Nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

  • Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Vi har spist pizza i dag. En bestillingsordre fra sønnike. “Kan du ikke lave de dér pizzaer der bliver rigtigt sprøde?” Jo da, det kan jeg da og jeg ved heldigvis lige hvad han mener når han siger det. De hurtige pizzaer med dej der bare skal smøres ud på en bageplade i et særligt tyndt lag. Ja det lyder næsten for godt til at være sandt, og det er det også 🙂

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

 

Dejen skal hverken æltes eller udrulles og på denne måde kan du lave 3 bradepande-pizzaer til din familie på under 1 time alt inclusiv.

Jeg har skrevet om pizzaerne før under navnet pizzabrød eller deep-panpizzaer – jamen de bliver jo ved med at være gode og jeg eksperimenterer jo lidt hver gang, så denne opskrift er også ny.

Vi havde en tykmælksrest som jeg baserede dejen på. Tykmælk er godt i alle former for bagværk. Jeg brugte også lidt mel fra mit Manitoba-mellager. Manitobamel er mel med særligt god hæveevne og jeg har skrevet om melet før . Det fungerede fint i pizza også faktisk.

DSC_1685 DSC_1686Her kommer opskriften på hurtige nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel:

Brug gerne det fyld du har lyst til og almindeligt hvedemel hvis du ikke lige har Manitobamel. Erstat gerne tykmælk med mælk eller vand, men pizzaerne bliver gode med tykmælk.

Du skal bruge (3 pizzaer – 4 personer i to dage): 

1,3 liter tykmælk

50 gram gær

1 spsk. sukker

½ tsk. salt

1 spsk. citronsaft

3 dl. fuldkornshvedemel

9 dl. manitobamel (eller almindeligt hvedemel)

Oliedyp:  1½ dl. olie, 4 fed pressede hvidløg, 3 spsk. tørret oregano, 1 spsk. hvidløgspeber, 1 tsk. salt)

Fyld: 1 pakke revet ost, 4-5 pakker skinke, 2 glas champignon,  løg i skiver og 1 peberfrugt i skiver. Fyldet kan varieres i det uendelige jo.

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

Sådan laver du nemme sprøde pizzaer med skinke og manitobamel:

  • Rør gæren ud i tykmælken
  • Tilsæt salt, sukker og citronsaft
  • Rør fuldkornsmel og Manitobamel i.
  • Konsistensen bliver ca. som havregrød.
  • Smør/træk dejen ud på bageplader beklædt med bagepapir i så tyndt et lag som muligt.
  • Rør oliedyppen sammen og fordel den over pizzaerne med en dejspatel.
  • Lad pizzaerne stå et lunt sted imens du gør fyldet klar.
  • Tænd ovnen på 225 grader varmluft.
  • Fordel pizzafyldet på pizzaerne: Først ost så skinke, løg og peberfrugt. Har du andet yndlingsfyld, så brug gerne det.
  • Bag pizzaerne 20-30 minutter v. 225 grader varmluft eller til de er sprøde og gyldne.
  • Pizzaen klippes nemmest i mindre stykker og serveres straks.

Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

 

Hvad siger du så? En nem måde at lave pizza på synes du ikke?

Siden vi er begyndt at lave disse hurtige pizzaer, har vi ikke gidet at ælte og rulle pizzadej ud. Det er så nemt! Prøv det, jeg er sikker på du bliver begejstret for denne pizzaproces, som gør det overskueligt at lave hjemmelavede pizzaer selv på en lang, sen og travl hverdagsdag

Pizzaprocessen i billeder fra start til slut.

Vi plejer at spise grøn salat til pizza, men det var ikke på lager i dag. Vi gad ikke handle, så vi måtte nøjes med alt godt fra køkkenskabet. Det blev til smørristede majs med salt.

DSC_1704 Lækre sprøde pizzaer med skinke og manitobamel

En skøn lørdagsmenu. Der er pizza til i morgen også, til frokost eller til aften. Vi får købt noget salat, det passer perfekt til hjemmelavet pizzaer. På dag 2 lunes pizzaerne nemmest i ovn v. 100 grader, på bagepapir. Så bliver de sprøde og lækre igen

Det er længe siden der har været mad på bloggen, alt går i jo “i kage” for tiden. Julekagebag. Det skal der være plads til midt i december. Her i huset fylder og tømmer vi kagedåser på stribe, gør I også det i din familie? Kagerne smager bedst før jul, og er kagedåserne tomme før tid, må vi da bare bage nye portioner? Hvad er problemet? Ja hvor svært kan det være? 🙂

Rigtig god weekend og glædelig jul til dig. Det må vi vist godt sige nu  🙂

Mere inspiration

8 Kommentarer

  1. Lone skjøtt 17. december 2014 af 19:52- Svar

    Har du prøvet at bage dem uden bagepapir?

    • Gitte Hansen 17. december 2014 af 20:43- Svar

      næh men det var da en rigtig god ide!
      Prøv det og skriv lige bagefter ikke?¨
      Kh Gitte

  2. Lone skjøtt 17. december 2014 af 18:24- Svar

    Hejsa, jeg prøvede at lave disse pizza’er i dag. Dejen er rigtig nok meget nem, men synes de var meget svære at få fri af bagepapiret og de var kun sprøde i det yderste. De blev bagt ved 225 g varmluft i 25 min. Hvad tror du jeg har gjort fejl?
    Vil gerne det lykkes næste gang for de smagen er super.
    Vh. Lone

    • Gitte Hansen 17. december 2014 af 19:34- Svar

      Det oplevede jeg også Lone. Måske jeg skulle skrive i opskriften at bagepapiret skal pensles med lidt olie? Giv evt, pizzaerne 10 min ekstra. Håber dette hjælper 🙂 mvh Gitte

  3. Jette 14. december 2014 af 00:23- Svar

    Hej Gitte
    I stedet for olie, ville man så kunne bruge en hjemmelavet tomstsauce ?
    Ps. En dejlig blog du har 🙂

    • Gitte Hansen 14. december 2014 af 12:21- Svar

      Hej Jette

      Ja det kan du sagtens. 🙂
      God fornøjelse med pizzaerne og tak for din søde hilsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  4. Solvejg 13. december 2014 af 23:34- Svar

    Godt ide med pizza her i al juleriet.
    Din opskrift skal prøves af, for det lyder godt nok nemt – og det ser lækkert ud.

    • Gitte Hansen 14. december 2014 af 12:22- Svar

      Hej Solvejg
      Ja det er superlette pizzaer og de bliver rigtigt lækre. God fornøjelse med dem 🙂
      Tak for din hilsen og tak for din opskrift på ingefærkager, den vil jeg afprøve i dag 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar