Bananmuffins – svampede muffins med banan. Uhm sådan nogle lækre kager, får du opskriften på i dag.
Du tror det er løgn! Det ER faktisk muligt at lave et bjerg vildt lækre sunde svampede bananmuffins på en halv time alt. incl!
Ovenikøbet ved blot at bruge ingredienser du sandsynligvis har på lager, også uden indkøb.
Har du, som jeg, ofte brune bananer i overskud, så kan du snildt få brugt overskudslageret op i denne opskrift.
Smid endelig ikke de brune bananer ud. Skær det alt for brune af og brug resten i kage. De brune bananer er jo de allersødeste. Fantastiske i bagværk!
Jeg brugte 4 bananer og fik 16 store bananmuffins.
Bananmuffins’ene er ikke sunde, men de er sundere end de traditionelle bananmuffins fordi der er brugt tykmælk i dejen.
Det gør kagerne ekstra svampede og det betyder også at du kan reducere på fedtstoffet. Det er smart 🙂
Jeg iler med opskriften her.
Den er så nem, at du kan lade dine unger lave kagerne imens du driver den af på sofaen. Alle kan være med og dejen kan røres sammen blot med ske.
Muffin opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Bananmuffins – få en god, nem opskrift på lækre svampede muffins hér
Ingredienser
- 4 bananer gerne brune overmodne, smid dem endelig ikke ud.
- 150 gram sukker
- 1 æg
- 2 tsk. vanillesukker
- 75 gram smeltet smør
- 1 dl. tykmælk/A38/yoghurt naturel
- 250 gram hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- Grofthakket chokolade 100 gram, gerne mere
Sådan gør du
- Mos bananerne.
- Bland sukker og vanillesukker i bananerne
- Tilsæt æg, tykmælk og smeltet smør.
- Bland bagepulver i melet. Tilsæt sammen med grofthakket chokolade.
- Tænd ovnen på 150 grader varmluft
- Fyld muffinsforme 2/3 del op med dej.
- Jeg brugte mine silicone-forme, men muffinsforme af papir kan også bruges. Spray evt. med lidt sprayfedt, så undgår du at kagerne hænger i papiret. Det er ikke nødvendigt i siliconeforme
- Bag dine muffins ca. 15-20 minutter eller til de er gyldne og sprøde på toppen.
Noter
Skønne sundere muffins med banan – meget nemme at lave og de smager så godt
Det bliver en fin fin dej, også selvom den blot røres med ske. I mange år har jeg pisket sukker og æg hvidt og skummende, når jeg har bagt bananmuffins. Det er slet ikke nødvendigt.
Disse kager får store roser med på vejen, af alle der prøvesmager.
Alle er glade. Nemme nemme kager, som ovenikøbet smager fantastisk!
Efter lidt tid kan kagerne lirkes ud af formen. Nu er det tid til fotoshoot og der er tid til smagsprøver.
Vildt lækre bananmuffins og de er færdige på ingen tid
Hvad byder man uventede gæster? Gevalia OG en bananmuffin! 😉
Håber du har fået blod på tanden i bananmuffin sammenhæng.
Disse kager er alle anstrengelser værd.
Kommer sønnike pludselig og siger at han “forresten skal have kage med til klassen i morgen” så fortvivl ej!
Disse kan bages på ingen tid og endnu bedre, kagerne vil kunne bages af sønnike selv! 😉
Lav gerne en stor portion og frys resten ned. Det er skønt at kunne tage sådan en pose med lækre bananmuffins op af fryseren. Rigtig god fornøjelse med muffin-kagebageriet! 🙂
Hej.
Jeg tænker om det er sundere hvis man bruger kokossukker i stedet for alm sukker?? Ell kan man erstatte sukker med ekstra sukrin gold? Og kender du evt blandings forhold? Tak for så mange lækre opskrifter. Og god weekend..
Kh Trine
Hej, Øh…. Kan du ikke ændre overskriften til SØDE bananmuffins og ikke SUNDE? De giver et ordentligt spark til blodsukkeret med al det hvedemel og sukker. Vi prøvede faktisk at gøre dem mindre farlige og mindre søde, ved ‘kun’ at komme 100 gram sukker i og udskifte 80 gram mel med havregryn. Vi kom også lidt mindre chokolade i, selvom det nok er det eneste ‘sunde’ udover bananerne. De blev fine at se på og konsistensen er god, men de er altså stadig for søde til os her. Så hvis der bliver en næste gang, vil vi nok nøjes med… Læs mere »
Har lige bagt dine muffins. Vildt lækre. Har også bagt dem sukkerfrie hvor jeg brugte perfekt fit fra isis med sukkerfri ckocolade. Minus vaniljesukker. Ligeså skønne. Har en sukkersyg svigerdatter. Jeg skal give dem ca. 20 min på 180 grader varmluft.
Hej Gitte.
Har lige lavet de skønne muffins. Puttede hvid chokolade, hvid Toblerone og hakkede mandler i. Nøj, de er gode. Gav dem god lige lidt længere i ovnen på lidt højere temperatur. Lækre muffins for en ganske lille arbejdsindsats. I like! Tak for det
Jeg havde kun 70% chilichokolade i huset. DET SMAGER FANTASTISK sammen med den søde banansmag! Og så kom jeg ved en fejl til at smække natron i istedet for bagepulver – det blev de meget flotte af – og de sank ikke sammen 🙂
Havde også kun to bananer, men det gjorde intet – det var stadig skønt …
Så er dine bananmuffins i ovnen. Nøj, hvor jeg glæder mig til at smage dem. Har brugt kærnemælk i stedet for A38, da jeg ikke havde andet og har forsøgt mig med både lidt natron, bagepulver og salt. Er virkelig spændt på resultatet. Tak for en god blog og god inspiration
Hej
Det ser ud til at være nogle lækre muffins, og jeg vil rigtig gerne prøve at bage dem!
Men jeg bliver lidt forvirret af, at du gennemgår opskriften med alle ingredienserne, også bagefter når dejen er lavet skriver:”I mange år har jeg pisket sukker og æg hvidt og skummende, når jeg har bagt bananmuffins.” Er dette noget der skal gøres, eller er det bare ment som et tips til hvordan man også kan gøre?
Mit spørgsmål virker muligvis dumt, men jeg er ikke så vant til at bage. 🙂
Ja de to opskrifter ligner hinanden. Gik det an for dig kun at bruge havregryn?, spændende!
God fornøjelse i køkkenet fortsat 🙂
Mange hilsner
Gitte
Hej Gitte Får da helt lyst til at bage banan muffins igen, det må blive næste gang jeg har overmodne bananer 🙂 Der er skrevet flere gode tip om at fryse bananer – hvis jeg har mange og ikke lige skal bage moser jeg dem og fryser mosen, skriver på posen hvor mange bananer der – så er det nemt lige at tø mosen op og bruge i kagedejen 🙂 om sommeren fryser jeg halve bananer – så har jeg en lækker is – spises direkte fra fryseren – uhm det smager godt. Rigtig godt nytår Gitte til dig og… Læs mere »
Hej Gitte.
Jeg er storbruger af din blog. Dejligt med inspiration til mad og bagværk. Tak for det. Opskrifterne er en succes for hele familien. Anbefaler tit “nogetiovnen” til andre. Har lige bagt bananmuffins af 3 gamle bananer, en rest af frosne hindbær og lidt kokos. De er blevet goe’. Godt nytår
De blev rigtig lækre. Jeg brugte kun 3 bananer (havde ikke lige flere) og dejen var måske en anelse tykkere end med 4 bananer og måske defor blev mine muffins rigtig flotte og høje (lykkes ellers aldrig for mig). Jeg bagte i metalform med papir og fik 14 stk
Desværre var mine silikoneforme i fryseren med is, og de ellers kraftige papirforme ligger ned og det er en skærekage…. Men smagen er fantastisk….
Så næste gang ( og der bliver en næste gang) bliver det i silikoneforme…
Hej:-)
Det lyder som en opskrift lige til mig. Men vil bare lige spørge om kan fryses?
Jamen halløj Gitte. Hvor hyggeligt at jeg skulle støde på dig, når jeg leder efter banan-muffins. Tak for opskriften, som mine piger kunne følge uden problemer. Efter de var blevet bagt, blev de pyntet til ukendelighed med farvet glasur og krymmel… Ja, sådan kan det gå, når pigerne overtager køkkenet. Mange hilsner fra din kollega i Tarm for mange år siden – Bente 🙂
Mange tak for svar Gitte 🙂 glæder mig til at smage dem 🙂
God sommer 🙂
Mums, de skal laves til min fødselsdag i weekenden. Kan man bruge skyr i stedet for a38 mm?
Tak for en god opskrift på lækre muffins.
Er man glutenintolerant eller bare har lyst til noget andet end det normale hvedemel kan det godt erstattes af fintblendet havregryn.
I stedet for yoghurt brugte jeg mandelmælk og i stedet for smør solsikkeolie. De blev super gode! 🙂
Mums hvor smager de muffins godt. Det samme gælder de koldthævede havregrynsboller. Glæder mig til at prøve flere af din lækre opskrifter. Har meget glad lille familie nu 😉 Vh Mia
Jeg erstattede 50 gram af melet med havregryn – prøv det prøv det! 🙂
-Og hold da op nogle lækre muffins iøvrigt, MUMS 🙂
Det smagte skønt!! Bragte stor glæde herhjemme 🙂 Ikke sidste gang de er blevet bagt, tak!
Hej Gitte.
Er faldet over din opskrift og de skal helt sikkert bages, til aftenens X factor 😉
Vil dog li komme med et tip til bananer, hvis nu man ik liiii ka nå at bage – Frys dem ned i skiver. Så er der til en lækker “is” en anden dag.
De skal blot blendes til en lækker cremet masse, tilsat den ønskede smag – Chokolade, lakrids, bær osv. 🙂
God weekend herfra en, der heller ik er til madspild 😉
Når man bruger surmælksprodukter, skal man bruge natron som hævemiddel,
Hilsen Ann
Glæder mig til at bage dine muffins lige om lidt( håber de er gode for ska ha dem med til venindebrunch i formiddag)… et andet tip til overmodne bananer er at skære dem i mindre stykker og i fryseren…. så har du altid noget koldt til smoothies…
Super dejligt at jeg fandt denne opskrift. Jeg har nemlig 4 overmodne bananer som jeg var ved at smide ud. Men nej… nu skal de bruges til dine bananmuffins som jeg vil bage.. øh idag. Opdagede lige hvad klokken var.
Hej Gitte.
De er bare gode. Bagte dem her i eftermiddags.
VH
Ulla
Hov, havde overset, at der allerede var bagepulver i. Kan man tilsætte lidt mere bagepulver? De ser lidt flade ud…
Hej Gitte, ved ud om man kan tilsætte lidt bagepulver eller natron, så de hæver lidt mere? Mvh Louise
Sukker…smør…mel…chokolade…. Sunde er de i hvert fald ikke 🙂 Men sikkert lækkert velsmagende!
Ja, jeg bagte også ved varmtluft. Jeg ved ikke, om det kan skyldes forskelle i vores ovne. Jeg gav dem dog bare en 5-7 min ved 180 grader varmluft til sidst, og så blev de gennembagte og lækre.
God opskrift!
Du glemmer at skrive hvor tykmælken kommer ind i billedet. Jeg prøvede at bage mine på 150 grader, men det virker ikke som nok. Jeg tror, jeg vil foreslå 180 grader i de 15-20 minutter.
Hej Gitte. Er begejstret for din blog:-). Er også imod madspild og bruger alt hvad jeg kan af rester:) Glæder mig til at lave dine bananmuffins. Er ved at lave semidried tomater:-) hilsen Louise