Noget i ovnen har noget på grillen. Sommergrillen.

De sidste par dage har været et par helt ekstraordinært smukke, varme, solrige, lune sommerdage. Helt fantastiske og mindeværdige hvis man tænker på den normale danske sommerstandard. Solrige dage giver energi, glæde, får én op i gear og ned i gear på én og samme tid. Herligt. Kunne man gemme sådan en sommerdag og have den til gode til en trist vinterdag ville jeg gøre det 🙂

Sommer er udeliv, udeaktiviteter, havearbejde, strandture, grillmad. På sommerdage tager vi tingene lidt lettere. Spiser sent, laver anderledes mad. I det fri f.eks. Grillmad.

Vi er ikke de store grillere her i huset. Har fået en gasgrill foræret sidste år, og det hjalp lidt på grilleriet. Nemt at tænde op, hverken for få eller for mange kul, sikker gevinst hver gang. Det kan vi li’ 🙂

Vi er stadig forsigtige grillere. Kaster os ikke ud i svære grillkunster. Vi kan nu finde ud af at grille pølser uden de brænder af eller sprækker og har haft rimelig succes med grillet mørbrad, grillet aubergine, flanksteak o.a.

Denne sommer har vi et “tøm fryser projekt” igang. Gider ikke købe ind. Det er for hverdagsagtigt. Ferierer. Holder pause og bruger hvad vi har i skabe, skuffer og fryser. Det går rimeligt godt. Nu er det 5. dag uden indkøb. 😉

I fryseren fandt jeg en pakke koteletter. Lavede en marinade af olie og barbecuekrydderi, salt og peber og marinerede koteletterne en dags tid. Nemt. Det harmonerer fint med at der også skal være tid til hyggelæsning og tid til at gå og prøve at tage sig sammen til at lave fornuftige ting 😉

De kom til at se sådan ud. Saftige og ikke for tørre. Det er en kunst at grille koteletter uden de bliver for tørre. De bliver bedre hvis de marineres i olie synes jeg. Gasgrill giver faktisk fin grill-smag synes vi. Til koteletterne fik vi sesamkartofler af nye vaskede kartofler vendt i olie, salt og sesam. og sesamgulerødder. 1 kg gulerødder vendt i olie, hvidløgssalt og sesam. Kartofler og gulerødder skal stege i ovnen en times tid, gerne i et aluminiumsfad så de bliver sprøde i bunden. Vend dem flere gange.

Når man griller er det som regel tilbehøret der tager tid. Tiden var godt givet ud igår.

Jeg prøvede at lave pesto for første gang og det gik fantastisk godt i spænd med grillkødet, kartofler og gulerødder. Vi brugte det også som dip til grøntsagsstave.

Det er overraskende let at lave pesto selv.Tror det er sidste gang jeg køber den færdige pesto på glas. Nu ved jeg jo at jeg kan lave en god pesto selv. 🙂

Læs om mit pesto-eksperiment her.

Hvor ser det flot og indbydende ud med grøntsager i små skåle. Det tager en lille bitte smule ekstra tid men tiden er givet godt ud. Der ryger lidt flere grøntsager indenbords når de serveres lidt smukt. Ekstraordinært kom der lidt chips i en skål. Italienske chips. Så er det jo en kulinarisk oplevelse og ikke kun tomme kalorier 😉 Dippen er til gengæld fedtfattig. Tykmælk, hvidløgspeber og en tysk krydderurteblanding jeg købte frysetørret. Salatkräuter.:-) Sådan ser den kalorielette tykmælksdressing ud : Lækker grøntsags-dipanretning. Idag bød fryseren på en pose oksekød. Jeg troede det var engelske bøffer men det viste sig at være små stykker oksemellemskært. Hvad gør man så? Laver grillspyd. ;-D

Har jo gang i tøm fryser og køleskabsprojekt så kiggede dybt i grøntssagsskuffen. Fandt en bakke champignon, tomater og rødløg. Jeg snittede det hele i småstykker og kom det på pinde sammen med kødet. Inden spyddene kom på grillen penslede jeg dem med olie iblandet lidt chilisauce og HP sauce, salt og peber. Spyddene kom på grillen og blev flittigt vendt. Jeg fandt majskolber i fryseren. De er altid gode på grill med smør og salt. De kom på sammen med spyddene. Flot ser det ud. Og sundt er det 🙂 Det var lidt svært at se hvornår spyddene havde fået nok. Gav dem god tid. Ville ikke risikere en madforgiftning med kombinationen oksekødssaft og grøntsager. De fik nok 20-25 minutter ialt og blev vendt 100 gange sådan ca. 😉 Vi fik grøntsagsdip, grøntsager og pesto til fra igår. Nemt. En lille pose købepommesfrites sneg sig også ind 😉

Sommertid er grilltid. Den gasgrill skal nok få os ud af grill-fjererne. Vi skal lige lære hinanden at kende grillen og jeg, men vi er godt på vej 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar