Nøddekurve med hasselnødder og vanilje – sprøde og lækre

  • Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækre

Ja jeg ved godt at det er et nyt år og at vi burde lægge alt det usunde, kalorieholdige og usunde bag os men, du har jo slet ikke hørt om nytårsdesserten endnu? Den er vi da nødt til at komme omkring?Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækreVi fik lækre nøddekurve til dessert og dem skal du da have opskriften på. Jeg nåede ikke at få taget billeder fra nytårsaften, så du må nøjes med nøddekurve “au naturel”. Lad endelig din fantasi råde frit. Vi spiste en lækker is til, men måske frugt og en lækker råcreme også ville være et hit i/til kurvene? Måske du kan finde på helt andre gode ideer?

Her kan du set et billede af en nøddekurv med is, jordbær og chokoladesstriber som vi spiste vi spiste en anden nytårsaften. De er da også ret smukke?DSC_0671Jeg er TOTALT vild med de kager der hedder Florentinere og hvis du er det, vil du også være vild med nøddekurve. De smager jo som en tro kopi. Knasende karamelagtigt med en skøn nøddesmag.

Jeg har ikke prøvet at bage florentinere selv, men vi plejer at købe dem hos den gode bager i Hune, så tit vi kan komme forbi.  Efter jeg har bagt og smagt nøddekurve, har jeg fundet ud af, at dem vil jeg da sagtens kunne bage selv.Billedresultat for bagenørden florentinereFlorentinere er da bare uformede nøddekurve, med en lækker creme imellem?  Jeg skal da bare lige hitte ud af hvordan man laver den creme dér? Tip mig gerne, hvis du har sådan en florentiner-creme-opskrift. Jeg er SÅ klar 🙂

Lige nu starter jeg med at tippe dig om nøddekurveopskriften. Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækre

Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækre
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækre
Forfatter:
: Dessert og sødt
: Brød og kager
Portioner: 10-12 stk.
Det skal du bruge:
  • 50 hakkede hasselnøddekerner
  • 50 gram sukker
  • 50 gram blødt smør
  • 50 gram sirup (4-5 spsk)
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2½ spsk hvedemel
Sådan gør du:
  1. Hak nødderne. Jeg hakkede halvdelen fint og halvdelen ret rustikke. Jeg kan godt lide når der er "bid og knas" i kagerne.
  2. Tilsæt sukker og vaniljesukker
  3. Rør smørret i. Dejen kan røres med en gaffel.
  4. Tilsæt sirup lidt efter lidt.
  5. Rør hvedemelet i til sidst.
  6. Beklæd bageplader med bagepapir og sæt dejkugler på med 2 dessertskeer. Der kan være max. 6 kager pr. bageplade for de flyder meget ud.
  7. Sæt kagerne i en 175 grader varm ovn (varmluft)
  8. Bag kagerne 7-8 minutter, eller til de er lyse i midten og brune i kanten. Hold øje med dem de sidste minutter, for kagerne kan hurtigt brænde af.
  9. Lad kagerne hvile på bagepladen på 1 minut
  10. Løsn kagerne forsigtigt med en paletkniv og læg dem over på et drikkeglas (f.eks.), så de langsomt kan bøje sig til kurveform.
  11. Kagerne stivner hurtigt, så de skal "flyttes på glas" imens de er bøjelige. Er dine kager stivnet for meget, kan du lune dem 1-2 minutter i ovnen igen.
  12. Lad kurvene afkøle imens de sidder på glassset..
  13. Kurvene kan fyldes, når de er helt afkølede.
  14. Kagerne skal helst laves samme dag de skal serveres, men kan også opbevares i en tætsluttende beholder, til de skal serveres.

Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækreDejkuglerne skal have ca. sådan en størrelse (se nedenfor) og husk på, at lave god afstand, for kagerne flyder virkeligt meget ud. Der er nogen af os der er endt med at have én stor nøddekurv på bagepladen til sidst. Kan ikke anbefales – medmindre du har brug for én kæmpe nøddekurv ;-D I de sidste minutter af bagetiden, skal du sætte dig på hug foran ovnen og holde godt øje. Fra sprødt og brunt til sort og brændt går der under 1 minut, så “be carefull out there”. 😉
Så er der nøddekurve klar til fyld. Beklager altså, at du selv må bruge fantasien her? Hvad har du mon lyst til at fylde i dine nøddekurve?

Gode ideer efterlyses – altid 🙂Nøddekurve med hasselnødder og vanilje - sprøde og lækreNÅ men vi var jo kun 3 nytårsaften, så du kan nok regne ud, at vi er nogen der har kæmpet en kamp for at få spist nøddekurv-beholdningen de sidste dage. Der bliver jo ligesom 10-12 stk. af denne portion? Hm, hm. Jeg skulle hilse fra en ven og sige, at nøddekurvene smager ganske fortrinligt “au naturel”. 😉

Prøv en florentiner-agtig variant, hvor du dypper den ene ende i chokolade. Læg evt. florentinerne sammen med en art creme, hvilken mon? En smørcreme bliver for sød, det skal være en let, fast flødecreme af en art?

Pyyh – heldigt at jeg nu har fået udryddet de farligt fristende nøddekurve. Så slipper jeg for at kæmpe den fristende kamp hver eneste aften. Det er slet ikke nemt at være mig 😉

Mit råd til dig: Bag ikke flere nøddekurve end du skal bruge. Er I kun tre til dessertbordet, så halvér gerne portionen ovenfor. 😉

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Dorte Nielsen 4. januar 2017 af 21:16- Svar

    Lækker dessert.
    Har du overvejet at bruge muffinforme omvendt, så skal du ikke flytte glasene. Har ikke selv prøvet, men så en video på utube, hvordan man kan bruge en muffinform.
    Vh Dorte.Nielsen

    • Gitte Hansen 4. januar 2017 af 21:19- Svar

      Hej Dorte
      Gud det var da genialt, tror dog ikke helt de er høje nok? Det skulle da næsten komme an på en prøve. Tusind tak til dig for den gode ide 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar