Oksekødspizza med jalapenos, løg, hvidløg, pesto og flødeost

  • Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pesto

Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pestoI dag skal du høre om den lækreste søndagspizza! Ifølge sønnike er det den bedste pizza der nogensinde er bagt her i huset, og det siger ikke så lidt, for her er bagt mange.

Pizzaen er en videreudvikling af dette pizzabrød, som du har hørt om en del gange efterhånden. Pizza af den særligt hurtige slags, med dej der bare skal røres og smøres ud på en bageplade. Uden æltning eller udrulning. Det er SÅ nemt og pizzaerne bliver superlækre. Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pesto Dagens pizza var med 1 kilo hakket oksekød, en rest pesto, 2 philadelphia-flødeost, en rest Jalapenos, runkne peberfrugter og rigeligt løg og hvidløg. En stop madspilds-pizza af den bedste slags og hvor var det en god kombination, at bruge flødeost/pesto som topping på pizzabunden. Uhm! Læs mere nedenfor.Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pestoHer kommer opskriften på oksekødspizza med jalapenos, løg, hvidløg, peberfrugt, pesto og flødeost.

Oksekødspizza med jalapenos, løg, hvidløg, pesto og flødeost
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Oksekødspizza med jalapenos, løg, hvidløg, pesto og flødeost
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 3 store pizzaer.
Det skal du bruge:
  • Pizzadej:
  • 12 dl. lunkent vand
  • 1 kilo tipo 00 mel,/pizzamel/durummel
  • ½ kg fuldkornshvedemel
  • 50 gram gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 bægre flødeost naturel
  • 1 glas rød eller grøn pesto
  • 8 spsk. tørret oregano,
  • ½ glas Jalapenos
  • 2 spsk. hvidløgspeber,
  • 2-3 tsk. salt
  • Forslag til fyld:.
  • 1 kilo hakket oksekød
  • 5 løg i skiver
  • 10 fed pressede hvidløg
  • 2 glas champignon
  • 1½ dåse majs
  • 3 peberfrugter i tern
  • 200 gram cocktailpølser
Sådan gør du:
  1. Hurtig pizzadej:
  2. Rør gær, salt, citronsaft og sukker ud i den lunkne vand.
  3. Tilsæt mel.
  4. Fordel dejen på 3 bageplader beklædt med bagepapir.
  5. Stil pizzaerne til hævning et lunt sted en halv time.
  6. Tip: Stil dem gerne til hævning i ovnen på 20-30 grader varmluft
  7. Lav pizzafyldet imens
  8. Pizzafyld:
  9. Svits oksekød, hvidløg og skivede løg.
  10. Tilsæt salt og peber.
  11. Svits champignon, majs og peberfrugt med
  12. Sådan laver du pizzaerne:
  13. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
  14. Bland flødeost med pesto og fordel flødeost/pestoblandingen i små klatter på pizzaerne. Smøres nemmest ud med en dejspatel
  15. Fordel oksekødsfyldet på toppen, ⅓ på hver.
  16. På en af pizzaerne fordeler du Jalapenos-chilierne på toppen, på en af pizzaerne cocktailpølserne. Den sidste pizza kan du mixe fyldet på, eller toppe med noget helt tredje?
  17. Bag pizzaerne 25-30 minutter. Har du en stor varmluftovn kan du fint bage 3 pizzaer af gangen.
  18. Pizzaerne skæres med pizzahjul eller klippes med en saks.
  19. Servér gerne en grøn salat til.

Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pestoHer får du lige lidt billeder af processen fra start til slut. Det er en LANG opskrift og en LANG ingrediensliste, men faktisk er det nogle hurtige nemme billige pizzaer at lave, og du skal jo tænke på, at der bliver pizza til 2-3 dage.

Vi har rigeligt mad til i morgen og faktisk er der også rigeligt med pizza til frokostmadpakkerne. Lækkert, den frokostpizza vil jeg glæde mig til!

Skal du fejre børnefødselsdag, lave buffetbord, havefest, eller bare mætte mange sultne gæster er disse pizzaer et godt bud. Fuldkornsmelet gør at de mætter lidt mere og de er så nemme, fordi dejen ikke skal rulles ud.

Jep – grøn salat hører der til pizza!DSC_9482

Men lige et spørgsmål:

Hvorfor puttede hun dog flødeost og pesto på pizzaerne?

Jamen det var da fordi jeg -ups- opdagede nogle bøtter i køleskabet vi ikke havde fået brugt. Jeg prøvede at blande og det blev altså den lækreste flødeost/pestoblanding du kan forestille dig.Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pestoFaktisk blev det en lækker hjemmerørt pesto-flødeost som jeg sagtens kan anbefale dig at lave til et andet frokostbord. Himmelsk! Jeg brugte (selvfølgelig) den allerbedste pesto fra Løgismose. Den smager så fantastisk, at du næsten skulle prøve den. Smag til med lidt salt.

Pesto-flødeosten vil også egne glimrende som dip, så er det dip-tip hermed givet videre også 😉DSC_9470Så er der pizza-servering. Uhm! 

Den første pizza vi tog ud af ovnen var blød, tyk og deep-pan agtig. De næste pizzaer havde fået 5 minutter ekstra og blev knasende sprøde. Tilpas tilberedningestiden efter hvordan du foretrækker din pizza serveret, bløde eller sprøde 🙂

De 3 pizzaer blev godkendt alle, både den med de hidsige Jalapenos og den med de mere forsigtige cocktailpølser.

Go for it! 🙂 
Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pestoJeg vil glæde mig ekstra meget til frokostpizzaen i morgen, hvis jeg overlever min tidlige morgenstund. Jeg skal undervise 100 HTX-elever kl. 8.30 i informationssøgning om arbejdsmiljø indenfor svejsning. Jeg er spændt på om jeg (og de?) overlever?

Hvis du hører livstegn fra mig, har jeg klaret udfordringen. Hvis ikke……#uha 😉 Iler til køjs. Det glæder vist om at være så klar og udhvilet som muligt til sådan en tjans 🙂
Oksekødspizza med løg, hvidløg, jalapenos, peberfrugt, flødeost og pesto

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Anne Christine Holm 16. maj 2015 af 12:20- Svar

    Hej Gitte
    Vil man kunne komme hakkede tomater på i stedet for flødeosten? Eller bliver pizzaen for smattet så?
    Vh AC

    • Gitte Hansen 16. maj 2015 af 14:25- Svar

      Hej Anne Christine
      Ja det vil du fint kunne, selvom du jo nok skal forvente et mere “vandigt” fyld. Bare du ikke putter for meget på? Jeg tænker at meget af væden vil fordampe ved den høje temperatur
      Rigtig god fornøjelse 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. tina nymann 15. september 2014 af 09:52- Svar

    Det ser ud som en rigtig sund og lækker pizza uden alt det fede ost på toppen:-)

    • Gitte Hansen 15. september 2014 af 21:13- Svar

      Hej
      Ja du kan tro at den var lækker og sundere også jo. Helt utrolig nem var den også, og den smagte også rigtigt godt dagen derpå. Du skulle næsten prøve at lave pizza på den måde.
      God fornøjelse i dit køkken fortsat 🙂
      Mange venlige hilsner
      Gitte

Læg en kommentar