Pizza i bradepande med oksekød. I dag får du opskriften på en nem og lækker oksekødspizza. Den lækreste søndagspizza! Ifølge sønnike er det den bedste pizza der nogensinde er bagt her i huset, og det siger ikke så lidt, for vi har efterhånden bagt virkelig mange.
Pizzaen er en videreudvikling af dette pizzabrød, som du har hørt om en del gange efterhånden.
Pizza i bradepande af den særligt hurtige slags, med dej der bare skal røres og smøres ud på en bageplade. Uden æltning eller udrulning. Det er SÅ nemt og pizzaerne bliver superlækre. Dagens pizza var med 1 kilo hakket oksekød, en rest pesto, 2 philadelphia-flødeost, en rest Jalapenos, runkne peberfrugter og rigeligt løg og hvidløg.
En stop madspilds-pizza af den bedste slags og hvor var det en god kombination, at bruge flødeost/pesto som topping på pizzabunden. Uhm! Læs mere nedenfor.
Nem opskrift på pizza i bradepande med oksekød og hvidløg
Ingredienser
Pizzadej:
- 12 dl. lunkent vand
- 1 kg hvedemel tipo 00/Manitoba/pizzamel/durum kan også bruges
- ½ kg fuldkornshvedemel
- 50 gram gær
- 2 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 4 spsk. citronsaft
- 400 gram flødeost naturel
- 100-150 gram rød eller grøn pesto
- 8 spsk. oregano (tørret eller frisk)
- 2 spsk. hvidløgspeber
- 2-3 tsk. salt
Oksekødsfyld:
- 1 kg hakket oksekød
- 5 løg i skiver
- 10 fed pressede hvidløg
- 1 bakke champignon eller 2 glas
- 400 gram majs 1 dåse
- 3 peberfrugter i tern
- 200 gram cocktailpølser kan udelades
- ½ glas jalapenos i skiver (brug gerne flere, hvis du vil have stærkere pizzaer). Kan udelades
- salt/peber
Sådan gør du
Pizzadej:
- Rør gær, salt, citronsaft og sukker ud i den lunkne vand.
- Tilsæt mel.
- Fordel dejen på 3 bageplader beklædt med bagepapir. (ovnens store bageplader). Dejen er tyktflydende. Træk/fordel dejen på med en dejskraber
- Stil pizzaerne til hævning et lunt sted en halv time, gerne i ovnen på 30 grader varmluft
Oksekødsfyld:
- Svits oksekød, hvidløg og skivede løg. Tilsæt salt og peber
- Svits champignon, majs og peberfrugt med
- Sådan laver du pizzaerne:
- Tænd ovnen på 250 grader varmluft.
- Bland flødeost med pesto og fordel flødeost/pestoblandingen i små klatter på pizzaerne. Smøres nemmest ud med en dejspatel
- Fordel oksekødsfyldet på pizzaerne, 1/3 på hver.
- På en af pizzaerne fordeler du Jalapenos-chilierne på toppen, på en af pizzaerne cocktailpølserne. Den sidste pizza kan du mixe fyldet på, eller toppe med noget helt tredje?
- Bag pizzaerne 25-30 minutter. Har du en stor varmluftovn kan du fint bage 3 pizzaer af gangen. Pizzaerne er færdige, når de er gyldne og sprøde
- Pizzaerne skæres med pizzahjul eller klippes med en saks. Servér gerne med en grøn salat til
Noter
Sprøde, lækre oksekødpizzaer med hvidløg, jalapenos, peberfrugt – super nemme pizzaer
Her får du lige lidt billeder af processen fra start til slut. Det er en lidt lang opskrift og ingrediensliste, men faktisk er det nogle hurtige nemme billige pizzaer at lave, og du skal jo tænke på, at der bliver pizza til 2-3 dage.
Vi har rigeligt mad til i morgen og faktisk er der også rigeligt med pizza til frokostmadpakkerne. Lækkert, den frokostpizza vil jeg glæde mig til.
Hvis du synes 3 pizzaer er i overkanten, så kan du selvfølgelig sagtens halvere portionen
Sådan laver du de nemme oksekødspizzaer med oksekød og hvidløg – se billederne her:
Skal du fejre børnefødselsdag, lave buffetbord, havefest, eller bare mætte mange sultne gæster er disse pizzaer et godt bud. Fuldkornsmelet gør at de mætter lidt mere og de er så nemme, fordi dejen ikke skal rulles ud.
Jep – grøn salat hører der til pizza!
Men lige et spørgsmål:
Hvorfor puttede hun dog flødeost og pesto på pizzaerne? Flødeost rørt med pesto er et hit!
Jamen det var da fordi jeg -ups- opdagede nogle bøtter i køleskabet vi ikke havde fået brugt. Jeg prøvede at blande og det blev altså den lækreste flødeost/pestoblanding du kan forestille dig.Faktisk blev det en lækker hjemmerørt pesto-flødeost som jeg sagtens kan anbefale dig at lave til et andet frokostbord. Himmelsk!
Jeg brugte (selvfølgelig) den allerbedste pesto fra Løgismose. Den smager så fantastisk, at du næsten skulle prøve den. Smag til med lidt salt.
Pesto-flødeosten vil også egne glimrende som dip, så er det dip-tip hermed givet videre også 😉
Så er der pizza i bradepande – en lækker servering. Uhm!
Den første pizza vi tog ud af ovnen var blød, tyk og deep-pan agtig. De næste pizzaer havde fået 5 minutter ekstra og blev knasende sprøde. Tilpas tilberedningestiden efter hvordan du foretrækker din pizza serveret, bløde eller sprøde 🙂
De 3 pizzaer blev godkendt alle, både den med de hidsige Jalapenos og den med de mere forsigtige cocktailpølser.
Go for it! 🙂
Jeg vil glæde mig ekstra meget til frokostpizzaen i morgen, hvis jeg overlever min tidlige morgenstund. Jeg skal undervise 100 HTX-elever kl. 8.30 i informationssøgning om arbejdsmiljø indenfor svejsning. Jeg er spændt på om jeg (og de?) overlever?
Hvis du hører livstegn fra mig, har jeg klaret udfordringen. Hvis ikke……#uha 😉 Iler til køjs. Det glæder vist om at være så klar og udhvilet som muligt til sådan en tjans 🙂
Hej Gitte
Vil man kunne komme hakkede tomater på i stedet for flødeosten? Eller bliver pizzaen for smattet så?
Vh AC
Det ser ud som en rigtig sund og lækker pizza uden alt det fede ost på toppen:-)