Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

  • Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

De hurtigste kager i verden? Det må da absolut være kokosmakroner lavet af kondenseret mælk. Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

For at bage sådan et lækker fad, kræves der faktisk kun 2 ingredienser, nej 3 hvis man tæller vaniljen med. 😉

Kagerne kan være klar, før du når at blinke med øjnene, og smager kokos- og karamelagtigt godt. Wow! Imponerende små kager, der nemt kan trylles ud af det blå.Måske du har en halv dåse kondenseret mælk til overs fra den lækre karamelbrownie forleden? Så passer det jo helt perfekt.

Hvis du bruger en helt ny dåse kondenseret mælk, så lav endelig dobbelt portion kokosmakroner. De forsvinder som dug for solen. Du kunne jo også prøve den brownie med karamel dér? Uhm!

Syndig brownie med kondenseret mælk og søde jordbær

Opskriften på de nemme kokosmakroner får du lige her:

Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30 stk
Det skal du bruge:
  • 200 gram kokosmel
  • 2 tsk vaniljesukker eller vaniljemarv fra ½ vaniljestang
  • ½ dåse kondenseret mælk
  • Evt. smeltet chokolade til bund
Sådan gør du:
  1. Bland kokosmel og vaniljesukker
  2. Rør kondenseret mælk i til dejen kan samles
  3. Form små toppe på en bageplade, med fingrene eller to teskeer.
  4. Hvis du dypper fingrene i vand, kan du forme små toppe
  5. Der bliver ca. 30 stk af denne portion (afhængig af størrelse jo)
  6. Bag kokosmakronerne nederst i ovnen i 5-7 minutter v. 150 grader varmluft. (eller 175 grader alm. ovn) Hold øje med kagerne, spidserne kan nemt brænde af
  7. Kan nydes straks, men skal de gemmes, skal de være helt kolde før de puttes på dåse
  8. Du kan pensle bunden med smeltet chokolade, når kagerne er helt kolde

Jeg plejer at forme toppene ved at dyppe fingrene i vand, men glemte det lige denne gang. Pyt med det. Det blev til rustikke kokosmakroner og smagen er jo superb uanset form. 🙂

Du kan forresten trylle kokosmakroner i luksus-klassen, ved at pensle bunden med smeltet chokolade efter afkøling. SÅ lækkert, men slet ikke nødvendigt, kagerne er rigeligt søde i sig selv.
DSC_1717 En-to-vupti-kokosmmakroner er klar til dig på ingen tid. Servér dem for uventede gæster. Det er LANGT hurtigere end at køre til bageren og hjemmebag vil klart vække større jubel. Kokosmakronerne vil også være fine at bage, hvis dit barn skal dele kager ud i skolen og først kommer i tanke om det om morgenen?

Hvis du har 1 dåse kondenseret mælk og kokosmel på lager, vil du altid kunne lave en kagefeberredning 🙂Nemme kokosmakroner med vanilje og kondenseret mælk

Et lørdagskagetip fra mig til dig 🙂

Mig? Desværre ikke nogen kager til mig endnu. Jeg er på dag 2 efter tandoperation og er ret sølle. Jeg er sulten, men kan kun spise tynd havregrød og yoghurt og min mave rumler konstant. Jeg fantaserer om pizza, hallucinerer kunne man vist næsten sige? Håber at tabe mig helt vildt, det fortjener jeg næsten efter denne omgang. 🙂

Bare rolig, jeg skal nok hurtigt få indhentet det forsømte 🙂

Knas lige en kokosmakron for mig ikke? UHM! <3

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Gitte Krogh 13. juli 2017 af 17:18- Svar

    Har prøvet din browni — mums. Kunne godt have brugt din makron opskrift. For hvad stiller man op med en halv dåse kondenseret mælk når man er på vej hjem fra sommerhus 🙂
    Har du for øvrigt prøvet den kondenserede mælk med chokolad/kakao? F.eks. til karameller

    • Gitte Hansen 13. juli 2017 af 21:36- Svar

      Hej Gitte
      Ja det havde da lige været perfekt, når du havde en halv dåse til overs. Jeg er sikker på at der bliver en næste gang, tror du ikke? Så dejligt at brownie’en smagte dig. Det er jeg glad for og tak for din tilbagemelding 🙂
      Nej jeg har ikke prøvet at lave karameller af chokoladevarianten af den kondenserede mælk, men jeg tror da at man vil kunne lave nogle fortryllende chokoladekarameller 🙂
      God sommer til dig og tak for din hilsen
      Mange hilsner
      Gitte

  2. mormormedstiletter.dk 3. juli 2016 af 19:34- Svar

    Her kan jeg da vist heldigvis være med!
    Kokosmakroner er ellers ikke min stærkeste side, men denne her opskrift tør jeg godt prøve:-)

    • Gitte Hansen 5. juli 2016 af 20:49- Svar

      Hej Tina
      Ja disse er supernemme, mon ikke det er de nemmeste kager i verden?
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar