Oksesimresteg der passer sig selv imens familien tager på søndagstur :-)

Idag var det den skønneste sommersøndag.

Milde vinde, høj sol og den sidste feriedag inden hverdagen rammer os imorgen.

Vi har en tradition i familien for at markere feriens sidste feriedag med en tur ud i det blå. For at søndagen ikke skal blive sådan en dag hvor vi alle bare går og venter, lidt halvdystre, på at det skal blive hverdag igen.

En dag hvor vi finder ind til hinanden, finder tilbage til den ferieagtige stemning og for lange snakke i bilen. Lidt som på vores biltur sydpå.

Idag gik turen dog nordpå. Til Mariager. Til vaffelbageriet. Vi ville købe den sidste ferieis og spise den med udsigt ud over den smukke idylliske Mariager Fjord. Hvor var det smukt! Blikstille vand, havkajakker, små sejlbåde, dannebrogsflag og blå blå himmel.

Når man tager på tur ud i det blå så er der altid lige det der med maden når man kommer hjem. Tit kommer man for sent hjem til at lave mad. Så bliver det let til junk-food, eller anden form for hurtig skrammel-mad

Idag lagde vi dog planer. Forberedte et fad med kartofler, peberfrugt, rødløg og oksecuvette. Godt krydret. I ovnen 3 timer på 100 grader varmluft.

image

Skønt at komme hjem til et hus der dufter af lækker lækker søndagsmad!

Kartofler, peberfrugt og løg blev lækre, stegt i oksestegeskyen.

Cocktailtomater kom jeg på det sidste kvarter, hvor jeg lige skruede temperaturen op på 175 grader. Stegetermometeret viste egentlig næsten 80 grader, altså at cuvetten havde fået alt for meget, men den blev virkelig VIRKELIG mør. Det viste sig igen at være en god ide at stege ved svag varme i lang tid.

Det var bevidst at jeg ikke brugte min Römertopf idag. Jeg ville gerne have sprød steg og bagte kartofler og grønt. I en Römertopf bliver kartofler alt for udkogte. Vi stegte også en bakke champignon i smør. Mums det blev lækkert til oksekødet.

Vi lavede også lige en whisky sauce fra Jensen og en hurtig pose pommes frites. Det blev et KONGE-måltid og vi havde endda været på tur ud i det blå! 🙂

Sommervejret var så skønt, at vi kunne nyde aftensmaden i det fri uden at fryse. Vi har et kæmpe træ på grunden som desværre skygger på vores aftenterrasse men idag var temperaturen fin uden aftensol. Skønt med årstider hvor måltider kan nydes i det fri!

 Imorgen kalder hverdagen igen. Det er fint nok. Lediggang siges at være roden til alt ondt. Lige nu er vi dog flere i familien der tænker. Ah bare lige EN uge mere. Nu solen endelig er kommet. Bare lige EN uge mere med familien som man elsker at være sammen med.

Sønnen i familien spørger : “Hvorfor skal man egentlig tvinges til at lave lektier? Det er bevist, at de ikke gavner og der står intet om lektiekrav i Folkeskoleloven?” Flot at lave grundig research, men lektier slipper man nok ikke for. Desværre. Stor ros dog for at forholde sig kritisk 😉

Glædelig hverdag til jer alle.

Hverdage er der flest af. Vi ses igen imorgen 🙂 

Mere inspiration

Læg en kommentar