Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Er du klar til at høre om verdens nemmeste nøddetærte? Bagenørdens Facebook-følgere har talt. Det bliver nøddetærte der kommer på bloggen i dag. Valget stod imellem kalveculotte og nøddestærte og da jeg på FB lavede en rask lille afstemning var der ingen tvivl. I vil have nøddetærte vil I og det skal I få! 🙂

Nøddetærten er nem. Inspirationen har jeg fundet i en Facebook-bagegruppe. Heldigvis er vi bagenørder så heldige at der er mange bagegrupper at følge – hvor vi kan dele og opsnappe inspiration. Jeg bruger dem flittigt, både som giver og som modtager 🙂Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælkEfter sigende skulle nøddetærten kunne røres sammen på 6 minutter. Den skulle da prøves! Beslutningen var nem at træffe, med alle ingredienser på lager. Halløj en lækker kage altså 🙂

Hasselnødder

Jeg havde de lækre ovnristede Piemonte-hasselnødder på lager. Det er hasselnødder i luksusversionen, som kan købes i delikatesser eller online. Har du ikke lige færdigristede hasselnødder, kan du riste hasselnødder selv 10 minutter i ovnen v. 180 grader – herefter kan skallen nulres af. Det er nemt!

Hasselnødder er rimeligt dyre, men der kræves få ingredienser til denne dessert og nøddetærten er så sød, at man fint kan nøjes med 1 stykke. Jeg vil tro at der er kagedessert nok til 8-10 sultne gæster i denne nøddetærte? Samlet set er det altså en rigtig billig dessert til mange. Der er brugt kondenseret mælk i karameltoppingen – og hvis du holder øje, kan du være heldig at købe en dåse for 15 kr når de er på tilbud. Dåserne kan købes i alle supermarkeder og de fleste discountbutikker. Køb stort ind, dåserne kan holde sig op til ½ år. Kondenseret mælk er rigtigt lækkert i hjemmelavede flødekarameller eller hjemmelavet bounty Der er også disse lækre karameller med peanuts? 

Kondenseret mælk er karamelagtigt sødt – genialt til slikmunde som dig og mig og særligt lækkert i slik, desserter og kager……og nøddetærter 🙂Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Jeg iler med at bringe dig opskriften. Den er nem 🙂

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Forberedelse: 

Tilberedelse: 

Tidsforbrug ialt: 

Portioner: 8-10 pers.

Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk
Det skal du bruge:
  • Tærtebund:
  • 180 gram hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 gram smeltet smør
  • 100 gram rørsukker (ell. alm. sukker)
  • Karameltopping:
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 50 gram brun farin
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk akaciehonning (eller sirup)
  • 2 spsk Amarettolikør (whisky eller Bailey kan også bruges)
  • 200 gram ovnristede hasselnødder
  • Evt. smeltet chokolade på toppen i striber
Sådan gør du:
  1. Tærtebund:
  2. Rør tærtedejen sammen med ske. Dejen bliver smuldrende.
  3. Smør en tærteform med smør og hæld smuldredejen heri. Jeg brugte et stort men ikke så højt tærtefad.
  4. Tryk dejen godt sammen og ud i kanterne og lidt op af siderne. Tærtebunden bliver en fast bund nu.
  5. Karameltopping:
  6. Rør farinen ud i den kondenserede mælk. Rør honning, vaniljesukker og Amarettolikør ud heri.
  7. Hæld karamellen på tærtebunden
  8. Fordel hasselnødderne på toppen
  9. Bag nøddetærten 60 minutter v. 125 grader varmluft (eller 150 grader alm. ovn)
  10. Hold øje med nødderne, pas på de ikke branker.
  11. Lad tærten afkøle 15 minutter minimum før udskæring. Tærten skal lige sætte sig. Tærten kan med fordel laves dagen dør.
  12. Pynt evt. med striber af smeltet chokolade. Det vil pynte gevaldigt.
  13. Kagen nydes til en god kop kaffe. Skær små stykker, kagen er meget sød, nærmest konfektagtig.
  14. Opbevares tilsækket med stanniol og plastpose. Jeg tænker også, at tærten sagtens kan fryses? Lunes i så fald i ovn efter optøning

Det er ganske vist. Det er en ultralet nøddetærte at lave og faktisk en nem dessert også. Der bliver kage til mange og stykkerne skal være små, for kagen er sød. Måske der ville komme lidt balance i tingene hvis du serverer frisk frugt til? Sommersøde jordbær måske eller kirsebær? Bare lige en ide? Jeg tænker også den ville smage godt med en kugle vaniljeis til – overlækkert faktisk?

Har du hasselnødder og kondenseret mælk er det verdens nemmeste dessert og det er ikke lyv; kagen kan virkelig røres sammen på under 10 minutter.

Jeg brugte Amarettolikør, fordi jeg tænkte at mandelsmagen ville give lidt marcipansmag som der er i de rigtige nøddetærter med mazarinbund? Det fungerede rigtigt godt. Prøv også gerne whisky eller Bailey eller hvad du nu ellers lige har på lager af sød likør/spiritus?DSC_1059

Her kan du se den nemme nøddetærte-proces i billeder fra start til slut;

Jeg brugte rørsukker, som er lidt sødere og mere smagfuldt end almindeligt sukker. Har du det ikke lige på lager, så ingen grund til panik og ekstra butiks-besøg. Almindeligt sukker kan fint bruges.
DSC_1054
En-to-vupti var der lækker nøddetærte på aftenens desserttallerken.

Lækkert med dessert ovenpå dagens mange anstrengelser: Der er blevet malet og renset træværk (håber ikke det viser sig at være for tidligt vi er kommet i gang?). Mine tanker falder så fint på plads når jeg maler og man kan se hvor langt man kommer, når træværket trænger.  En enorm tilfredsstillelse at være fysisk aktiv og produktiv også?

Skønt også at feriedagene ikke bare skrider af sted med ingenting og udskudte gøremål? Dejligt at være i gang – som egen direktør og med mulighed for selv at styre tempoet 🙂

Nå men vi har jo også  spekuleret sommerhus og talt med ejendomsmægler og bank og spekuleret endnu mere. Der er noget med et badeværelse og noget med en skorsten og noget med……men det er stadigvæk et drømmesommerhus – vi skal bare holde tungen lige i munden og foreslå den helt rigtige pris. Jep – vi vil stadigvæk gerne have sommerhus – men ikke for enhver pris  🙂
Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk

Håber du har haft den skønneste onsdag? Dejligt med en kalender indstillet på ferie. Påskeferie ftw 🙂

Mere inspiration

2 tanker om "Nøddetærte med hasselnødder og kondenseret mælk"

  1. Hej Gitte.
    jeg er faldet over din nøddetærte med kondenseret mælk. Håber du har tid til lige at svare på om det er rigtig forstået at du ikke KOGER karamellen inden den hældes på tærten?
    jeg er lidt usikker fordi jeg læser andre steder at mælken koges i dåsen i 3 timer for at blive til karamel.
    mvh Tina

    1. Hej du
      Kan godt forstå du spørger.
      Normalt skal karamellen koges for at blive til karamel, men her bager den kondenserede mælk jo i ovnen, så den karameliserer. Smart og virkelig en lækker tærte. Den skal du da næsten prøve 🙂
      Rigtig god fornøjelse med bageriet 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *