Cookies med marcipan. Uhm her får du opskriften på sprøde lækre småkager med marcipan og mandler.
Første arbejdsdag efter ferien og jeg er i live endnu! Dejligt at se kollegerne igen, men en drøj start i styg varme på et sveddryppende bibliotek. Skal vi ikke bare sige at det var derfor min hjerne stod stille? 😉
Jeg havde en stabel “Tilbage fra ferie-kager” med til kollegerne i dag,
Nemme sprøde kollega cookies med marcipan og mandler. Disse cookies skal du høre om i dag.
Da min aftenvagt sluttede var der ekko i kagedåsen. Kagerne var blevet spist til allersidste krumme.
Det må da vist være den allerbedste anbefaling? Flere skrev mails til mig med “Lækre kager!” så tror den er god nok. 😉
Lækre, nemme kager der uden problemer kunne bages før aftenvagt. Fra start til slut tager kagerne 30 minutter at lave.
Her kommer opskriften på de super nemme småkager:
Cookies med marcipan og mandler – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 100 gram blødt smør
- 4 æggeblommer
- 2 tsk. vaniljesukker
- 4 dl. formelis
- 3 dl. mel
- 1½ tsk. natron
- 100 gram grofthakkede mandler eller flere. Andre nødder kan bruges og de kan også helt udelades
- 100 gram marcipan i tern. eller revet. Kan udelades
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
- Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen.
- Rør flormelis og vaniljesukker i smørret. Ibland æggeblommer.
- Bland mel og natron og rør det i smør/æggeblandingen.
- Hak mandler groft og riv/skær marcipanen i tern og tilsæt.
- Rør dejen fast og nu kan du trille små kugler af dejen.
- Sæt dejkuglerne på en bageplade og bag dem 10 minutter ved 150 grader varmluft. Der bliver 3 bageplader.
- Kagerne er færdige, når de er sprøde og gyldne
Noter
Sprøde lækre småkager med marcipan og mandler
Har du mandler og marcipan til overs fra julen, er disse kager oplagte at bage.
Du kan sagtens også udelade marcipan og mandler også og så bare bage kagerne som helt almindelige cookies.
Måske du har andre lækkerier du kan putte i? Tranebær, yankiebar, knust Oreo, lakrids? Du og dine smagsløg bestemer.
Kagerne flyder en del ud under bagningen, så lav god afstand imellem kagerne. Lad dem afkøle helt før du serverer dem, for så bliver de nemlig helt sprøde. Prøvsmag gerne i ventetiden.
Jeg lod mine kager svale i en solskinsstribe. Der bliver en masse kager, så kagedåsen blev helt fyldt op.
Der blev også efterladt et kagefad til vores p.t. huserende håndværkere herhjemme. Jeg tror man kommer langt med at forkæle sine håndværkere, tror du ikke? 😉Her ser du mit håndværker-kage-fad. Der var 3 cookies tilbage da jeg kom hjem 🙂To kager i hånden er bedre end 10 på taget. Ja lad os bare sige det. Det gælder også for håndværkeren 😉God fornøjelse med kagerne til dig. Du kan godt begynde at glæde dig.
De smager bare skønt, en lille bitte smule af hjemmelavede makroner måske? Nej vent, de smager endnu bedre 🙂
Få flere lækre opskrifter på cookies / småkager med marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Muligvis de bedste småkager nogensinde. Lavede den ene halvdel af dejen med lidt hakket chokolade, også mums. Tak for mange gode opskrifter.
Virkelig lækre i smag. Men mine blev chewy i midten. Jeg kunne ikke bage dem længere, så var de blevet for mørke i farven. Hvad mon jeg har jeg gjort anderledes
Smager de i stil med makronmuffins?
Hej☺ Lad mig først starte med at rose alle de lækre opskrifter du har her på siden☺
Dernæst har jeg et spm angående dine kollega cookies. Hvor længe før man skal bruge dem, vil du tro de kan bages?
Mvh Camilla