Oksecuvette med stegte løg, stegte kartofler og bearnaise

DSC_9062

Sent hjemme på en tirsdag. Billige oksecuvetter i køledisken. Den gode bearnaisesauce fra Jensens på tilbud. Det kan da kun sætte tanker igang hos en sulten forkommen sent-arbejdende bibliotekar, på sit hastige aftenraid ved køledisken.

Altså en cuvette skal jo strengt taget kun stege 45 minutter, og hvis man nu steger stegen på toppen af kartofler og løg og giver hele fadet en times tid, så er det måske alligevel ikke et helt så urealistisk tirsdagsprojekt? Hvad gør det at vi spiser kl. alt for sent, når familien alligevel har ferie og god tid? Hvad gør det, at man hæver den madmæssige tirsdagsstandard? Efterårsferie er vel også en slags fest, selvom nogen i familien må arbejde?

Jeg var let at overtale dér ved køledisken klokken sytten. 😉

DSC_9049

Kartoflerne var af den nemme slags, dem der bare kan vaskes hurtigt. Kartoffelskrællen er endnu ikke så tyk, at kartoflerne behøver blive skrællet. Gudskelov for det, for så havde projektet været en tand mere urealistisk.

Til et hurtigt kartoffelfad med bagte løg og oksecuvette på toppen skal du bruge (4 personer)

1½ kg kartofler (vaskede og skrubbede)

5 almindelige løg og 5 rødløg.

Et par dryp olie.

Salt, hvidløgspeber.

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Læg kartofler og løg i dit bedste aluminiumsfad (så bliver kartoflerne også sprøde under bunden)DSC_9040Krydr kartoflerne og oksecuvetten med salt og hvidløgspeber. Dryp med lidt olie.DSC_9053 Steg fadet 40 minutter, eller til stegen har en kernetemperatur på 70 grader. Vend kartoflerne rundt et par gange undervejs.

Tag stegen ud og lad den hvile 20 minutter. Lad kartoflerne stege færdig imens. Vend dem godt rundt igen.DSC_9059 Så er der saftig cuvette. Uhm.

Jeg var overrasket over kvaliteten. En steg til 50 kr kiloet? Så tænker man jo sit om kvaliteten, men denne steg var virkelig en positiv overraskelse og ja, man må sige, at stegen i den grad løftede tirsdagens niveau på madfronten 🙂DSC_9060Sikke en menu der pludselig blev tryllet frem på tallerkenen.

Imens stegen stegte, skrællede jeg nogle hurtige gulerødder som jeg dryppede med olie og dryssede med hvidløgssalt. De blev bagt med i ovnen den sidste halve time. Så var der lidt sundt og grønt på menuen også. 😉

Ja hov og så var der selvfølgelig den hurtige bearnaise fra Jensens. Det kan godt være at Jensens bøfrestauranter tit få dårlig reklame i madkredse, men bearnaisesauce kan de altså godt finde ud af at lave. Den kan købes i Superbest til 10 kr i denne uge. Jeg hamstrede dem alle. Næsten. Lige for næsen af dig 😉

Nu spekulerer jeg bare. Mon onsdagens menu kan svinge sig op til samme standard? Jeg tvivler.

God ferie til dig, hvis du er så heldig. Vi andre holder samfundet (og bibliotekerne) igang imens. Kig forbi og lån en god bog du kan gemme dig under efterårsferie-tæppet med. Det ville jeg have gjort i dit sted. Ses vi?  🙂

DSC_9070

Mere inspiration

Læg en kommentar