Lækre småkager med kakao, havregryn og Marsbar. Lavet på ingen tid. Kagerne forsvinder haps-haps-haps i en fart. Det er nemt at købe ind til kagerne og måske du har alle ingredienserne på lager?
Jeg flottede mig og puttede Marsbar i, men det behøves strengt taget ikke. Du kan tilsætte andet chokolade eller nøjes med kakao.
Det er denne lækre opskrift jeg har eksperimenteret lidt med. Jeg brugte hele æg i stedet for kun æggeblommer. Lækre kager med mere “gods” i – mere mel og lidt havregryn også. Lækre kager!
Her flasher jeg så lige en Marsbar på mit nye stel. Jeg vandt nemlig i porcelænslotteriet i denne uge da jeg var i Herning. Fandt en stabel smukt porcelæn til ingen penge.
I har været søde på Facebook at komme med forslag til navn og sende stellet mange beundrende ord. Tak for dem. Jeg har hermed officielt taget det nye smukke stel i brug 🙂
Jeg iler med at bringe opskriften. Måske småkagerne bliver afprøvet hjemme hos dig også?
Småkager med kakao, havregryn og Marsbar
Ingredienser
- 60 gram smeltet smør
- 2 dl flormelis
- 1 tsk vanilje
- 2 hele æg
- 2½ dl. hvedemel
- 1 dl. havregryn
- 2 spsk. kakao
- ½ tsk. natron
- 1 Marsbar kan udelades eller erstattes af en anden chokoladebar
Sådan gør du
- Smelt smørret 30 sek. i mikrobølgeovnen
- Bland flormelis og vanilje og rør smørret i
- Tilsæt æg og rør godt. Dejen kan røres med ske
- Bland kakao og natron med melet og rør det i.
- Rør havregryn i
- Skær Marsbaren i små tern og tilsæt til dejen
- Beklæd 2 bageplader med bagepapir og sæt kagerne på bagepladen med to teskeer. Der kan være ca. 25 kager pr. bageplade.
- Bag kagerne 7-8 minutter i en 175 grader varm ovn (varm luft)
- Lad kagerne afkøle, men prøvesmag gerne før
- Kagerne bliver høje cookies, med blød midte.
Noter
Lækre småkager med kakao, Marsbar og havregryn – cookies med kakao
Nemme småkager og helt anderledes end kagerne fra den oprindelige opskrift. Utroligt at to æggehvider og lidt ekstra mel kan gøre forskellen? Spændende at afprøve og prøve nyt! Kedeligt at bage de samme cookies hver gang, synes du ikke? 😉
Sådan ser de oprindelige cookies ud – de er også vildt lækre, tyndere og sprødere, måske du mere er til den slags cookies? Der er frit valg. Jeg kan anbefale dig at prøve begge 🙂
Her kan du se billeder af cookieprocessen fra start til slut:
Sådan laver du småkager med kakao, havregryn og Marsbar – se billederne her:
Ja Lurpak skal der til. Småkager smager SÅ meget bedre, hvis du bruger rigtigt smør. Der er en verden til forskel, synes jeg, men du har jo frit valg selvfølgelig.
Der er smør i, men ikke så meget smør, så derfor synes jeg godt at vi kan kalde kagerne fedtfattige? 60 gram smør til 50 kager er ikke meget, så hvis du kan nøjes med en enkelt kage eller to er det tæt på at du kan høre kiloene rasle af 😉
Et fad lækre småkager er klar til aftenkaffen. Jeg glemte jo helt at servere dem i et af mine nye porcelænsfade med blomster på – det ser du en anden gang, ikke?
Velbekomme og god fornøjelse med kagerne 🙂
Jeg bagte disse cookies igår, men desværre blev de helt flade 🙁
Jeg ved ikke helt hvad der er gået galt, men jeg løb tør for flormelis, så de sidste 25 g blev alm. melis og så blev de bagt ved alm. ovnvarme.
Det kan være, jeg også skal komme lidt mere mel og havregryn i?? Jeg kan se på billederne, at din dej er mere fast end min blev (den flød mere ud)
Jeg må prøve at lave dem igen i weekenden, når der er købt mere flormelis 😉
Hej Gitte,
Superlækker opskrift, har fået afprøvet dem 🙂
Men skal de bages i alm. ovn eller varmluft? Opskriften du henviser til tilsidst, står varmluft
Mvh. Kathrine