattes med et par spsk Nutella ekstra.
Er kagerne så mega-usunde? Tja, der er kun 25 gram smør i og 1 ,25 dl farin – men hov, jo altså også Nutella, så der gik sundheden sig vist lige fløjten?
Har du en Nutella-rest, er det perfekt, for Nutella vil være ret dyrt at købe, bare til disse kager tænker jeg.
Jeg havde denne rest Nugatti fra vores Norges-tur. Nugatti er lækker norsk nøddecreme, der bestemt er lige så dyrt (hvis ikke dyrere – men det er jo også Norge-priser).
Du kan sagtens bruge meget billigere nøddecreme-alternativer til kagerne eller du kan bruge lidt mere chokolade.
Cookie opskriften kan du sagtens eksperimentere med. Prøv også at tilsætte f.eks. skumfiduser, tranebær, smarties? Bare spring på.
Her kommer opskriften:
Cookies med Nutella og nødder – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 5 spsk Nutella
- 100-150 gram hasselnødder grofthakkede. Kan erstattes af andre nødder/mandler. Du behøver ikke riste nødderne først
- 100 gram mørk grofthakket chokolade brug gerne mere og brug gerne lys eller hvid chokolade, hvis du foretrækker det
- 1,25 dl brun farin kan erstattes af alm. sukker eller rørsukker
- 1 æg
- 25 gram smeltet smør
- 2,5 dl hvedemel
- 1 knivspids salt
- ½ tsk natron
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Hak nødderne groft
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen
- Bland Nutella med farin, æg, hasselnødder, chokolade og smeltet smør.
- Bland natron og salt med hvedemelet og rør det i.
- Dejen kan røres med ske. Føles den for fast, så rør evt. 1 spsk vand i eller sirup i
- Sæt små cookies på bageplader beklædt med bagepapir. Brug to teskeer.
- Jeg fik plads til 20 kager pr. plade og der blev ialt 35 cookies af denne portion
- Bag kagerne 7-9 minutter v. 175 grader varmluft. De er færdige, når de er sprøde og lidt mørke i kanten. Jo længere bagetid, jo sprødere cookies
- Lad cookies'ene afkøle på en bagerist. De bliver helt sprøde, når de er kolde. Synes du de virker for bløde, så bag dem i ovnen 3-5 minutter igen.
- Opbevares i kagedåse.
Noter
Nutella kan erstattes med anden chokoladecreme eller kan også bare erstattes af almindeligt chokolade.
Alle slags nødder og al slags chokolade kan bruges Jo længere bagetid, jo mere sprøde cookiesVerdens nemmeste cookies med nødder, Nutella og chokolade
– den påstand vil jeg godt vove! De tog ingen tid at røre sammen og smagte rigtigt lækkert.
Ingen kan smage, at de næsten kun tager et kvartér at bikse sammen fra start til slut.
Nutella og chokolade giver kagerne en god og intens chokoladesmag og hasselnødderne passer perfekt til.
Den brune farin giver kagerne en særlig god krydret og karamelagtig smag. Brun farin er et hit i kager – det må du prøve.
Almindeligt sukker eller rørsukker kan selvfølgelig også sagtens bruges.
Spørger du mig, foretrækker jeg klart Nutella i kage i stedet for på brød, men sådan er vi måske så forskellige?
Prøv lige at se her hvor mange kager jeg har brugt Nutella i, i tidens løb. Der er blevet brugt nogle glas 🙂
Sådan laver du cookies med hasselnødder og Nutella – se billederne her:
Det er helt genialt at bruge hasselnødder i disse kager, for Nutella er jo faktisk hasselnøddecreme.
Der er også noget med hasselnødder og chokolade sammen…..En tur i himmerige…..<3
Har du kun mandler – eller andre typer nødder – vil de også fint kunne gå an.
En-to-vupti-kager.
Cookiesene vil fungere fint som søndagskager, mandags-kager, tirsdags-kager….tror jeg? 🙂
Mangler du en cookie-opskrift en dag det skal gå ekstra hurtigt i dit køkken, vil disse være et godt bud.
Siger din søn/datter kl. 21 om aftenen, at de forresten skal have kage med i skole næste dag, vil disse være overskuelige at bage. Faktisk er kagerne så nemme, at ungerne vil kunne bage dem selv?
Kagerne er også rigtigt oplagte, når den pludselige lækkersult melder sig.
NÅ men hvad stiller vi så op med alle de kager, når vi kun er 2 kagespisere herhjemme? Kontorkagedåsen da! Den er altid tom – så nu er der refill på vej 🙂
Få flere gode nemme opskrift på chokolade cookies her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Den opskrift skal prøves, men har du ikke også en anden opskrift på nutella cookies? Mener jeg har bagt en af dine før.
I min mund smager Nugatti anderledes end nutella, jeg har aldrig brudt mig om nutella, men prøvede nugatti en morgen i Oslo, og åhhh rædsel, jeg kunne lide det 😉