Bananmuffins – svampede muffins med banan. Uhm sådan nogle lækre kager, får du opskriften på i dag. Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Du tror det er løgn! Det ER faktisk muligt at lave et bjerg vildt lækre sunde svampede bananmuffins på en halv time alt. incl!

Ovenikøbet ved blot at bruge ingredienser du sandsynligvis har på lager, også uden indkøb.Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Har du, som jeg, ofte brune bananer i overskud, så kan du snildt få brugt overskudslageret op i denne opskrift.

Smid endelig ikke de brune bananer ud. Skær det alt for brune af og brug resten i kage. De brune bananer er jo de allersødeste. Fantastiske i bagværk!

Jeg brugte 4 bananer og fik 16 store bananmuffins.

Bananmuffins’ene er ikke sunde, men de er sundere end de traditionelle bananmuffins fordi der er brugt tykmælk i dejen.Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Det gør kagerne ekstra svampede og det betyder også at du kan reducere på fedtstoffet. Det er smart 🙂

Jeg iler med opskriften her.

Den er så nem, at du kan lade dine unger lave kagerne imens du driver den af på sofaen. Alle kan være med og dejen kan røres sammen blot med ske.Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Muffin opskriften er rigtig nem og du får den lige her:

Bananmuffins – få en god, nem opskrift på lækre svampede muffins hér

Lækre svampede sundere bananmuffins med chokolade
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Bananmuffins med chokolade
Kategori: Brød og kager
Portioner: 16 stk
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 4 bananer gerne brune overmodne, smid dem endelig ikke ud.
  • 150 gram sukker
  • 1 æg
  • 2 tsk. vanillesukker
  • 75 gram smeltet smør
  • 1 dl. tykmælk/A38/yoghurt naturel
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • Grofthakket chokolade 100 gram, gerne mere

Sådan gør du

  • Mos bananerne.
     Bananmuffins uden sukker - sukkerfri muffins
  • Bland sukker og vanillesukker i bananerne
  • Tilsæt æg, tykmælk og smeltet smør.
  • Bland bagepulver i melet. Tilsæt sammen med grofthakket chokolade.
    Bananmuffins – opskrift på svampede muffins
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft
  • Fyld muffinsforme 2/3 del op med dej.
    Bananmuffins – opskrift på svampede muffins
  • Jeg brugte mine silicone-forme, men muffinsforme af papir kan også bruges. Spray evt. med lidt sprayfedt, så undgår du at kagerne hænger i papiret. Det er ikke nødvendigt i siliconeforme
    Bananmuffins – opskrift på svampede muffins
  • Bag dine muffins ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne og sprøde på toppen.
    Bananmuffins – opskrift på svampede muffins

Noter

Muffins'ene kan også bages som en hel banankage. 
Muffins'ene er fryseegnede
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Skønne sundere muffins med banan – meget nemme at lave og de smager så godt

Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Det bliver en fin fin dej, også selvom den blot røres med ske. I mange år har jeg pisket sukker og æg hvidt og skummende, når jeg har bagt bananmuffins. Det er slet ikke nødvendigt.

Disse kager får store roser med på vejen, af alle der prøvesmager.

Alle er glade. Nemme nemme kager, som ovenikøbet smager fantastisk!

Bananmuffins - opskrift på svampede muffins

Bananmuffins - opskrift på svampede muffins Efter lidt tid kan kagerne lirkes ud af formen. Nu er det tid til fotoshoot og der er tid til smagsprøver.

Vildt lækre bananmuffins og de er færdige på ingen tid

Hvad byder man uventede gæster? Gevalia OG en bananmuffin! 😉

Håber du har fået blod på tanden i bananmuffin sammenhæng.

Disse kager er alle anstrengelser værd.

Kommer sønnike pludselig og siger at han “forresten skal have kage med til klassen i morgen” så fortvivl ej!

Disse kan bages på ingen tid og endnu bedre, kagerne vil kunne bages af sønnike selv! 😉

Lav gerne en stor portion og frys resten ned. Det er skønt at kunne tage sådan en pose med lækre bananmuffins op af fryseren. Bananmuffins - opskrift på svampede muffinsRigtig god fornøjelse med muffin-kagebageriet! 🙂