Nem nytårsmenu. Savner du inspiration til nem nytårsmad, så kig med på listen her. Jeg har samlet en masse af bloggens gode opskrifter til dig. Perfekte til nytårsmiddagen.
Snart skydes et nyt år igang.
Året slutter af med årets middag, hvor der bliver kræset for alle detaljer. Men skal helst være lige er lidt flottere, lidt større, lidt dyrere, lidt mere galant og ekstravagant?
Forventningerne og ambitionerne er som regel også derefter.
Man føler næsten man skal konstruere noget nyt, noget stort, noget svært, noget avanceret lækkert, som man alligevel gerne vil lykkes med?
Det skal være livretter for store og små, og måske for gæster med smagsløg man ikke helt kender?
Det skal være en menu der er er nem at tilberede. Nytårsaften har vi jo travlt. Vi vil både snakke med de inviterede gæster, skåle med dronningen, nyde livet og fyre nytårsraketter af imens maden bliver lavet?
Ja nytårsmiddagen nytårsaften er på mange måder et mad-klimaks i køkkenet.
Flopper bøffen, er det som om der er meget symbolik i det. Var det året der gik, der var et flop, eller bliver det, det nye år? Fra start til slut skal nytårs-anretningerne helst være successer.
Helt ærligt, er det ikke bare noget fjolleri? Man kan jo, som huskok, få helt præstationsangst og måske glemme nydelsens øjeblik, med disse skyhøje forventninger?
Jeg prøver at hive menuen ned på et niveau hvor jeg og alle andre kan være med.
Det skal være sjovt at gå i køkkenet. Jeg vil ikke brække arme og ben på mig selv for at frembringe et overdådigt resultat.
Det skal være lækkerier der bliver serveret, javist, men hvor jeg også eksperimenterer, afprøver, leger, satser.
Nogle gange laver jeg også bare gammelkendte retter og gode klassikere, som vi er vilde med og som jeg ved er sikre successer?
Hos bagenørden finder du derfor en nytårsmenu hvor alle kan være med.
Det er ikke vilde vovede retter, nok snarere sikre successer, lige med et ekstra pift, i dagens anledning.
Jeg har samlet lidt nytårsinspiraiton til dig her. Gode nemme retter, der let kan købes ind til.
Retter, der alle er livretter her i huset. Når de sammensættes i en menu, vil de kunne gøre det ud for en festlig nytårsmenu med både forret, hovedret og dessert.
Det grønne tilbehør får du også inspiration til og en superlækker kransekagedessert selvfølgelig også. Lidt salt at fylde i chips-skålene, skal der også til.
Nem nytårsmenu – inspiration til nytårsmad
Forret:
Tunmousse er en firser-klassiker, der stadig holder, hér lavet i en fedtfattig variant.
Til forret kunne jeg sagtens finde på at servere en lækker tunmousse.
Den smager superlækkert på et stykke lækkert brød
Bruschetta: Til forret kunne jeg også sagtens finde på at lave lækre bruschettabrød med hvidløgssmør, tomater og basilikum.
De bliver superlækre og er så smukke, at de er et festbord værdigt.
Smukke, synes du ikke? Tror også at en solskinsstribe fangede tomat-brødene. Åh hvor vi savner den sol!?
Hovedret:
Til hovedret foreslår jeg et godt stykke oksesteg.
Oksesteg stegt med kartofler, løg og peberfrugt: En hofret her i huset er okseculotte med stegesky-stegte kartofler, løg og peberfrugt.
Uhm stegens stegesky giver den lækreste smag til kartofler og grønt. Et hit, også til nytårsaften. Det er en fantastisk lækker ret.
Intervalstegt oksesteg: Du kunne også gå gourmet-vejen og tilberede en interval-stegt oksesteg.
Stegen tilberedes af flere omgange og er lidt en tidsrøver. Det er nemt, når du lige kommer igennem nogle steps. Du vil opdage at stegen er alle anstrengelserne værd.
Stegen bliver superlækker og så mør, at den næsten kan spises uden gebis 😉
Find mere inspiration til lækre oksestege her
Og hvad kunne man så lave som tilbehør til den lækre intervalstegte oksesteg?
Små, frække kartofler med bacon. Jeg ville bestemt lave små frække baconkartofler med timian og bacon
De er så lækre, og er festkartofler med et ekstra pift
Bønnesalat: Til oksestegen skulle vi da have den lækre bønnesalat med løg, feta og sennepsdressing.
Den ser måske knap så lækker ud her, men den smager helt forrygende til oksekød.
Vi skulle da også have bearnaisesauce til.
Langtidsbagte tomater. Lav rigtigt gerne din egen bearnaisesovs ellers kan f.eks. en bearnaise fra Jensen også anbefales.
Som små lækre mellemretter kunne man lave små søde bagte tomater.
De kan nippes til under middagen som “avec”.
Dessert:
Nøddekurve: Desserten skulle da være disse festlige hasselnøddekurve med is, chokoladesauce og friske jordbær.
De smagte fantastisk godt og ser jo superfestlige ud. De er samtidigt lette at lave, selvom de ser ret så avancerede ud.
Chokoladebrownie: Det kunne også bare være en lækker chokoladebrownie med en god klat is til, f.eks. Ben og Jerrys is?
Her en lækker svenskinspireret brownie vi spiste med is til:
Snacks til nytårsaften
Snackmandler: I løbet af aftenen skal der nippes til chips-skåle. Sådan er det og det kan der ikke laves om på, men hvad med at lave nogle salte oliestegte mandler med krydderi?
Paprika og cayennepeber f.eks.? De smager…..haps! Jeg har netop lavet en ny variant med pommes frites krydderi og nogle med karry.
Kransekage med nougat. Klokken 24 skal vi da skåle og så skal vi spise kransekage. Hvad med en hjemmelavet variant med nougatmidte? Uhm!
Måske du har en rest nougat til overs fra julens godtelækkerier?
Rejemad: Natmaden skal da være en rejemad. Lad der være rejefest! 🙂
Hvad vores helt egen nytårsmenu kommer til at bestå af i år, er vist så småt ved at falde på plads.
Flutes med gravad laks med slikasparges og gravad dressing, højrebsbøffer og små oliestegte kartofler, måske de frække? Bearnaise-sauce…Jensens! Bønnesalat. Creme brulee til dessert.
Skynd dig afsted i butikkerne. Du kan købe fløde til ingen penge i butikkerne lige nu, og mandler også. Gode lækre ingredienser til nytårsaftens festlige middagsbord.
Rigtig god fornøjelse i køkkenet.
Det er en super side du har her!!! Masser af lækre dessert-opskrifter, der passer perfekt til en smuk omgang råhygge med en anden fræk snack-dessert, nemlig ebogen “Direktørens sekretærer”!!:) 1000.000 tak for en strålende side!!!:)
Fantastisk side du har❗️❗️
Lækkert og inspirerende 🙂 Du skulle tage og prøve Bearnaisen fra Eriks Saucer, det er den bedste færdigkøbte, jeg har smagt 🙂 Den fåes i velassorterede SuperBest-butikker og i Føtex 😉
Vi starter med chilimandler, røget mørbrad i pindehapser og ølpølser i bidder til Dronningens sludder. Så er det jomfruhummerhaler med hvidløg – super nemt i ovn 🙂 hovedretten kender jeg ikke, for det er værtsparrets opgave – men lur mig om der ikke er oksemørbrad! Desserten er fromage – et lag med cognac og et med passionsfrugt – med lag under, i mellem og oven på af karamelliseret mandler. Serveret i vinglas med passionsfrugt på tallerken 🙂 en Mette Blomsterberg med twist … Rigtig godt nytår til dig og dine kære, søde Gitte – jeg glæder mig til at følge… Læs mere »