Oksecuvette med krydrede flødekartofler i Römertopf

DSC_1492

Dagen idag var søndag. VM dag. En træt dag efter al for megen aktivitet denne uge. Lange arbejdsdage, lange seminardage og en lang tur til sydfyn i går og retur i den styggeste snestorm. Udmattende, også selvom festen var god.

Idag var også Håndbold dag,hvor Danmark skulle spille mod Spanien. Kampen skulle starte kl. 17.

Bagenørden hér er ikke den store sportsfanatiker, faktisk slet ikke sportslig overhovedet. Alligevel tænkte jeg, at sådan en kamp om guld, den skulle man da følge?

Hvad gør man så lige med aftensmaden, hvis huskokken ser TV?

Man fylder da Römertopfen og lader maden lave sig selv! 😉

Planen var at lave en art flødekartofler i mornaysauce med grøntsager i og en oksecuvette på toppen….og sådan blev det 🙂

Der blev tryllet en mornaysauce fra bunden, og resten af den gode mascarpone kom i.

DSC_1443

Mornaysauce laver du som bechamelsauce, og tilsætter blot en lille smule ost og revet muskatnød. Bechamelsauce er en hvid opbagt sauce.

Opskrift på mornaysauce : 

Smelt smør og tilsæt 5-6 spsk hvedemel. 8 dl. mælk røres i. Salt, peber og muskatnød tilsættes. Et par skiver ost tilsættes. En Milda fløde light tilsættes til sidst.

DSC_1444 DSC_1445 DSC_1446Opskrift på Flødekartofler med peberfrugt i mornaysauce :

Römertopfen sættes i blød i vand (begge halvdele fyldes med vand). Imens skrælles 1½-2 kg kartofler som skæres i skiver. 2 peberfrugter (brug røde) og 3 løg skæres i små tern. 4 fed hvidløg presses. Efter ½ time hældes kartoffelblandingen i Römertopfen og mornaysaucen hældes over. Den skal værekølet lidt af, da Römertopfen ellers kan knække.  DSC_1448 DSC_1450 Mornaysaucen vendes godt rundt med kartoflerne. Bliver din Römertopf for fyldt, så tag lidt kartoffel og sauce fra i en lille skål og tilbered den for sig. Det gjorde jeg.

DSC_1461 DSC_1452 En oksecuvette gøres fri for sener og brunes og krydres på begge siderDSC_1454 Når stegen er brunet lægges den ovenpå kartoffel/mornaysaucen. DSC_1455 Kog panden af med lidt vand og hæld stegeskyen ved. Drys med salt og peber igen. DSC_1456 Nu er Römertopfen klar til at få låg på. Stegetid 2 timer ved 200 grader varmluft. Min steg fik 1 time og 45 minutter og kartoflerne var lidt for “al dente”. 2 timer skal du påregne. Man skal  derfor starte TIDLIGT med aftensmaden hvis man vil bruge sin Römertopf!DSC_1460Sådan ser steg og kartofler efter 2 timer med låg. Fint og genialt. Familien kunne se håndbold imens. Genialt. Jeg fortrød dog hurtigt. Den håndboldkamp var da ikke værd at spilde tid på! Jeg bagte derfor en taberroulade, der startede ud som en vinderroulade. Vi skulle ikke fejre VM-sejren men endte med at trøstespise ii stedet…:-)
DSC_1495

Stegen blev fin mør. Det bliver den ALTID i en Römertopf. Også selvom det er en oksecuvette (burde vel være dårligere kød?). Vores var rigtig fin. Håber jeg har skåret stegen ud rigtigt her?? Jeg kan simpelthen ikke finde ud af det….DSC_1503Det blev mørt og lækkert kød og kartoflerne blev også gode. Dog lidt for bidefaste, så næste gang får min Römertopf altså to timer. (husk det nu, kære fru bagenørd! 😉

DSC_1490 Det blev nogle rigtigt lækre flødekartofler. Med fin krydret smag.  Jeg foreslår dog at du bruger røde peberfrugt, da de grønne godt kan blive lidt bitreDSC_1491Jeg burde jo nok ikke have stoppet den Milda fløde i mornaysaucen, men jeg synes altså at den skulle til og den gjorde underværker. Milda fløden betyder at jeg trods alt har en lille smule god samvittighed.;-)

Min søn har længe efterlyst “rigtige” flødekartofler og disse nærmer sig. Han var bare slemt skuffet over peberfrugterne i flødekartoflerne. De giver dog en fantastisk smag til en ellers smagsneutral fuldfed omgang flødekartofer synes jeg, så det putter jeg altså også i næste gang, uanset hvad sønnike siger;-)

Jeg lavede en lækker salat med snackpebre, tomater, peberfrugt, og salat. Med gulerodstern og med sesamolie og krydderi. UHm. ! DSC_1513

Det ER altså genialt med sådan en Römertopf! Mad der passer sig selv, i mens familien har travlt med andre vigtige ting, som f.eks. en dødssyg håndboldkamp…;-)

Jeg fik lavet en lækker roulade i ventetiden, med hjemmelavet rabarbersyltetøj. Den skal du nok høre mere om 🙂

God fornøjelse. Håber du er kommet dig over det tabte guld?

Mere inspiration

Læg en kommentar