Nemme sprøde cookies med vanilje, mandler og tranebær

  • Cookies med vanilje, tranebær og mandler

Cookies med vanilje, tranebær og mandler

Kigger man tilbage på de sidste mange dages skriblerier her på bloggen, er det jo ganske tydeligt, at der mangler et KAGEindlæg!

Hovedret, hovedret, hovedret, dessert. Hvornår kommer vi til kagebordet?!

Det gør vi i dag. Du skal høre om en portion lækre sprøde cookies med vanilje, mandler og tranebær. Orv de blev lækre! Jeg lavede dem i weekenden til surprise-party for min kære niece. Ja faktisk lavede jeg en stor portion cookies og delte dejen i to, den ene halvdel blev til Nutellacookies og den anden halvdel til tranebærcookies.

Her kan du se weekendens kagebjerg.

Cookies med vanilje, tranebær og mandler

Fortvivl ej. Du skal nok komme til at høre om Nutella-cookies også, men i dag handler det om lækre hvide cookies med Tranebær.

Her kommer opskriften på:

Nemme sprøde cookies med vanilje, mandler og tranebær (50 stk):

Du skal bruge:

75 gram smeltet smør

3 æggeblommer

2 1/4 dl. flormelis

3 dl. mel (gerne tipo 00)

2 tsk. vaniljesukker

1 tsk natron +1 tsk. bagepulver.

Fyld: 3 håndfulde mandler + 3 håndfulde tørrede tranebær

Cookies med vanilje, tranebær og mandler

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Smelt smørret.
  • Rør flormelis og vanilje i.
  • Rør æggeblommerne i.
  • Bland mel med natron og bagepulver og rør det i dejen.
  • Hak mandler groft og tilsæt.
  • Rør tranebær i.
  • Dejen kan røres med en ske, men det er nemmest hvis du bruger en køkkenmaskine/elpisker.
  • Form små cookies, med en teske eller med fingrene og sæt dem på en bageplade med god afstand. Der er plads til 25 cookies pr. bageplade.
  • Bag dine cookies 7-8 minutter ved 150 grader varmluft.
  • Lad dine cookies afkøle før servering, så bliver de sprødest. Hvis du slet ikke kan vente, er det ok du prøvesmager 😉

Jeg havde en rest tipo 00 mel tilovers, og det er rigtigt godt mel at bage med, med særlig god bageevne.  Tipo00 giver luftigt bagværk, og disse cookies blev altså særligt sprøde og lækre. Skyldes det mon melet eller skyldes det mon flormelis fremfor sukker? Nå, men hvis du ikke kan opdrive tipo00-mel, så bruger du bare almindeligt hvedemel. 100% med garanti, vil det også give rigtigt lækre cookies.

Sikke en fin lille cookie in the making:-)

Cookies med vanilje, tranebær og mandler

Her kommer der lidt billeder fra hele kage-bageprocessen 🙂

Der forsvandt mange cookies til weekendens kagebord. Det var et fint surprise-party og fødselaren og alle gæsterne var glade.  Skønt. Jeg tror hun er lidt vant til, at moster kommer slæbende med kager under armen. Det var der vist ikke så meget surprise i  🙂

Hvis du følger med her på bloggen, har du luret, at det er min yndlings-cookies-opskrift p.t. der igen danner basis her. Det er så nem en opskrift, at jeg laver den igen og igen og den kan varieres i det uendelige. Hvad med en cookies med marcipan og nougatcreme? Hvad med en variant med kanel, kardemomme og chokolade? Eller en helt tredje? Du kan finde MANGE flere cookies-opskrift på bloggen, eller måske lave din helt egen variant? Brug gerne denne som basis-opskrift.:-)

Så er der cookies på kagefadet. Gid jeg kunne byde dig en haps, her 🙂

Cookies med vanilje, tranebær og mandler Kagefadet blev fyldt, og i morgen lover jeg dig, at du nok skal komme til at høre om Nutella-cookies’ene også. De er supernemme og virkeligt lækre også, altså hvis jeg selv skal sige det og det gør jeg hermed 🙂Cookies med vanilje, tranebær og mandlerHvad sker der ellers sådan omkring mig for tiden? Sønnike er i London, Datter har travlt i skolen og manden og konen i familien arbejder på livet løs. Jeg har kan SLET ikke få armene ned i dag. Jeg har undervist et hold internationale studerende i informationssøgning – på engelsk – og det gik så godt! Jeg er super glad for de studerende var motiverede og engagerede.  Så fedt. Tjek lige dagens Facebook-statusmelding, hvis du vil dele min tirsdags-glæde med mig 🙂

“JAAH! JUBIIIJÆ! En lalleglad hilsen fra den gladeste bibliotekar i verden (eller én af dem). Orv manner, hvor var det en fornøjelse at undervise de videbegærlige studerende på engelsk! De var vågne, spørgende, reflekterende, deltagende og klar selv kl. 17.00 en tirsdag! De var fulde af benovelse over bibliotekets tilbud, og en englænder fortalte at han på intet af sit hjemlands biblioteker har fundet tilbud der matcher! Kan ikke få armene ned! Succesraten var høj og der var en lang kø af unge mennesker der ville oprettes som lånere. Alle var på halen over bibliotekets e-ressourcer, både dem til pligt og til pleasure. En ivrig flok biblioteksambassadører er nu sendt ud i byen og den glade bibliotekar kan ikke få smilet tørret af! Jeg overlevede så mere end rigeligt, jeg er flyvende!”

Således slutter jeg dagen. SÅ dejligt 🙂

 

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. tina nymann 1. oktober 2014 af 09:41- Svar

    Lækre ser de cookies ud, Gitte:-)
    I går bagte jeg banankage til ‘Tirsdags-herrerne’ og de stornød den (du ved, den med chokoladestykker og valnødder) og en portion boller til at give væk til en god ven, som er syg og ikke selv kan bage I øjeblikket….

    • Gitte Hansen 1. oktober 2014 af 20:08- Svar

      Hej Tina
      Du er da en engel, en sand bageengel. Sikke mange glæder du giver dine medmennesker. Lyder lækker, en banankage med valnødder. Sådan én må¨jeg prøve engang 🙂
      Ha det godt Tina og god fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar