Nemme fastelavnsboller med marcipan remonce. Her får du du en rigtig lækker opskrift på fastelavnsboller med marcipan, mandelflager og chokolade.
Herligt! Det lækre marcipanfyld har jeg lagt i en fordybning i dejen, så fyldet ikke løber ud! Fastelavnsboller på denne måde kaldes også for åbne fastelavnsboller.
Super smart og meget nemmere også, at fastelavnsbollerne ikke skal rulles ud med kagerulle. Marcipanremoncen lægges bare på toppen af fastelavnsbollerne.
Se lige hvor fine de blev.
Jeg penslede fastelavnsbollerne med æg, så får de nemlig en fin farve og en sprød skorpe. Jeg dryssede også med mandelflager og perlesukker.
Så lækre. Da fastelavnsbollerne var bagt, pyntede jeg dem så fint med striber af smeltet chokolade.
Det er super nemt at lune den lille smule chokolade i mikroovnen. Få tips til hvordan du gør i opskriften.
De kan også sagtens pyntes med chokoladeglasur. Du bestemmer. 🙂
Fastelavnsbollerne var så nemme, at vi sagtens kunne overskue at lave dem en hverdag, selvom vi var sent hjemme.
Dem må du prøve.
Hvis du ikke lige har marcipan på lager, så kan du sagtens også lave fastelavnsbollerne med andet fyld. Få tips til fyld i fastelavnsbolle opskrifterne nederst i dette indlæg.
Her får du den nemme opskrift:
Nemme fastelavnsboller med marcipan remonce – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Dej:
- 3,5 dl mælk
- 100 g smør
- 50 g gær
- ½ tsk. salt
- 3 spsk sukker
- 600 gram hvedemel (ca.)
Marcipanmasse / remonce:
- 100 gram sukker
- 100 gram blødt smør
- 200 gram marcipan
- Pensling:
- 1 æg sammenpisket
- Drys: mandelflager og evt. perlesukker/alm. sukker
- Pynt: 50 gram chokolade smeltet - kan udelades eller erstattes med alm. glasur (hvid eller chokoladeglasur)
Sådan gør du
Fastelavnsbolledej:
- Lun mælken og smørret sammen til fingervarmt. Tilsæt gær og rør det godt ud. Tilsæt sukker.
- Tilsæt nu hvedemel lidt af gangen, sammen med salt. Tilsæt kun lige mel nok, til dejen kan slippe fad og fingre. Stil dejen til hævning tildækket i 30 minutter et lunt sted, gerne i ovnen v. 30 grader.
- Form små boller af dejen ca. 40-50 gram pr. stk. Jeg fik 30 stk. af denne portion. Tryk bollerne lidt flade i midten. Jeg fik plads til alle bollerne på en bageplade.
- Stil bollerne til hævning tildækket et lunt sted i 30 minutter (gerne i ovnen v. 30-grader)
Marcipanmasse / remonce:
- Blødgør smørret 20 sek. i mikroovnen og tilsæt sammen med sukker og revet marcipan i.
- Rør marcipanremoncen
Sådan laver du fastelavnsbollerne:
- Tryk en fordybning i bollerne og fordel marcipanmassen heri
- Pensl fastelavnsbollerne med sammenpisket æg. Drys evt. med mandelflager og evt. perlesukker.
- Bag fastelavnsbollerne ca. 11-12 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Bag dem på 2. nederste rille. Bag ikke fastelavnsbollerne for længe.
- Pynt evt. fastelavnsbollerne smeltet chokolade efter afkøling. Smelt lidt chokolade i mikroovnen. Læg chokoladen i en plasticpose og varm chokoladen 10-20 sekunder af gangen, til den er smeltet. Klip et lille hul og sprøjt chokoladen på.
Noter
Marcipanremonce kan erstattes med creme, gerne en god bagefast kagecreme eller syltetøj
Fastelavnsbollerne kan frysesSmeltet chokolade kan erstattes med hvid glasur eller chokoladeglasur
Uhm en lækker fastelavnsbolle med remonce af marcipan og mandler og chokolade på toppen
Uhm – hvor var det bare nogle lækre fastelavnsboller! Genialt at lægge remoncen på toppen! Intet fyld flød ud.
Jeg har brugt en dejlig marcipanremonce nem som fyld. Det er nemt at lave af revet marcipan, smør og sukker. Voila!
Du kan erstatte marcipanfyldet af en god bagefast vaniljecreme. Få en god opskrift her.
Marcipan er nu rigtigt lækkert at bruge som fyld i fastelavnsboller, så prøv du gerne dét.
Sådan laver du fastelavnsboller med marcipanremonce – se billederne her:
Lækre og meget nemme fastelavnsboller. Speeder du hævningen lidt op ved at lynhæve i ovnen, kan du hurtigt have et fad friske fastelavnsboller klar.
Dejen hæver hurtigt, hvis du lader den hæve et lunt sted, f.eks. i ovnen på 30 grader. Det er nemlig et smart tip, især om vinteren. 🙂
Bollerne er bedst nybagte, men de kan fint lunes i ovn/airfryer eller mikroovn dagen efter. De kan også sagtens fryses, hvis I ikke kan spise dem alle.
Du kan nøjes med at chokolade pynte lidt fastelavnsboller af gangen.
Når du tager frosne fastelavnsboller op af fryseren, så stænk dem gerne med lidt vand, inden du luner dem i ovn/airfryer før servering. Så bliver de bløde og som helt nybagte.
Tricket med vand kan du bruge til alle former for bagværk. En genial måde at trylle nyt liv i brød og boller på – og fastelavnsboller også.
Uhm sikke nogle lækre fastelavnsboller!
Prøv også disse super nemme fastelavnsboller lavet med butterdej og Nutella eller disse med croissantdej. Uhm alle de lækre fastelavnsbollevarianter man kan lave.
Jeg fik 3 poser af denne portion. Perfekt, for mine børn kommer hjem på besøg i weekenden. De store børn skal da selvfølgelig forkæles med mors hjemmebag. 🙂
Vi skal også på flere kaffevisitter i denne uge. Perfekt at vi lige kan tage et par poser fastelavnsboller med, der hvor vi kommer hén. Hjemmebag vækker altid jubel. Den bedste værtindegave. 🙂
God fornøjelse med fastelavnsbollerne til dig. Glæd dig, de er bare så lækre.
Få flere lækre opskrifter på fastelavnsboller her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
Disse fastelavnsboller fik jeg inspiration til hos Odense Marcipan. De har SÅ mange lækre opskrifter på kage og andre marcipanlækkerier.
Hej Gitte
Kan det tænkes, du har talt forkert med de 30 stk. a 50 gram., som du skriver, opskriften giver? Jeg får meget nøjagtigt 19 stk.
Når man lægger vægten af ingredienserne sammen, så bliver det ca. 1 kilo, og hvis der skal være 30 boller, så svarer det til 1,5 kg.
Taaakkk! Lige hvad jeg manglede – en opskrift på Fastelavnsboller! Godsejeren har lige spurgt i morges, hvorfor vi slet ikke har fået sådan nogle banditter endnu;) Det råder jeg så bod på med det samme – efter at jeg har hentet de ingredienser jeg mangler….God weekend