Julecookies med mandler. Her får du opskriften på sprøde lækre cookies med brunt bagepulver, mandler og chokolade.
Skønne julede cookies, du skal høre om idag. De fungerer godt som småkager til jul, men kan sagtens nydes resten af året også.
Ideen opstod, fordi vi lige havde en rest brunt bagepulver til overs i køkkenskuffen.
Hvad er brunt bagepulver og hvad består det af?
Det er en blanding af bagepulver og gode julekrydderier, som du kan købe i alle større supermarkeder.
Brunt bagepulver består af kanel, stødt nellike, stødt ingefær og allehånde. Det er et hit at bruge i julede kager som krydderkager, honningkage, sirupskage eller f.eks. en engelsk søsterkage?
Kan man bage kagerne med almindeligt bagepulver?
Ja kagerne – også disse – kan sagtens laves med almindeligt bagepulver. Så supplerer du bare med krydderier i den mængde jeg har angivet i opskriften.
Lækre jule cookies, der også er fyldt med andre lækkerier, nemlig chokolade og mandler.
Perfekte som gode julesmåkager, men også lækre som kryddersmåkager resten af året.
På bloggen finder du flere opskrifter på julecookies, bl.a. disse med kanel, ingefær og chokolade. Se flere opskrifter på kryddersmåkager nederst i dette indlæg.
Jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig og den kommer lige her:
Julecookies med mandler & chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 125 gram blødt smør
- 100 gram brun farin eller alm. sukker
- 80 gram sukker eller rørsukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- 210 gram hvedemel
- 1 nip salt
- 1½ tsk brunt bagepulver eller 1½ tsk alm. bagepulver suppleret med 1 tsk kanel, ½ tsk stødt nellike, ½ tsk stødt ingefær, ½ tsk allehånde
- 1-150 gram grofthakket chokolade kan udelades
- 1-150 gram grofthakkede mandler kan udelades eller erstattes med hasselnødder
- evt. 1-2 tsk sirup lys eller mørk
Sådan gør du
- Rør sukker og brun farin med det bløde smør. Pisk ægget i. Brug dejskraber eller køkkenmaskine
- Tilsæt mel, brunt bagepulver og et nip salt. Har du ikke brunt bagepulver, kan du bruge alm. bagepulver og supplere med krydderier som nævnt ovenfor. Dejen bliver hård og fast.
- Hak mandler og chokolade groft.
- Rør fyldet i dejen. Virker dejen for tør, så saml den med 1-2 tsk sirup.
- Sæt kagerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Brug to teskeer og tryk dem lidt flade. Jeg fik plads til ca. 25 kager på hver plade
- Bag kagerne ca. 8 minutter ved 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Dine julede cookies er færdige når de er gyldne og sprøde.
- Lad cookies'ene afkøle helt på bagepladen. De bliver sprøde efter afkøling. Hvis de fortsat er for bløde, så kan du bage dem 3-5 minutter igen. Når de er kolde, kan du putte dem i kagedåse.
Noter
Cookies'ene kan holde sig minimum 2-3 uger i tætsluttende kagedåse
Knasende sprøde jule cookies med chokolade, mandler og brunt bagepulver
Dejen er nem og hurtig at røre sammen, så du kan hurtigt trylle en portion lækre, sprøde cookies. Kombinationen af chokolade, mandler og julekrydderier er skøn. Meget lækre julesmåkager.
Faktisk smager disse julecookies lidt a la de populære Bastogne småkager? Hvis du kan lide dem, vil du også være vild med disse jule cookies.
Jeg har flere gange prøvet at “ramme” Bastogne-smagen, men denne gang synes jeg faktisk at jeg ramte temmelig meget plet. Dem må du prøve.
Hvis du vil se flere opskrifter på julesmåkager, så tjek denne liste ud.
Prøv også disse jule karamelsnitter eller disse havreflager med kanel.
En småkage i hånden – uhm hvor den dufter. Mon du kan nøjes med at snuse? Jeg kunne ikke 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på kryddersmåkager med julekrydderier her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Øj, de er bare så gode. Jeg er vild med bastogne, men jeg får desværre ondt i maven af hvede. Men nu kan jeg bage dem selv, takket være dig. Det har nok taget en måneds tid, at finde en butik med brun bagepulver, men det var ventetiden værd. Tusind tak.
Kh.
Anne-Marie
Hej Gitte. Allerførst: TAK! – Havde bedt min bedre halvdel om at købe bagepulver hjem til mig engang sidste jul. Skæbnen blev, at han kom hjem med en pose “brunt bagepulver” – BESTEMT ikke hvad jeg havde haft i tankerne, og posen blev lagt i skabet og glemt for “hvad i himlens navn skal jeg bruge dét til!” Nu – et helt år senere – får jeg øje på den dumme pose med “brunt bagepulver” bagerst i skabet og får nøjagtig samme fortvivlede tanke i hovedet: “hvad skal jeg bruge det til?” Og det er HER, du ender med at… Læs mere »
Hvor er det bare hyggeligt at udveksle ideer med en anden dedikeret lystspiser og madlaver 😀
Hej Gitte,
Jeg har lavet dine bastognekager i weekenden – på en lidt anden måde – jeg har skrevet om dem i dag og selvfølgelig henvist til dig, så kig ind og se, hvor meget ros, du har fået 🙂
http://dalsgaardiskivholme.com/2014/02/17/hjemmebagte-bastogner-bastognekloner/
Velkommen tilbage fra ferien – husk at tage en småkage mod mandag-efter-ferien-blues….
Mange hilsener, Karen
Fantastisk – hjemmelavede bastogner – dem kan jeg også godt lide. Mon ikke sådan nogle kan spises i januar? Der er det jo lige så mørkt som nu 🙂
vh/Karen