Ølmarineret svinebryst, gulerodscoleslaw og bagte kartofler

DSC_3344

 Det er lørdag!

Solen har skinnet. Der er forår i luften og forårsbobler i kroppen. Der er god tid til langsomme spadsereture i byen, årets første picnic i det fri og køkkensysler. Mad der langtidssimrer, steger og braser. Skønt. Jeg elsker mit arbejde, men er vistnok allerbedst til at holde fri. Skønt med TID 🙂

2014-03-01 13.46.39

Den langsommelige lørdagsmenu blev ølmarineret svinebryst med gulerodscoleslaw og bagte kartofler med kryddersmør. 

DSC_3359

Hvordan laver man sådan en menu? Jo allerførst skal du starte med at marinere kødet. Start gerne tidligt om morgenen, eller dagen før. Færre timer kan også gøre det. DSC_3305Til marineret svinebryst til 4 personer skal du bruge: 

1 kg svinebryst

Marinade: 

1 dl. øl (helst mørk øl, men almindelig øl kan også bruges)

1 dåse koncentreret tomatpuré

2 spsk. dijonsennep

3 spsk farin

1 tsk. tørret chili

1 tsk tørret ingefær

2 tsk groft salt

DSC_3315

Sådan gør du: 

Bland øl, farin og tomatpuré. Der må godt skåles i øl-resten i mens der arbejdes! 😉

DSC_3312

DSC_3301 Tilsæt krydderier. DSC_3303 Rør rundt. Så er der en hurtig tomatmarinade, der faktisk også vil kunne bruges til alt muligt andet end svinebryst. Kyllingevinger måske? Nakkefilet og pulled pork? Marineret culotte?DSC_3304Nu skal du marinere kødet. Det skal helst marinere minimum 6 timer. Smagen bliver bedre, jo længere tid kødet marinerer. DSC_3306 Læg lidt marinade i bunden af et fad og svinebrystskiver ovenpå. Lidt marinade igen, og lidt flere skiver svinebryst, mere marinade…..

Nu skal kødet marinere i køleskabet i hundrede år, eller tæt på (helst).DSC_3308Dæk med et lag marinade til sidst.DSC_3309Beklæd en bradepande med bagepapir og staniol. Læg svinebrystskiverne herpå.DSC_3313 Steg svinebrystskiverne i ovnen v. 150 grader varmluft i minimum en time. Kig til dem når der gået en time, der er jo sukker i marinaden, så de kan nemt blive brændte.DSC_3314

Sæt et fad bagte kartofler ind i ovnen og lad dem bage sammen med svinebrysterne. De skal også ca. have en time.

DSC_3317

1 time og et kvarter senere var svinebrysterne færdige. Jeg vendte dem til sidst og gav dem et kvarter på den anden side.

DSC_3332Jeg lavede en hurtig coleslaw, i mens kød og kartofler stegte. Jeg tænkte det ville passe godt til det marinerede kød? Det gjorde det. Det smagte fantastisk. Alt gik op i en højere enhed.Jeg havde glemt at købe hvidkål, så det blev en gulerodscoleslaw. Den var også rigtig fin.Gulerødder germmer der sig vist også i de flestes grøntsagsskuffer?

Til gulerodscoleslaw skal du bruge: 

1 kilo revne gulerødder

2 dl creme fraiche

½ dl. mayonnaise

1 spsk. dijonsennep

1 tsk. akaciehonning

Salt/peber.

Sådan laver du coleslaw:

Riv gulerødderne groft.

DSC_3318 Bland med skyr eller creme fraiche. Vi havde skyr, så det blev skyr. Min datter er begyndt at storspise skyr, og hun blev vild med den sunde skyr-baserede gulerodscoleslaw. Den må på menuen lidt oftere!DSC_3320 Bland med sennep, det skal være dijon da den er mest sødlig.DSC_3321 Bland alle ingredienserneDSC_3324 Rør godt og vend rundt med gulerødderne.  DSC_3326 Lad gerne din coleslaw trække 1 times tid inden den skal serveres. Smages til med salt og peber. DSC_3328

Så er der lækre sprøde smagfulde møre barbecuemarinerede svinebryster. Hvad hedder de mon egentlig? Spareribs er jo ben? Ved du hvad de hedder? Svinebryster lyder jo ikke helt så lækkert?DSC_3346

Lækker gulerodscoleslaw. Syrlig smag fra skyr’en, sødlig smag fra sennep og honning. Der står 1-1. Alt passer perfekt! 😉DSC_3329hertil sprøde…ribs? Nej det er det vel ikke? Stegeben? Nej. Stegt flæsk så? Jamen flæsk er jo ikke marineret? Nå men kan du hjælpe mig? Hvad skal vi kalde disse lækkerier?DSC_3351 Dagens ret blev serveret. Det var en rigtig herremiddag. De bagte kartofler var klar og vi spiste dem med en god klat kryddersmør på toppen. Nogle af os valgte smør og paprika/saltdrys. Du bestemmer selv din favorit 😉

DSC_3354 Så lækker en menu og rimeligt fedtfattigt, ihvertfald den sunde coleslaw.;-) DSC_3355

Dagen har været skøn og god og vi har spist bagerens lækre fastelavnsboller, med creme, serveret i mit flotte nye keramikfad. Så kom det tabte kilo på igen. Suk 😉

Du skal næsten have synet af det her. Jeg ELSKER  mit nye fad fra Giebelhausen keramik  ELSKER det bare. Det er som om selv fastelavnsboller kommer til at smage bedre, når de serveres i sådan et fad. Det er jo bare indbildning, men alligevel er det som om?  😉DSC_3297

 Rigtig god fornøjelse i dit simrekøkken. Husk nu at spis rigeligt med fastelavnsboller imens de er “sæsonvarer” 😉

 

Mere inspiration

4 tanker om "Ølmarineret svinebryst, gulerodscoleslaw og bagte kartofler"

  1. Hej Gitte

    Hvad med sticky pork? Eller klistret flæsk? Det ser super lækkert ud. Håber du har nydt det gode vejr i dag.

    1. Hej Jenny

      Supergode forslag du kommer med der. Klistret flæsk? Jeg tror dog mine børn ville stille et noget forskrækket hovede op 😉
      Jo du kan tro jeg har nydt det gode vejr. Jeg har læst en halv bog på terrassen og ladet Römertopfen lave aftensmaden imens. Opskriften er på vej. Så smart med den Römertopf!
      Skøn skøn årstid vi har i vente. Herligt!
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Uh det ser lækkert ud. Jeg har aldrig prøvet at lave det af bryst i skiver men det skal da prøves. Jeg har tit købt en stor ribbenssteg til ingen penge og så skåret sværen af og lavet tykke spare ribs. Sjovt nok er jeg ellers ikke vild med de færdigkøbte spareribs men når jeg selv laver marinaden eeeelsker jeg dem. God søndag

    1. Hej Pia
      Det var da nogle gode ideer du kommer med! Så opfindsomt at skære sværen af en flæskesteg. Hedder det spareribs også når der ikke er ben med? Har du en god marinadeopskrift du vil dele? Dine “ben” lyder da bare så lækre! 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *