Højrebsbøffer. Uhm her får du opskriften på en lækker menu: højrebsbøffer med tilbehør. Lækre mandelkartofler og bønnesalat med brændte mandler.

Menuen spiste vi til nytår og det var en rigtig dejlig festmiddag.  I dag skal du høre om hovedretten og den smagte bare så godt. Opskrifter på det hele får du nedenfor. Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifterTil forret spise vi Lakseruller med asparges kan du læse om her

Laks med rejer og asparges - nem forret
Laks med rejer, asparges, citron og mayonnaise - på ristet brød
Se opskriften her
Laks med rejer og asparges - nem forret

Desserten var: denne lækre cremé brulée med nougat kan du læse om her

Créme brulée med nougat og mandelkrokant
Cremede flødedesserter med chokolade og mandelknas
Se opskriften her
Creme brulee med chokolade og mandelknas

I dag er det blevet tid til hovedretten.

Grillede oksehøjrebsbøffer med mandelkartofler og bønnesalat med balsamico og sukkermandler (4 personer)Mandelkartofler - ovnkartofler med mandlerFå nemme, lækre opskrifter her:

Højrebsbøffer med tilbehør – få nemme lækre opskrifter her

Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter
Grillede højrebsbøffer med tilbehør
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Ret: Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Højrebsbøffer:

  • 4 højrebsbøffer gerne á 2-300 gram
  • Salt/peber

Bønnesalat med brændte mandler:

  • 800 gram grønne bønner
  • 200 gram feta i
  • 1 rødløg i tern
  • 2 spsk rød balsamico eddike
  • 1 tsk akaciehonning
  • 2 spsk olie
  • Salt/peber
  • 25-50 gram brændte mandler ca.

Sådan gør du

Bønnesalat med brændte mandler, rødløg, feta og balsamico dressing

  • Kog bønnerne, til de stadig er bidefaste. Kog dem i mikroovn eller dampkog dem kort tid i gryde, med lidt vand. Lad bønnerne afkøle
  • Bland balsamicoeddike med honning, olie, salt og peber.
  • Snit rødløget i tern og bland med de grønne bønner. Tilsæt dressingen.
  • Stil bønnesalaten koldt til den skal serveres. Drys med feta og brændte mandler lige før salaten skal serveres.
    Bønnesalat med feta og brøndte mandler

Højrebsbøffer på grillpande:

  • Varm en grillpande op. Brug gerne en støbejerns grillpande.
  • Er der fedtkant på bøfferne, så lad bøfferne stå på højkant først.
  • Steg dem herefter 2-3 minutter pr. side afhængig af tykkelse og om du ønsker dem røde, medium eller gennemstegt. Krydr godt med salt og peber.
    Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter
  • Sluk panden det sidste minut og fjern panden fra varmen. Lad bøfferne hvile på panden. Dryp gerne lidt stegesky over før servering.
    Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter

Noter

Du kan bruge andre steaks 
Højrebsbøfferne kan også  tilberedes på almindelig pande eller grill
Få opskrift på mandelkartofler her
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter

En lækker festmenu også til nytår. Grønne bønner smager så lækkert til steaks af oksekød

Det bliver en lækker bønnesalat, der passer perfekt til oksekød.Bønnesalat med feta og brøndte mandler

Jeg var heldig at finde højrebsbøffer billigt. Gode, store bøffer på 2-300 gram. Sikke et kup.

Bøfferne skulle da steges på en min grillpande. Jeg ELSKER min støbejerns grillpande! Den er lidt bøvlet at gøre ren, men man kan stege virkeligt lækre bøffer på den.

Bøfferne ligger ikke og “søber” i stegeskyen, men steger som på en rigtig grill. Grillsmagen er der næsten også 100%. Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter

Jeg serverede de lækre mandelkartofler til højrebsbøfferne.Det var nogle lækre kartofler. Du kan se opskriften her:

Mandelkartofler - kartofler i ovn med mandler
Sprøde ovnkartofler med honning og mandler
Se opskriften her
Mandelkartofler - kartofler i ovn med mandler

Her ser du de sukkerristede mandler jeg både brugte til creme bruleén og til bønnesalaten.Brændte sukkermandler

Kombinationen af salt/sødt er fantastisk til mandler! Hak mandlerne groft når de er afkølede.

Sukkermandler kan bruges som desserttopping men altså også til salater. Brug også bare de brændte mandler som snack. De smager jo skønt.

Få en rigtig god opskrift på brændte mandler her
Brændte mandler opskrift - sprøde & lækre
Lækre karamelliserede mandler på panden
Se opskriften her
Brændte mandler - nem opskrift - sprøde & lækre

Bøfferne har nu hvilet færdig og er klar til servering. Dryp gerne lidt stegesky over bøfferne inden servering.Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifterSå er der klar til at blive sagt værsgo’ 

En lækker lækker menu og en virkelig lækker smørmør bøf. Jeg nåede ikke at få taget et billede af bøffen indeni, men den var helt tilpas stegt. Rosa uden at være alt for rød.

Bøfferne fik store roser ved middagsbordet. Vildt, når kødet ovenikøbet var et tilbudskup?

Det er faktisk slet ikke nogen dårlig idé at købe kød “på dato”. Jo længere tid kødet har ligget i køledisken, jo mere “velhængt” er det.

Jeg foretrækker at købe mit kød hos slagteren, men kan ikke stå få billige tilbud i køledisken i supermarkeder, når jeg kommer forbi.

Jeg har skam også købt en oksemørbrad, sat ned efter nytårsaften til175 kroner for 1, 7 kg. Heldigt. Det var også et godt køb. Hav antennerne ude ved køledisken. 🙂

Velbekomme. Jeg håber du kan finde inspiration i vores lækre nytårsmenu.

Højrebsbøffer med tilbehør - lækre opskrifter


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens næsten 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3000 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.