Nemme hurtige pizzaer med oksekød, bacon, hvidløg og løg

  • Hurtige nemme pizzaer med oksekød, bacon og løg

Hurtige nemme pizzaer med oksekød, bacon og løg

Livstegn fra Bagenørden!

Der arbejdes, leves, læses, cykles, spises og slappes af, i det omfang hverdagen giver mulighed for det.

Jeg er på vej, men øver mig stadigvæk i at tage fat – på livet – uden at tage for hårdt fat og få for travlt. Det er stadig svært, når man vil det hele! Jeg får hjælp til at navigere, af gode kolleger, og kyndige eksperter og melder alt vel.  Du skal ikke være bekymret, jeg kommer i gear igen, men overhalingsbanen tror jeg, jeg endegyldigt har forladt, og det har jeg det helt fint med 🙂

Tak for alle jeres hilsner. I er så søde ved mig. Det tager mig lidt tid at svare på dem alle, men det er jeg sikker på du forstår 🙂

I dag er det tid for et indlæg igen. Det er længe siden og fingrene kribler lidt efter at skrive til dig. Du skal høre om nemme pizzaer vi spiste forleden, og som vi tit spiser, når det skal gå stærkt i køkkenet/eller dage vi ikke orker den vilde madlavning, men alligevel gerne vil spise hjemmelavet pizza! DSC_0801

Pizzaerne er lavet af den særligt nemme pizzadej der bare skal smøres på pladen, og hverken skal æltes eller udrulles. Det er genialt og pizzaerne bliver SÅ lækre! Der er havregryn i dejen, så du vil også opleve, at disse pizzaer mætter mere end almindeligt.

Dagens pizzafyld blev oksekød og bacon, champignon og majs og med rigeligt løg og hvidløg. En af pizzaerne blev med pepperoni og løg. Hvis du foretrækker andet fyld, så brug du bare det.

Der bliver 3 pizzaer af denne portion, så der bliver mad nok til 2 dage, hvis I er en familie på 4. Kast dig roligt ud i pizzaopskriften. Har du én gang prøvet at lave pizzaer på denne nemme måde, vil du ofte vende tilbage til den.Hurtige nemme pizzaer med oksekød, bacon og løg

Opskriften kommer her:

Nemme hurtige pizzaer med oksekød, bacon, hvidløg og løg
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme hurtige pizzaer med oksekød, bacon og løg
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til to dage
Portioner: 8 pers.
Det skal du bruge:
  • 1,2 liter lunkent vand
  • 50 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • 7 dl havregryn
  • 11-12 dl hvedemel (eller endnu bedre tipo 00 eller Manitoba mel- dette mel har ekstrem god bageevne, brødet hæver så flot op. Anbefalelsesværdigt mel!)
  • Pestotopping:
  • 1 glas rød ell. grøn pesto rørt op med 1 bæger neutral flødeost.
  • ½-1 dl. olie
  • (pestotopping kan erstattes af tomatsauce)
  • Fyld:
  • 1 kg hakket oksefars
  • 10 fed hvidløg (kan reduceres, efter behag)
  • 300 gram bacon i tern
  • 200 gram pepperoni
  • 1 glas champignon eller 1 bakke friske
  • 1 dåse majs
  • 3 hele løg i skiver
  • 3 rødløg i skiver
  • 6 spsk tørret oregano
  • 2 spsk hvidløgspeber
  • 1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Opløs gæren i det lunkne vand
  2. Rør sukker og salt i.
  3. Tilsæt havregryn og hvedemel
  4. Rør godt rundt med ske. Dejen får en konsistens som lind havregrød
  5. Beklæd 3 bradepander med bagepapir og fordel ⅓ af dejen på hver.
  6. Træk dejen på bagepladen med en dejskraber.
  7. Sæt bagepladerne i ovnen og lad dem hæve 20-30 minutter v. 50 grader varmluft
  8. Lav pestotopping og fyld imens.
  9. Pestotopping:
  10. Rør pestoen med flødeost. Tilsæt olie, til blandingen bliver lind
  11. Smør toppingen på pizzaerne med en dejskraber
  12. Oksekødsfyld:
  13. Svits bacon først og oksekødet med, til det har skiftet farve. Du behøver intet fedtstof.
  14. Tilsæt friskprissede hvidløg
  15. Tilsæt salt, hvidløgspeber og oregano.
  16. Skær løg i skiver
  17. Afdryp majs og champignon eller skær de friske champignon i skiver
  18. Skru ovnvarmen op på 225 grader varmluft
  19. Fordel oksekødsfyldet på 2 af pizzaerne.
  20. Pepperonifyldet putter du på den sidste pizza
  21. Fordel løgskiver på pizzaerne.
  22. Drys majs og champignon på pizzaerne.
  23. Drys med lidt ekstra salt/hvidløgspeber og oregano
  24. Bag pizzaerne i 25-30 minutter v. 225 grader varmluft.
  25. Hold øje med pizzaerne de sidste 5-10 minutter.
  26. Pizzaerne er færdige når de er sprøde og gyldne

Undrer du dig over hvor tomatfyldet er? Tja, kan du ikke spise dine pizzaer uden, så brug gerne tomatsauce istedet for pestotopping.  Du kan finde en god opskrift på hjemmelavet tomatsauce lige her

DSC_2738

Jeg er STORFAN af pestotopping eller alternativt pizzadyp (olie rørt op med hvidløg og oregano) Derfor bruger jeg tit dette som pizzatopping. Du finder opskrift på hvidløgsdyp lige her:

  • Oliedyp:
  • 1 dl. god olie, 6 fed pressede hvidløg, 1 spsk. tørret oregano, 1 tsk. hvidløgspeber (eller ½ tsk. friskkværnet peber), 1 tsk. groft salt.

(bruger du oliedyp, skal du nok reducere i hvidløgsmængden i oksekødsfyldet. Jeg ville ikke gøre det, for jeg er vild med hvidløg, men du bestemmer).

Hurtige nemme pizzaer med oksekød, bacon og løgSynes du arbejdsprocessen lyder lang og uoverskuelig, så kig med på billederne her. Måske de får det til at se nemmere ud? Det håber jeg. Det er slet ikke svært.

Pizzaerne smager vildt lækkert, meget bedre end pizzamandens. Du kan måske tænke: “Hvordan orker hun at bage pizzaer selv, når hun hænger lidt i bremsen?”

Tjo, disse pizzaer er faktisk hurtige at lave, i hvertfald tager de kortere tid at lave end tur/retur til pizzamanden (incl. ventetid). Det hjælper også at der bliver mad til flere dage.

De hjemmelavede pizzaer smager også MEGET bedre end købte og du ved hvilke råvarer de er lavet af. Et plus er også, at der er pizza nok til dagen efter også, og faktisk også til frokost-pizzapakker. Har du mindre børn, er det tæt på, der vil være pizzaer nok til 3 dage her.

Dagen derpå lunes pizzaerne v. 150 grader i ovnen i ca. 10 minutter. Ikke for lang tid og heller ikke for høj varme, så bliver pizzastykkerne tørre. Du kan sagtens fryse pizzaresterne, hvis i ikke får spist det hele.

Pizzaerne kan spises til hverdag og fest. Det vil være genialt at servere den til fødselsdags-skrub-af-mad, til mad til klassefesten eller til et buffebord hvor der kommer mange børn (og voksne) 🙂
Hurtige nemme pizzaer med oksekød, bacon og løgMåske du synes fremgangsmåden for disse pizzaer er lidt spøjs? Ja du har helt ret. Det er en meget anderledes pizzatype end normalt, men jeg er er glad for – og stolt over – at jeg har videreudviklet mig frem til den. Jeg har bygget videre på dette hvidløgsbrød – og vupti blev hvidløgsbrødet med tiden til pizzabund.

Vi spiser næsten aldrig “udrullede” pizzaer længere (det skulle da lige være disse grillede pizzaer, de er alligevel nr. 1)

Rigtig god fornøjelse med pizzabageriet. Det er stensikkert du bliver populær derhjemme, hvis du springer på og serverer pizzaerne en dag.

Jeg vil ile til køjs. Tidligt i seng er en del af mine “nye” fortsætter. Søvn og rigeligt af den er vigtigt for mig! Godnat og sov godt 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Linda 7. august 2016 af 19:11- Svar

    Har bagt denne dejlige pizza før. I aften prøver vi den med kartofler, mørbrad, bacon, porre og rød peber. Bliver spændende, det dufter ihvertfald dejligt fra ovnen ?

    • Gitte Hansen 7. august 2016 af 20:27- Svar

      Hej Linda
      Ej hvor godt. En pizza med mørbrad? Ej hvor interessant! Spændende fyld. Håber pizzaen smagte jer 🙂
      Tusind tak for din tilbagemelding – dejligt med en hilsen fra dig
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar