Odense Marcipan står mit hjerte nær – lækre kransekager med på sygebesøg

DSC_4857

Der er noget jeg ikke har fortalt jer.

I disse dage er vi slet ikke på påskeferie. For en gangs skyld holder vi os hjemme. Vi vil nemlig gerne være tæt på Århus Sygehus. Min mor blev opereret i ryggen i sidste uge, faktisk en temmelig stor operation der varede 10 timer. Jeg har intet ville skrive på bloggen for det har fyldt for meget for mig. Jeg kunne ikke holde tanken ud om at få hul på bylden her på bloggen, før operationen var godt overstået. Jeg har været ved at dø af skræk og har været/er vildt bekymret, rastløs og urolig. Nu er operationen godt overstået, nu tør jeg godt få luft.

Min mor har været syg i flere år med knogleskørhed og en massiv rygskævhed. Hun er blevet operereret et utal af gange og denne operation er sidste chance for at hun kan få et tåleligt liv. To massive lange stænger langs rygsøjlen har gjort ryggen helt stiv.

Jeg håber sådan at du vil krydse fingre på mine vegne for at min mor snart kommer sig godt over operationen og kommer på højkant igen?DSC_4862 …og hvad har al den sygdom og lidelse nu med kransekage at gøre? Jo ser du, Odense Marcipan havde for et stykke tid siden inviteret mig på madbloggerevent i Odense, hvor jeg sammen med andre bloggere blev inviteret med på rundvisning og til påskeægfremstilling sammen med chefkonditoren.

Jeg skyndte mig at sige ja tak, men efterfølgende fik min mor så en haste-operationsdato på netop samme dag. Jeg var nødt til at skrive til Odense Marcipan, at jeg simpelthen ikke ville kunne rumme at trille påskeæg i Odense imens min mor lå og kæmpede for sit liv i Århus. Der kom mail retur at der var fuld forståelse og med etstort ønske om alt det bedste til min mor. DSC_4851

Jeg er glad for at jeg blev hjemme, jeg gik som en løve i bur hele dagen. Jeg så billeder fra madbloggereventen, mange gode fotos, næsten som at være der selv. Det var godt jeg blev hjemme under de omstændigheder.

Min mor klarede operationen men er stadig i en meget meget ringe forfatning. Vi skiftes i familien til at besøge hende hver dag. Jeg bekymrer mig ikke helt så meget nu, men det er et langt sejt genoptræningsforløb min mor skal i gang med, og det piner mig selvfølgelig. Hun er meget medicinpåvirket og det er hårdt at se og opleve som pårørende. Det er på mange måder en hård påskeferie, selvom vi prøver at hygge os så godt vi nu kan, omstændighederne til trods.

I går bankede det på døren. Posten stod udenfor med en kæmpestor pakke. Min forundring var stor, jamen jeg havde jo hverken bestilt støver på nettet eller andet? DSC_4797

Pakken var fra Odense Marciapan . En kæmpe stor kurv med alskens lækkerier og det sødeste kort med tanker til min mor.

Odense Marcipan stod i forvejen mit hjerte og mine smagsløg meget nær, men jeg fik en kæmpe klump i halsen over sådan en betænksomhed og den medfølelse de søde folk dér udviste. Jeg skyndte mig at skrive en takkehilsen til dem og fik straks idé om, at selvfølgelig skulle der da kransekager med på næste sygebesøg. Klart!

I formiddags bagte og fyldte jeg en lille kagekurv til min mor og de lækkersultne sygeplejersker omkring hende.DSC_4861

Der var så mange lækkerier i gavekurven som jeg glæder mig til at eksperimentere med. Her får du dem lige at se.

Chokoladechunks, smart! Det vil da være perfekt med chunks i cookies tænker jeg?
DSC_4798 Der var også to lækre opskriftbøger, med masser af kager, desserter og konfekt. Måske jeg kan finde inspiration til en ny slags cookies her? Mon ikke. 🙂DSC_4799 DSC_4800 Lækker pistaciemasse. Perfekt til is tænker jeg?DSC_4801 Kransekagemasse i pose med tyl, lige til at klippe hul i og sprøjte ud på en bageplade. Lynhurtige kransekager ja tak! DSC_4802 Lækker lækker Mørk chokolade, uh den skal gemmes i skabet så husets chokoladespisere ikke opdager den!DSC_4804Der var også nougat i kurven, og en rulle original Odense Marcipan. Uh heldige mig, sikke mange lækkerier jeg nu kan trylle! Jeg er vild med alle Odense Marcipan’s produkter, og man kan bage de lækreste kager/desserter, men det tænker jeg at du godt ved? En håndfuld marcipan-tern kan peppe enhver kage op. Kan bruges i så godt som alle kager, nærsten, tænker jeg. Uhm!
DSC_4812 I dag skulle vi på sygebesøg igen, og det blev de hurtige kransekager jeg kastede mig over først. Start med at tænde ovnen. 175 grader varmluft. Jeg klippede hul i posen med kransemasse og tyl. DSC_4837 Der skal kun lige klippes hul så tyllen stikker spidsen ud. DSC_4838Tryk 3-4 cm lange marcipanstriber ud på pladen. DSC_4839Halvdelen af kransekagemassen fordelte jeg i små papirforme. Jeg satte en ristet hasselnød på toppen. Brug gerne en mandel, eller noget pynt. Cocktailbær måske? En foreslog et påskeæg, i anledning af påsken, så kransekagerne ikke ville blive alt for “julede”?
DSC_4840

Jeg havde lige ristede hasselnøddekerner på lager og de smager bare SÅ godt på kransekage, og smukke ser de jo også ud, ikke?

DSC_4842 Kransekagestængerne “glattede” jeg ud ved at dyppe fingrene i vand. Striberne fra tyllen skal helst forsvinde. DSC_4845 Sæt kransekagerne i den varme oven og bag i 10 minutter. Kig til dem efter 8 minutter, pludselig er de brændte på toppen, Der er så meget sukker i kransekagemassen at den nemt karamelliserer/brænder af, så hold et vågent øje.

Lad kagerne afkøle før du prøvesmager. Før vil de heller ikke kunne slippe form eller papir. 😉DSC_4847Kransekagestængerne så sådan ud. Der måtte noget pynt til, for at dække de aflange striber. Normalt putter man jo glasur på, lavet af flormelis og pasteuriserede æggehvider, men sådan nogen havde jeg ikke lige på lager. Men jeg havde lidt chokolade jo?DSC_4852 Jeg puttede meget meget lidt chokolade i en pose og lunede den i mikrobølgeovnen 10 sekunder af gangen, til chokoladen var smeltet. Den absolut nemmeste måde at lune chokolade på, i hvertfald når det drejer sig om små portioner. DSC_4853 Jeg “stribede” kransekagerne med chokoladen. Åh manner, hvor blev det pænt, synes jeg. Jeg plejer ikke at være en knag når det drejer sig om tålmodighed til at pynte, men i dag slap jeg godt fra det (kunne lige overskue 16 kransekager 😉
DSC_4856

Oh la la, se lige nogle lækkerhapser. De skal jo bare tørre nu, inden de kan lægges i dåse. De kan sagtens spises, men så får du jo bare chokolade på fingrene. Pyt da med det. Den pris betaler jeg gerne  😉DSC_4858

De små fine hasselnøddekerne pyntede også godt på tallerkenen synes jeg. De kappedes faktisk lidt om førstepladsen kagerne i dag synes jeg, både smags- og udseendesmæssigt, og sikke da nogle nemme kransekager! Det kan ikke gå galt, det er superhurtigt, tror lige vi vælger denne udgave næste nytårsaften. Ja tak til hurtige kransekager! :-.)DSC_4850

En dåse blev fyldt og vi susede afsted på sygebesøg. Igen. Min mor havde desværre ingen appetit, men jeg tror hun synes det var ganske hyggeligt at have lidt hjemmebag stående på natbordet. Lidt hjemligt, og kagerne er bestemt bagt med følelser, og det ved hun godt. Dejligt at hun nu kan ligge og kigge på dem, og jeg håber hun når at få appetitten igen, før kagerne er væk 😉

Tusind tak til Odense Marcipan og til dig fordi du klarede at læse dette lange indlæg helt til bunds. Et indlæg hvor du igen kom bag facaden. Jeg er indimellem hudløs ærlig, og har spekuleret meget på, hvor tæt jeg skal/kan/vil lukke dig ind? Jeg tænker, at ups-and-downs er en del af livet for os alle og jeg tror godt at du kan håndtere at være tæt på? Jeg øver mig i at være tæt den anden vvej så. Tilværelsen består jo desværre af ups-and-downs for os alle og åbenhed overfor sårbarheden gør os jo bare til mere ægte mennesker tænker jeg? Ikke alt vil jeg dele med dig, men nu ved du at mange af mine tanker for tiden går til min mor <3

Efter flere år med “downs”, så kryds lige fingre for at der snart er et “up” på vej til min mor.

Ydmyge taknemmelige hilsner <3

DSC_4860

Mere inspiration

13 Kommentarer

 1. […] du har fulgt med de seneste måneder, vil du vide, at min mor har været igennem en styg og stor operation, som hun nu er på vej til at komme sig af. Hun har været syg i årevis. Det har fyldt meget hos os […]

 2. […] stadigvæk er fugtig så chunksene kan “sætte” sig i glasuren. Jeg har fået den lækreste gavekurv af Odense Marcipan med en masse lækre produkter som jeg er i fuld gang med at afprøve, heriblandt disse chunks som […]

 3. […] rundt heri. Et er sikkert. Jeg ville bage en rabarberkage med marcipan i. Tak til Odense Marcipan for den lækre godtekurv – i dag skulle der leges med den lækre klassiske […]

 4. Lærke 20. april 2014 af 20:07- Svar

  Også halsklumper her… Krydser alt for jer – håber sådan din mor snart får det bedre, så får du det også straks bedre <3 tak for de virkelig gode beretninger igen og igen! Stort knus herfra ….

  • Gitte Hansen 20. april 2014 af 22:10- Svar

   Hej Lærke

   Tusind tak for din søde hilsen Lærke, min mor er på vej til at få det bedre selvom det er et langt sejt træk. Det er hårdt at se ens mor have så mange smerter og man er jo helt magtesløs. For hver dag skal det bare blive bedre og bedre. Vi besøger hende i morgen igen, vi har lavet skiftehold i familien, så der er besøg hver dag, vi gør hvad vi kan for at holde hendes humør oppe 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 5. Mette 19. april 2014 af 15:58- Svar

  Altså kære Gitte, hvor er jeg ked af, at jegførst opdager dette indlæg nu, og at jeg stressede dig med den skide tunmousse opskrift igår !

  Jeg et meget glad for at læse, at din mor er kommet godt igennem operationen !
  Sikke da en omgang ! Hvor er det dejligt at lægevidenskaben kan hjælpe med så mange ting

  Kassevis af god karma herfra !! Kh moster Mette

  • Gitte Hansen 19. april 2014 af 21:57- Svar

   Hejsa Moster Mette
   Tusind tak for dine tanker og jeg vil da rigtigt gerne hjælpe og ville da også rigtigt gerne vide at bloggen drillede i går. Jeg var hjemme og min mor er på sygehuset og på en måde er det jo også rart at fylde tankerne med andet end spekulationer 🙂
   Håber tunmoussen vil behage svigermor og god påskeferie til dig fortsat Mette 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 6. Bente Mosegård 17. april 2014 af 21:02- Svar

  Kære Gitte! Det gør mig ondt at høre om din mor, men du skal bare vide, at vi herfra krydser alt hvad krydses kan. God Påske trod alt.

  • Gitte Hansen 17. april 2014 af 21:08- Svar

   Hej Bente
   Tusind tak for din hilsen og fordi du krydser alt for min mor. Det bliver en langt sejt forløb med hende og for os alle. De næste mange uger skal alle i familien skiftes til sygehusbesøg i Århus. Bare hun snart kommer på højkant.
   Tusind tak og god påske til dig også 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

 7. Grethe 17. april 2014 af 09:51- Svar

  Hej Gitte
  Jeg fik en hel klump i halsen af dit indlæg her .
  Er jo i sådanne situationer lige som du beskriver ,næsten ikke til at holde ud at tale om med nogen………………fordi man er såå hundeangst for at det skal gå galt.
  Jeg har det selv sådan…………….og som dig som en løve i bur der ikke kan finde ro ,før man har vished for at det hele går godt,
  Jeg ønsker dig rigtig god bedring med din mor ,håber at hun får det godt igen,og det er du helt sikkert med til at hjælpe på……….. med din kærlige tanke med kransekagerne,når hun ser på dem ,ved hun at hun bare SKAL blive rask for jeres skyld.
  Rigtig mange varme hilsner herfra Grethe

  • Gitte Hansen 17. april 2014 af 21:17- Svar

   Hej Grethe
   Vi er to alen af et stykke, det har vi vist konstateret før. 😉 Tusind tak for din søde hilsen. Jeg er rigtig glad for at du sender gode kærlige tanker til både min mor og jeg. Det giver mig styrke kan jeg mærke. Det er hårdt at være på sidelinien når en nær pårørende kæmper så hård en kamp. Vi besøger hende på sygehuset hverdag (vi skiftes i familien), men hun har mange smerter og det er en pine for hende at ligge fladt i sengen så længe. For hver dag bliver tingene bare bedre og bedre, det er vi nødt til at tro på.
   Tusind tak for din betænksomhed og din omsorg Grethe <3
   Mange hilsner
   Gitte

 8. Lene 17. april 2014 af 08:12- Svar

  Hej Gitte.
  God bedring til din mor. Det er dejligt, at du også lukker og med ind bag facaden – det gør din blog anderledes og god at følge med i.
  Kh. Lene

  • Gitte Hansen 17. april 2014 af 21:21- Svar

   Hej Lene
   Tusind tak for dine hilsner til min mor og jeg er glad for at vide, at du også synes der er rart at komme med bag facaden. Det er en svær balancegang, man skal jo heller ikke blive for privat og alt for personlig, men ups-and-downs hører jo livet til, og dejligt hvis trofaste læsere som dig har lyst til at læse med både i medgang og modgang 🙂
   Mange hilsner
   Gitte

Læg en kommentar