Oksebov i stegeso. Uhm i dag får du opskriften på en rigtig lækker oksebov langtidsstegt i øl i stegesoen. Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Juhuu nu er det weekend! Igen! En uge forsvandt. Arbejdstoget kører med lynets hast.

Spændende udfordrende opgaver, mange smil, søde lånere på biblioteket og gode kolleger. Dagene er korte, men i weekenderne bliver der lavet mad. Også i den grad. 🙂

Der er brød, kager og simremad på menuen på denne årstid.

Sådan gik det også i søndags, hvor jeg stoppede stegesoen godt ud med en kæmpestor oksebov før familien tog i biffen.

Fantastiske Römertopf! Biograffilmen sluttede ved 18-tiden, og det var SKØNT at komme sultne hjem til mad der havde lavet sig selv imens.

Sikke en duft der mødte os. Kødet var mørt og sikke en lækker stegeskysauce!

Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

En stegeso er en genial opfindelse, for kødet bliver super mørt og lækkert

Selv en oksebov eller okseklump, som jeg har brugt her.

Jeg har brugt øl som væde og det var en fænomenal god idé, hvor øllet gav smag til både kød, grøntsager og stegesky. En ølbraiseret oksesteg smager altså super godt. Det må du prøve.

Jeg tænker du også kan bruge rødvin eller hvidvin?Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Har du ikke en stegeso, så fortvivl ej. Retten kan laves i støbejernsgryde eller sautérpande, du sætter i ovnen. Bare spring på.Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Kender du én der er vild med mørt oksekød og øl, så kig med her. Begge herligheder forenes i denne ret:

Opskriften får du lige her. Den er nem:

Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl – få en god opskrift på ølbraiseret oksebov i ovn hér

Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl - opskrift
En oksebov langtidsstegt i øl i stegeso
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Ret: Ølbraiseret oksebov i Römertopf
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 stor oksebov min vejede 2 kg - roastbeef, Osso Buco eller culottesteg vil også kunne bruges tænker jeg?
  • 2 øl alle slags øl kan bruges
  • 3 porrer
  • 2 løg
  • 10 gulerødder
  • 5 fed hvidløg
  • 6 laurbærblade
  • 3 rosmarinkviste

Sådan gør du

  • Start med at sætte din Römertopf i vand. Fyld den underste halvdel og sænk den øverste halvdel ned i. Fyld også den med vand. Lad Römertopfen suge vand i en halv times tid.
    Römertopf sættes i blød i vand
  • Krydr kødet godt og brun det på en pande i lidt smør.
    Kalvebov i stegeso - mørt kalvekød i Römertopf
  • I mens kødet bruner, ordner du grøntsagerne. Gulerødder og porrer skæres i tynde skiver og løgene i tern.
  • Fyld Römertopfen op med grøntsagerne og vend dem let rundt med fingrene. Læg rosmarinkviste på toppen. Tilsæt de to øl
  • Læg den brunede, godt krydrede oksebov på toppen af grøntsagerne.
  • Læg låget på og sæt Römertopfen i en kold ovn. Skru temperaturen op til 150 grader varmluft og lad stegen stege min. 5 timer. Du kan nøjes med 2-3 timer v. 175 grader varmluft, afhængig af stegens størrelse
    Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl - opskrift
  • Si stegeskyen og jævn med fløde. Du kan også blende grøntsagerne og tilsætte fløde og lade grøntsagerne fungere som jævning. Smag til med ekstra krydderi og lidt ketchup måske? Det er godt at smage til med ketchup.
  • Servér gerne kartoffelmos til 🙂

Noter

Stegen kan tilberedes i stegegryde på komfur eller stegegyde du sætter i ovnen.
Kan laves med andre udskæringer også
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

Mørt og lækkert oksekød og den skønneste skysovs – skøn ret ret til stegeso

Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Hvad betyder braiseret?

At braisere betyder at man bruner kød og tilsætter en mindre mængde vin, bouillon eller anden væske. Man braiserer typisk i en stegegryde med låg.

Tilberedningen gør kødet saftigere og efterlader en koncentreret sky, som kan indgå i en sauce. (red.: og sikke en sauce!)

Alle slags stege kan bruges også en nakkesteg eller et kalkunbryst?

Retten kan også laves i støbejernsgryde eller sautérpande du sætter i ovnen – et tildækket ildfast fad kan også bruges.

Jeg var heldig at finde en kæmpe oksebov, eller okseklump, som kødstykket vist også kaldes, i supermarkedets delikatesseafdeling.

130 kr for 2 kg. Meget billigt for et stort stykke oksekød. Der var rigeligt mad til familien på 4 i to dage.

Jeg forestiller mig at du vil kunne bruge andet end oksebov til denne ret. En roastbeef eller en culotte måske?

Normalt betragter man vel ikke en oksebov som et særligt fint stykke oksekød.

Det smarte ved en stegeso er, at den kan trylle ethvert stykke kød super mørt. Vi er aldrig blevet skuffede, i den sammenhæng.

Brug derfor gerne et billigere stykke oksekød, når du steger i Römertopf. Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskriftDu kan bruge alle slags grøntsager, men disse var rigtigt fine at bruge. Grøntsagerne gav en fin smag til saucen.Smukke smukke porrer – fine farver!Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Den brunede oksebov ligger her oven på grøntsagerne klar til 5 timer i ovnen.

Det smarte ved en Römertopf er, at maden laver sig selv i ovnen imens du kan have travlt med at lave andre gøremål. Nyde livet f.eks.?

Vi tog i biografen og det var SÅ skønt at der ventede os lækkert mad, da vi kom hjem igen 🙂Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskriftSådan ser oksestegen ud, når I kommer sultne hjem. Uhm sikke en lækker mør oksesteg! 🙂Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Hvis du ikke er fan af øl, så kan det være du tænker: “Smager den sauce ikke bittert af øl?” Næh – det var den lækreste sovs og vi slubrede den i os, også børnene.

Først bagefter fortalte jeg  dem at saucen var kogt på øl. “Ej passer det mor??” 😀
Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift Altså nu drister jeg mig til at vise et foto at denne himmelske gudespise. Desværre præsenterer billedet ikke retten alt for godt.

Som du nok kan se, var kødet så mørt at det nærmest var pulled….beef?Oksebov i stegeso langtidsstegt i øl opskrift

Billedet snyder lidt. Du kan jo slet ikke se hvor lækkert det smagte.

Invitér din familie i biffen og lad Römertopfen passe kødgryderne imens.

Oksebov i øl…måske en kanditat til søndagsstegen? Her i huset var vi vilde med retten, så spring du bare på 🙂

Prøv også disse braiserede svinekæber eller en langtidsstegt svineskank langtidsstegt i ovn

Få flere opskrifter på simremad ved at klikke her eller se med nedefor:

Se flere opskrifter på simremad:

1.

Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød
God og lækker simremad med skært oksekød
Se opskriften her
Boeuf Bourguignon - opskrift på simremad med oksekød

2.

Gullash opskrift - klassisk mormor simremad
Gullash - en klassisk simreret
Se opskriften her

3.

Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso
Lækker simremad i stegeso: benløse fugle med flødesovs og tilbehør
Se opskriften her
Benløse fugle i ovn - opskrift til stegeso

4.

Svinekæber - lækker opskrift på braiserede svinekæber
Nem opskrift på braiserede svinekæber
Se opskriften her
Svinekæber - lækker opskrift på braiserede svinekæber

5.

Svineskank - langtidsstegt svineskank i ovn
Sprød og lækker svineskank langtidsstegt i ovn
Se opskriften her
Svineskank - langtidsstegt svineskank i ovn

6.

Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde
Mør og lækker ossobuco tilberedt i slow cooker eller stegetrydw
Se opskriften her
Osso buco opskrift - i slow cooker eller gryde

7.

Osso buco med rødvin - god nem opskrift
Mør og lækker Osso buco i rødvinssauce
Se opskriften her
Osso buco med rødvin - god nem opskrift

8.

Osso buco i ovn - lækker opskrift til stegeso
En skøn simreret til stegeso: Osso buco med rosmarin og tomat
Se opskriften her
Osso buco med tomatsauce i Römertopf

9.

Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern
Lækker vintergryde med oksekød
Se opskriften her
Oksegryde - simre gryderet med oksekød i tern

10.

Bøf Stroganoff - lækker gryderet med fløde
Mør langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce
Se opskriften her
Mør og langtidssimret Bøf Stroganoff i flødesauce