Nemt krydret bananbrød – eller sund(ere) banankage

  • Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn

Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynBrune bananer til overs i køleskabet og en permanent trang til kage? Her et tip om et lidt sundere alternativ til en almindelig banankage.- Skulle vi kalde det et bananbrød eller en sundere banankage? Jeg er faktisk i tvivl og er blevet enig med mig selv om at i virkeligheden gør det jo ikke den store forskel.

Du bestemmer om du vil bage banankage eller bananbrød, hvis du følger opskriften nedenfor. At kalde det bananbrød vil jo nok pynte lidt på samvittigheden – banankage er så syndigt jo? Måske du vil have nemmere ved at spise hele TO stykker, hvis du kalder “kagen” for et bananbrød? Du bestemmer 😉Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynBrødet er en sundere kage, fordi der er brugt mindre sukker og fedtstof end sædvanligt og så er der også brugt havregryn i opskriften. Fibre hører jo heller ikke normalt hjemme i en banankage. Derfor. Der er krydderier i bananbrødet, hvilket der vel heller ikke plejer at være i en normal banankage?

Jeg har også undladt chokolade – men det vil ellers fint kunne tilsættes. På bloggen finder du dette banankagealternativ – også en lidt sundere banankage. 

Her kommer opskriften på bananbrød – eller sund(ere) banankage om du vil.

Nemt krydret bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Nemt bananbrød eller sund(ere) banankage
Forfatter:
: Frugttærter og bradepandekager
: Brød og kager
Portioner: 8-10 pers.
Det skal du bruge:
  • 100 gram blødt smør smør
  • 100 gram rørsukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 200 gram hvedemel
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk ingefær
  • 1 dl havregryn
  • 1 tsk bagepulver
  • 4 mosede bananer
  • Evt. grofthakkede nødder og grofthakket chokolade
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker, vaniljesukker og smør godt med elpisker eller køkkenmaskine
  2. Pisk et æg i af gangen
  3. Tilsæt havregryn
  4. Bland bagepulveret og krydderierne i melet og rør det forsigtigt i dejen.
  5. Mos bananerne og tilsæt.
  6. Rør evt. hakkede nødder og chokolade i. Kan udelades.
  7. Beklæd en rugbrødsform med bagepapir og fyld dejen her
  8. Bages v. 175 grader varmluft i ca. 30 minutter, eller til der ikke længere hænger dej ved strikkepinden/gaflen.
  9. Kan nydes lun og afkølet

Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynDet tager 10 minutter at røre et bananbrød sammen, så har du brune bananer i køleskabsskuffen, er det en fin og hurtig måde at få dem brugt på. Et helt oplagt Stop madspilds-bananbrød.

Brødet kan spises som det er (som kage vel?) og vil også vække jubel som mellemmåltid i madkassen. Bag evt. gerne bananbrødet som små muffins? Brug i så fald gerne teflonforme, så du er sikker på kagerne vil “slippe”.Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynHer ser du den nemme proces i billeder fra start til slut:

Jeg tænker du måske sagtens kan bruge et par bananer til i opskriften? Dog skal du huske, at jo flere bananer, jo mere “klæg” kage. Den vil have en tendens til at “flade ud”, smager dog glimrende, for jo flere bananer, jo mere sødere kagere også jo.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregrynEn lækker kage eller brød, eller hvordan var det nu. Put ikke smør på brødet, den slags brød synes jeg ikke det er? Jeg glemte at putte chokolade og nødder i, men gør gerne det. Du kan evt. også smelte chokoladen og trække den på toppen, og drysse med grofthakkede nødder som topping? Det ville være smukt – og lækkert.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn1 stk. bananbrød som er blevet en succes herhjemme. Mine sunde teenagere er vilde med brødet, men min mand er ikke så stor fan. Han er jo mest til smørkringle eller sindssygt chokoladetunge chokoladekager, så jeg er ikke så overrasket 😉

En genial måde at få brugt overskydende bananer på. Pudsigt nok fortsætter jeg med at købe 10 bananer, selvom styk-prisen er den samme. Vi er jo vant til at 10 koster et-eller-andet, det er som om indkøbsvanerne – åbenbart – er svære er at ændre på?

Vi spiser MANGE bananer her i husstanden – men også mange banankager og bananmuffins. Du kan derfor finde mere inspiration til flere bananfristelser her.
Bananbrød - eller sund(ere) banankage - med havregryn

Håber du har haft en skøn weekend? Jeg havde en skøn lørdag, men søndag fik jeg et dyk igen og måtte sove til middag og kæmpe mig igennem dagen. To skridt frem og ét tilbage, men jeg ER altså på vej tilbage på sporet, det har jeg bestemt! I morgen venter en ny dag.  🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Conni Nielsen 2. november 2015 af 10:02- Svar

    Savner i opskrifterne : Hvor længe i ovnen og hvor mange grader . ?

    • Gitte Hansen 2. november 2015 af 17:08- Svar

      Hej Conni
      Ja ups – den sidste tekst var smuttet i opskriften. Bananbrødet skal bages i 30 minutter v. 175 grader varmluft. Har rettet opskriften til. Beklager og tak for påmindelsen 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar