Kransekage. Her får du en nem opskrift på lækre kransekagestykker med bagt marcipan.
Uhm – se lige nogle fine kager du kan lave af marcipanmasse.
Jeg er vild med kransekage og er faktisk allermest vild med marcipan når den bliver bagt i ovnen. Det er heldigvis meget nemt at bage en portion selv.
Kagerne kan jeg spise året rundt og ikke kun jul og nytår. Melder du dig også i dette heppekor? 🙂
Jeg lavede sådan en lille kurv og tog med på visit og du kan tro, den vakte jubel. Hjemmebag er altid et hit.
Opskriften du skal høre om i dag rakte både til kransekagestykker og konfekt med en hasselnød i toppen.
Jeg pyntede kagerne med chokoladeglasur og jeg synes de blev så fine.
Du kan jo selvfølgelig også bare bruge den klassiske hvide glasur med flormelis, hvis du foretrækker det 🙂
Opskriften får du lige her:
Kransekage – kransekagestykker – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 500 gram marcipan
- 70 gram æggehvide - ca. 1½-2 æggehvider. 1 æggehvide vejer ca. 35-40 gram.
- 100 gram flormelis eller 170 gram sukker
Pynt
- Glasur: 100 gram flormelis + 3-4 spsk æggehvide
- Chokolade: 50 gram smeltet mørk chokolade + evt. ekstra at dyppe bunden i
- Ristede hasselnødder
Sådan gør du
- Rør (pisk ikke) flormelis med æggehviderne og lad blandingen stå lidt imens du river marcipanen (så er det nemmere at arbejde med marcipanmassen).
- Arbejd flormelis/æggeblandingen ind i marcipanpassen, til konsistensen er blød uden at klistre for meget. Brug evt. en køkkenmaskine.
- Sæt en sprøjtetylle i en sprøjtepose og sprøjt små stænger ud på ca. 3-4 cm. Der bliver ca. 20 stykker af denne portion (afhængigt af hvor store du laver dem). Lav evt. halvdelen som kransekagekonfekt med hasselnødder på toppen
- Du kan også bare trille stænger af massen. Dyp fingrene i flormelis, så massen ikke klister for meget.
- Glat kransekagestængerne ved at dyppe fingrene i vand.
- Bag kransekagerne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Kig til dem efter 7-8 minutter, hold øje med de ikke bliver for mørke. Sæt evt. en ekstra bageplade nedenunder, så bundvarmen ikke er for kraftig.
- Lad kagerne afkøle helt før du pynter dem. Lad pynten stivne helt før du tager dem af bagepladen
Glasur
- Hvid glasur: Rør en tyk sej glasur og hæld massen i en sprøjtepose som du klipper verdens mindste hul i. Pynt kagerne med fine striber af hvid glasur
- Chokoladeglasur: Smelt chokoladen i mikroovnen (10 sekunder af gangen) og pynt kagerne med fine striber af chokoladeglasur
Noter
Lav evt. halvdelen som kransekagekonfekt stykker med hasselnødder.
Fryseegnede
Kan også tilberedes i airfryerLækre kransekagestykker der er nemme at lave – med chokolade eller hasselnød
Du bestemmer helt selv om du foretrækker chokoladeglasur eller den hvide klassiske glasur.
Jeg lavede halvdelen som konfektstykker, for at få lidt variation.
Resten af marcipanmassen fordelte jeg i små papirforme og satte en ristet hasselnød på toppen.
Brug gerne en mandel, eller noget andet pynt. Cocktailbær måske?
Jeg havde lige ristede hasselnøddekerner på lager. De smager bare SÅ godt på kagerne og smukke ser de jo også ud, ikke?
Hvis du ikke har mod på at lave marcipanmassen selv, så kan du også købe den færdig i sådan en smart pose fra Odense Marcipan.
Den er noget dyrere, end hvis du køber ren rå marcipan. Indrømmet, det er noget nemmere lige at sprøjte massen ud direkte fra posen.
Du kan også lave din marcipan selv? Få en god nem opskrift på hjemmelavet marcipan med mandelmel her.
Lad kagerne afkøle før du prøvesmager. Før vil de heller ikke kunne slippe form eller papir. 😉
Flotte og lækre kransekagestykker – perfekte til jul og nytår
Jeg “stribede” kagerne med med smeltet chokolade.
Åh hvor blev det bare pænt, synes jeg. Jeg plejer ikke at være en knag, når det drejer sig om tålmodighed til at pynte. I dag slap jeg godt fra det synes jeg.
Oh la la, se lige nogle lækkerhapser. De skal jo bare tørre, inden de kan lægges i dåse.
De små fine hasselnøddekerne pyntede også godt på tallerkenen synes jeg.
Kagerne kappedes faktisk lidt om førstepladsen i dag. Både hvad angår og smag og udseende. Sikke da nogle nemme kager!
Det kan ikke gå galt, det er superhurtigt, tror lige vi vælger denne udgave næste nytårsaften.
Nu er tippet hermed givet videre til dig. Måske du også vil prøve at bage en portion til nytår?
Prøv også disse nemme kransekagetoppe. De er SÅ gode. Du kan også lave kransekage i airfryer,
Få flere gode nemme opskrifter på kager med marcipan ved at klikke her eller se med nedenfor:
Få flere opskrifter med bagt marcipan her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.