Nemme sprøde smørbagte peanutcookies

  • Sprøde smørbagte peanutcookies

Sprøde smørbagte peanutcookies

Elsker du også peanuts, eller er du også bare vild med nødder og salt i kager?

Du vil elske disse kager så! Peanutcookies er et hit!

Er du ikke til peanuts, kan du erstatte dem med hasselnødder, mandler, chokolade, daim?DSC_8562Sprøde smørbagte peanutcookies

Jeg er blevet beordret til at  spise mere salt i maden. Derfor kommer  der ekstra saltstrejf i alt for tiden – for at piske mit blodtryk i vejret. Skal du passe på med saltet, så reducér eller udelad det gerne i denne opskrift, peanutsene er jo salte nok i sig selv.

Kagerne er lækre og er rigtigt nemme at lave. Jeg iler med at bringe dig opskriften:

Sprøde smørbagte peanutcookies
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprøde smørbagte peanutcookies
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 40 stk
Det skal du bruge:
  • 125 gram blødt smør
  • 50 gram sukker
  • 50 gram brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 æg
  • 125 gram hvedemel
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 125 gram peanuts - eller gerne flere
Sådan gør du:
  1. Blødgør smørret 15 sekunder i mikrobølgeovnen.
  2. Rør sukker, farin og vaniljesukker i, dejen kan røres med ske.
  3. Rør ægget i.
  4. Bland mel, bagepulver og salt og rør det i.
  5. Tilsæt peanuts og rør godt.
  6. Form små cookies med to teskeer. Lav god afstand. Der kan være cirka 20 cookies pr. plade
  7. Bag kagerne ca. 8 minutter v. 175 grader varmluft.
  8. Kagerne er færdige når de er gyldne og sprøde og let brune i kanten.
  9. Lad kagerne afkøle på en bagerist.

Sprøde smørbagte peanutcookiesKagerne tager max. et kvarter at lave, og med kun 8 minutter i ovnen, er det lynhurtige kager til kaffen, til de uventede gæster, kollegerne, naboerne, som fredagsslik?

Her ser du fremstillingsprocessen fra start til slut:

Et fad lynhurtige peanutcookies er klar til dig. Rigtig god fornøjelse med bageriet. 🙂
Sprøde smørbagte peanutcookies

Og hvordan går det så med sygehistorien?

Blodtrykket driller stadig – er alt for lavt. Jeg prøver med alle kneb at få det til at stige. Jeg motionerer (langsomt), jeg spiser sundt (glæder mig bare til at få appetit!), jeg drikker mange flere kopper kaffe om dagen end normalt, jeg spiser salt, og storspiser lakridser. Den omvendte verden og vildt underligt – alt dette med lægens anbefaling 🙂

Hvad er der så nyt i det?

Jo det nye er, at jeg har meldt mig rask fra i morgen, delvis rask med en forsigtig opstart. Juhuu! Jeg er på vej til et semi-normalt liv igen! Hvor er det fedt men også lidt – uha – for frisk er jeg jo ikke.

Jeg glæder mig bare sådan til at se kollegerne igen, men jeg kommer slet ikke til at piske rundt i det tempo jeg plejer. Jeg hænger stadig i bremsen, så det bliver slowmotion. Nogle dage er jeg helt kvast og sengeliggende, med sløret syn, træt ind til knoglerne, kvalme og svimmelhed, andre dage er jeg mere fortrøstningsfuld.

Jeg glæder mig til en “arbejdsdag” i morgen – nu er jeg på vej i den rigtige retning. Wish me luck 🙂
Sprøde smørbagte peanutcookies

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Edit 4. oktober 2016 af 22:09- Svar

    Må lige spørge om det er saltede peanuts eller dem uden salt der bruges
    Edith

    • Gitte Hansen 5. oktober 2016 af 20:03- Svar

      Hej Edit
      Jeg har bare brugt almindeligt saltede peanuts. Kombinationen af salt og sukker er fænomenal 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. anja 19. oktober 2015 af 14:41- Svar

    Held og lykke.:)på job .kan man undlade at putte æg i dine cookies venlig hilsen anja

    • Gitte Hansen 19. oktober 2015 af 15:47- Svar

      Tusind tak Anja ☺ Har ikke prøvet at bage disse cookies uden æg, så har ingen anelse. Gør da endelig forsøget.
      Held og lykke
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar