Nemme sprøde cookies med tranebær, mandler og karamel

  • Cookies med tranebær, mandler og karamel

Cookies med tranebær, mandler og karamelHvad siger du til en portion sprøde cookies? Hverdagscookies? Eksperimenterende cookies? Det er et dristigt cookiesforsøg du skal høre om nu.

Nemme sprøde cookies med tranebær, mandler og karamel. 

Karamel, hvordan det? Jo såmænd med en rest kondenseret mælk. Kondenseret mælk?!! Vanvittigt at putte det i kager!!

Javist, men kagerne blev sprøde og karamelagtige i smagen.  Helt som forventet og håbet! Jeg fik brugt en rest mandelflager, en rest tranebær og en rest kondenseret mælk, en rest smør og et bæger tiloversblevne pasteuriserede æggeblommer. Stop madspilds-hverdagscookies blev det også 🙂

Cookies med tranebær, mandler og karamel

Manden skulle holde foreningsmøde på matriklen og så var der en kage-bage-anledning – wuhu! De kager der ikke bliver spist får kollegerne i morgen. De har godt af at være prøvekaniner. Vil man have kage, må man også engang imellem testsmage! 🙂

Her kommer opskriften på sprøde cookies med tranebær, mandler og karamel:

Du skal bruge:

2 æggeblommer

100 gram blødt smør

4 dl. flormelis

3-4 spsk. kondenseret mælk (kan udelades eller erstattes med 1 chokoladebar i tern: snickers, yankiebar, marsbar eller lignende). Kondenseret mælk kan købes i større supermarkeder og i Rema1000

2 tsk. vanillesukker (jeg har brugt den gode vanilje fra Princip)

3 dl mel

1½ tsk. natron

100 gram mandelflager (eller grofthakkede mandler)

1-2 håndfulde tørrede tranebær.

Cookies med tranebær, mandler og karamel

 

Sådan laver du sprøde cookies med tranebær, mandler og karamel:

  • Blødgør/smelt smørret 30 sek. i mikrobølgeovnen
  • Tilsæt flormelis, æggeblommer, vanillesukker og kondenseret mælk. Rør godt med ske.
  • Tilsæt mel iblandet natron.
  • Tilsæt tranebær og mandelflager.
  • Tril kugler eller sæt små dejtoppe på en bageplade med GOD afstand. Der bliver til 3 bageplader á 20 kager af denne portion. MANGE lækre kager! 🙂
  • Bag kagerne 7-8 minutter i ovnen ved 175 grader varmluft.
  • Kagerne bliver først sprøde når de er afkølet. Fortvivl ej 🙂

 

Altså det var jo et vanvittigt projekt at tilsætte kondenseret mælk. Skal man absolut bruge alt det man har i køkkenet og løbe en risiko for et kageflop? JA jeg løber gerne en risiko med kondenseret mælk! Det er jo luksuslækkeri af allerhøjeste karat og sådan en rest smider man da ikke ud!

Hvorfor har jeg mon sådan en rest? Jo såmænd fra mit seneste is-eventyr, hvor jeg brugte kondenseret mælk til at lave den lækreste Stracciatella-is . Efter arbejdet er begyndt at kalde meget på mig og alle mine vågne timer, er is-eventyret sat lidt på standby. Så må det blive til hurtige sprøde cookies i stedet 😉Cookies med tranebær, mandler og karamel

Kagerne blev lækre og knasende sprøde. Jeg er spændt på om de klarer natten i kagedåsen uden at blive bløde. De skulle jo gerne være lækre, når nu jeg har inviteret kollegerne på kage ved kaffeautomaten i morgen?

Kagernes udseende skal vi måske ikke gå så højt op i. De ligner jo lidt nogle sammenskvattede cookies faktisk. Foreningsmedlemmerne til aftenenes møde har dog højlydt godkendt kagerne, både hvad angår udseende og smag. Fuld tilfredshed. Herligt!

Jeg er også tilfreds. Jeg fik brugt alle mine søde rester i køkkenet. Stop madspilds-kage og nu er der udsigt til kage på jobbet i morgen. Dobbelt-win!

Har du ikke lige en rest kondenseret mælk så tænk gerne kreativt. Tilsæt lidt chokolade. Tilsæt en  yankiebar i tern. Tilsæt nogle toffee-karameller klippet i stykker. Ja hvad kunne man ellers finde på? Hvorfor følge den samme opskrift hver gang? Nej vel?

Gid jeg kunne byde dig en kage fra fadet. Du har da også fortjent en smagsprøve! Du skal da smage, at det er anstrengelserne værd at kaste sig ud i dette cookies-eksperiment 🙂
Cookies med tranebær, mandler og karamel

Mere inspiration

Læg en kommentar