Højrebsbøffer. Uhm her får du opskriften på en lækker menu: højrebsbøffer med tilbehør. Lækre mandelkartofler og bønnesalat med brændte mandler.
Menuen spiste vi til nytår og det var en rigtig dejlig festmiddag. I dag skal du høre om hovedretten og den smagte bare så godt. Opskrifter på det hele får du nedenfor. Til forret spise vi Lakseruller med asparges kan du læse om her
Desserten var: denne lækre cremé brulée med nougat kan du læse om her
I dag er det blevet tid til hovedretten.
Grillede oksehøjrebsbøffer med mandelkartofler og bønnesalat med balsamico og sukkermandler (4 personer)Få nemme, lækre opskrifter her:
Højrebsbøffer med tilbehør – få nemme lækre opskrifter her
Ingredienser
Højrebsbøffer:
- 4 højrebsbøffer gerne á 2-300 gram
- Salt/peber
Bønnesalat med brændte mandler:
- 800 gram grønne bønner
- 200 gram feta i
- 1 rødløg i tern
- 2 spsk rød balsamico eddike
- 1 tsk akaciehonning
- 2 spsk olie
- Salt/peber
- 25-50 gram brændte mandler ca.
Sådan gør du
Bønnesalat med brændte mandler, rødløg, feta og balsamico dressing
- Kog bønnerne, til de stadig er bidefaste. Kog dem i mikroovn eller dampkog dem kort tid i gryde, med lidt vand. Lad bønnerne afkøle
- Bland balsamicoeddike med honning, olie, salt og peber.
- Snit rødløget i tern og bland med de grønne bønner. Tilsæt dressingen.
- Stil bønnesalaten koldt til den skal serveres. Drys med feta og brændte mandler lige før salaten skal serveres.
Højrebsbøffer på grillpande:
- Varm en grillpande op. Brug gerne en støbejerns grillpande.
- Er der fedtkant på bøfferne, så lad bøfferne stå på højkant først.
- Steg dem herefter 2-3 minutter pr. side afhængig af tykkelse og om du ønsker dem røde, medium eller gennemstegt. Krydr godt med salt og peber.
- Sluk panden det sidste minut og fjern panden fra varmen. Lad bøfferne hvile på panden. Dryp gerne lidt stegesky over før servering.
Noter
En lækker festmenu også til nytår. Grønne bønner smager så lækkert til steaks af oksekød
Det bliver en lækker bønnesalat, der passer perfekt til oksekød.
Jeg var heldig at finde højrebsbøffer billigt. Gode, store bøffer på 2-300 gram. Sikke et kup.
Bøfferne skulle da steges på en min grillpande. Jeg ELSKER min støbejerns grillpande! Den er lidt bøvlet at gøre ren, men man kan stege virkeligt lækre bøffer på den.
Bøfferne ligger ikke og “søber” i stegeskyen, men steger som på en rigtig grill. Grillsmagen er der næsten også 100%.
Jeg serverede de lækre mandelkartofler til højrebsbøfferne.Det var nogle lækre kartofler. Du kan se opskriften her:
Her ser du de sukkerristede mandler jeg både brugte til creme bruleén og til bønnesalaten.
Kombinationen af salt/sødt er fantastisk til mandler! Hak mandlerne groft når de er afkølede.
Sukkermandler kan bruges som desserttopping men altså også til salater. Brug også bare de brændte mandler som snack. De smager jo skønt.
Få en rigtig god opskrift på brændte mandler her
Bøfferne har nu hvilet færdig og er klar til servering. Dryp gerne lidt stegesky over bøfferne inden servering.Så er der klar til at blive sagt værsgo’
En lækker lækker menu og en virkelig lækker smørmør bøf. Jeg nåede ikke at få taget et billede af bøffen indeni, men den var helt tilpas stegt. Rosa uden at være alt for rød.
Bøfferne fik store roser ved middagsbordet. Vildt, når kødet ovenikøbet var et tilbudskup?
Det er faktisk slet ikke nogen dårlig idé at købe kød “på dato”. Jo længere tid kødet har ligget i køledisken, jo mere “velhængt” er det.
Jeg foretrækker at købe mit kød hos slagteren, men kan ikke stå få billige tilbud i køledisken i supermarkeder, når jeg kommer forbi.
Jeg har skam også købt en oksemørbrad, sat ned efter nytårsaften til175 kroner for 1, 7 kg. Heldigt. Det var også et godt køb. Hav antennerne ude ved køledisken. 🙂
Velbekomme. Jeg håber du kan finde inspiration i vores lækre nytårsmenu.
Hej
Hvor længe skal kartoflerne have i ovnen?
Dejlig nytårsmenu.
Kun gode sager, hvem ville ikke gerne være gæst hos jer!
Godt nytår.
Uhm hvor lækkert. SÅ lækkert. Det er en stor bundfrossen oksemørbrad jeg har købt, den bliver jo lidt svær at skære ud til tournedos nu? Tror du ikke jeg er nødt til at tilberede den hel?
Glæder mig til den lækre steg….
Tak for gode madtips igen igen 🙂
Mange hilsner
Gitte