Rabarbermuffins med marcipan.
Uhm i dag skal du høre om de dejligste muffins med rabarber og marcipan. Nemme lækre muffins, hvor marcipanen søder de lidt syrlige rabarber. Den bedste kombination!
Jubii – det er rabarbersæson og det er det heldigvis længe endnu.
Med rabarber i haverne – eller hos grønthandleren – kan du trylle smukke, lækre kager .
Du kan også lave rabarberkompot, der kan bruges til lækre desserter som tykmælksfromage, på morgenmadsbollen eller som trifli.
Du kan lave så mange lækre kager og desserter med rabarber, når det er sommer og rabarbersæson.
Se alle bloggens rabarberopskrifter her
Vi fejrer det tit herhjemme, og det smitter af på dig og bloggen. Igen i dag får du serveret rabarberkage.
Siden de første rabarberstængler skød i vejret, er der ikke gået én weekend, uden en velduftende rabarberkage har kunnet tages ud af ovnen.
Juhuu – jeg elsker det og håber rabarbersæsonen bliver meget lang i år:-)De første små, tynde stængler er de bedste i kager, hvis du spørger mig. De er sødest…og smukkest 🙂
De rabarber jeg har i haven, hedder jordbærrabarber eller vinrabarber og de er vistnok den sødeste sort?
Den sukkermængde du skal bruge, afhænger meget af hvilken sort du bruger, så prøv dig frem.
I dag skal du høre om nogle rigtigt lækre og meget smukke, små, fine rabarbermuffins der blev tryllet på ingen tid.
En nem sukkerbrødsdej med lidt olie i, og på toppen små tern af marcipan og rabarber.
En rigtig fin syrlig/sød kombination og se lige hvor fine de små kager blev. Lækre fedtfattige rabarbermufins, med kun ½ dl. olie (kan erstattes med 50 gram smeltet smør).
De små rabarberkager vil være så fine at servere på ethvert kaffebord, til fødselsdag eller som kollega- eller naboforkælelse?
Jeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg ved den er længe ventet. Flere har på bloggens Facebookside skrevet, at de sidder klar og tripper.
Rabarbermuffins med marcipan – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 2 æg
- 125 gram sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- ½ dl olie smagsneutral f.eks. raps eller solsikkeolie. Kan erstattes med 50 gram smeltet smør
- 1 dl mælk
- 180 gram hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 100 gram marcipan i tern kan udelades eller erstattes af f.eks. knust makron el. hvid chokolade
- 4-6 stængler stængler rabarber i små stykker (ca. 2-300 gram) kan erstattes med f.eks. jordbær, hindbær el. anden frugt
- Drys: Perlesukker kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Tilsæt olie og mælk
- Bland bagepulver med hvedemel og rør det forsigtigt i med en dejskraber
- Hæld dejen i muffinsforme af papir eller silicone. Sæt gerne en papirform, i en siliconeform/muffinform af metal. Det holder på formen.
- Skyl rabarberne og dup dem tørre. Skær dem i 1-1½ cm. stykker. Stop 3-4 stykker marcipan og rabarber ned i hver muffin. Drys evt. med perlesukker på toppen
- Bag muffins'ene 15-20 minutter v. 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn). De er færdige, når de er sprøde og gyldne
- Serveres straks til en god kop kaffe/te
Noter
Muffins'ene kan bages som hel kage, bagetiden vil skulle forlænges
Du kan bruge anden frugt/andre bær til muffins'ene Olie kan erstattes med smør i dejen.Nemme, lækre og smukke muffins med rabarber – muffins med rabarber er et hit
Jeg bager muffins i siliconeforme, men putter papirforme indeni, så holder formen på kagerne sig bedst.
Kagerne er også nemmere at transportere, hvis de er i papirforme.
Har du ikke siliconeforme, kan du bruge 2 papirforme pr. muffin (den ene form kan genbruges bagefter).
Supernemme kager. Fremstillingsprocessen er nem og du kan lure den lige her:
Sådan laver du rabarbermuffins med rabarber – se billederne her:
Jeg strøede rabarber og marcipan ned i toppen af kagerne med løs hånd.
Tryk evt. stykkerne lidt ned i dejen. Marcipan og et drys perlesukker på toppen forhindrede at den øverste bid muffin blev alt for syrlig. Så fin en kombination af sødt og syrligt.
Kan muffins’ene laves med anden frugt/andre bær?
Jeps – rabarber kan sagtens erstattes med f.eks. pærer, æbler, hindbær, jordbær, brombær? En rigtig god, nem og fedtfattig muffin grundopskrift.
Voila – se lige en lille smuk rabarberkage der blev tryllet.
Rabarbermuffins’ene smager allerbedst på bagedagen. Hvis du opbevarer dem i en tætsluttende beholder/pose, er de også rigtigt fine dagen efter.
Lun evt. kagerne i mikroovn eller – endnu bedre – i alm. ovn, så bliver de nemlig sprøde på toppen igen.
Et rabarberkagetip fra mig til dig 🙂
Alle de rabarbereventyr vi har i vente.
Jeg venter med at lave kompot til senere på sæsonen, hvor stænglerne er blevet grønnere, kraftigere og indeholder mest syre. Skønt at man kan bruge rabarber til så mange lækre ting.
Prøv også disse lækre mazarinmuffins med rabarber eller disse makronmuffins med rabarber
Få inspiration til flere rabarber kage opskrifter ved at klikke her eller se med på et lille udvalg nedenfor:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Her smuttede en weekend af sted, før vi rigtigt nåede at se os om.
Vi har for en gangs skyld ikke været i sommerhus. Til gengæld opholdt os hjemme på den primære matrikel, hvor hækken pludselig var blevet alt for lang. Fint nok alligevel, at have en hjemmeweekend.
Der blev tid til havearbejde, men også tid til middagslur, kagebag og lækre hjemmelavede pizzaer til aften.
Vi lavede lækre kartoffelpizzaer på rugmelsbund. Ah! Der er altså bedre plads i køkkenet herhjemme, når der skal jongleres med 3 pizzaplader.
Lækre pizzaer og nemt med en dej der bare skal smøres på pladen. Kig med her.
Et rigtigt godt pizzatip til dig der har travlt i dit køkken. Genialt hvis du er vild med pizza og allerhelst vil spise hjemmelavet mad, fremfor at ringe til pizzamanden.
Håber også du har haft en skøn weekend? Næste weekend begynder min sommerferie.
Det er slet ikke gået op for mig endnu…jo på en måde er den allerede startet lidt….som en let kriblen i maven. Skønt! 🙂
Hej Gitte, fik lyst til at bage disse fine muffins..vil så høre om jeg ikke kan bruge smør istedet for olie..og hvis jeg kan bruge smør ..hvor meget smør svarer til 1/2 olie.
Vh
Susanne Thøgersen
Hej Gitte.
Jeg har haft fornøjelsen af at lave disse muffins flere gange med godt resultat.
Denne gang har jeg brug for al den tid jeg kan skrabe sammen og vil høre om du tror jeg kan lave dejen dagen før (uden at putte rabarberne i) og vente med at fordele i forme til dagen efter? Vil selvfølgelig putte den på køl.
Men aner ikke om det er en løsning for mig og heller ikke om det er ok mht bagepulveret?
Efter mange forsøg prøver jeg igen vil du godt tilføje temperatur til almindelig ovn også ikke kun varmluft
Tak for mange gode opskrifter
Skønne skønne kager – skal gøre det ud for fødselsdagsmuffins i morgen til min ældste datter, men vi har prøvesmagt – og de er GODE! Perfekt balance mellem syrligt og sødt – sagt af kræsenpinden her i huset :). Tak for en god og supernem opskrift!
Kan de fryses?
Er kommet til at bage dem 2 dage før de skal bruges….
Det er lækre opskrifter der på denne side, har blot taget Becek i rabarbermuffins med marcipan. Tak for inspiration.