Hej!

Velkommen til min køkkenblog! 🙂

Jeg er Gitte og amatør bage- og madnørdGitte2Jeg elsker at bage, slapper af med at bage så melet hvirvler. Elsker at røre i gryderne, finde på og eksperimentere med mad, brød, kager og søde sager. Her kan du følge mit virtuelle madunivers. Du vil ikke kun kunne finde søde sager, men også simreretter, mad til de travle, Römertopfretter, salater, desserter, marmelader og meget mere.

Du finder mormormad, køkkenklassikere – god, dansk familiemad. Nemt og lækkert og alle kan være med.

Du vil også kunne komme med om Bag Facaden, når jeg skriver om ferieoplevelser, restaurantbesøg, mit bibliotekarliv, sommerhuslykke eller når jeg bare funderer over tankevækkende oplevelser livet giver mig.GitteJeg synes rigtigt godt om når mad tager sig præsentabelt ud og sætter stor pris på når mine køkkenkreationer bliver foreviget på smukke fotos.

Jeg ELSKER når billeder kan bidrage til at sanserne stimuleres. Når det lykkes at indfange lyset, farverne, stemningen, og æstetikken omkring alle køkkenherligheder, så alt bare ser lækkert ud og indbydende ud. Hyggen er altid en trofast følgesvend i mit køkken.

Jeg er omhyggelig med at beskrive processen i køkken, så er du en nybegynder i et køkken, vil du med fordel kunne kigge med her. Alle trin beskrives og billeddokumenteres 🙂Du vi finde ud af, at jeg forholder mig ret antiautoritært til opskrifter, bruger “på slump” rigtigt meget, ja faktisk følger jeg sjældent selv en opskrift 100%. Men ok. For din skyld, skal jeg nok PRØVE at være nøjagtig i mine målangivelser 😉

Du vil også finde ud af, at jeg ofte får ideer til dagens ret og dagens kage ved at kigge i mit køleskab, mine køkkenskabe og grøntsagsskuffer. Har jeg noget der, der trænger til at blive brugt, så finder jeg på noget ud fra det.

Stop-madspilds-Gitte:

Alle de gange der er blevet bagt banankage, fordi vi lige har haft 3 overmodne bananer (måske var det bedre for vægtkurven herhjemme, hvis de bananer var blevet smidt ud? 😉

Jeg smider faktisk meget sjældent mad ud. Det piner mig at gøre det. Min familie siger ofte at “Gitte, jamen hun har levet under krigen”. Gemmer sauce (det har min mor ALDRIG gjort), gemmer kartofler, gemmer alt brød, hvorfor skulle man ikke det?

Stop madspild er lige mig og man sparer jo både tid, penge og nye indkøb. Oveni hatten giver det også en god og bæredygtig samvittighed. Jeg håber du bliver inspirereret af min tilgang 🙂pelleKunne du tænke dig at blive en del af mit virtuelle køkkenunivers? Åh det håber jeg! Jeg vil nemlig glæde mig til at dele mit køkken- og kagebageliv med dig der måtte have lyst til at være med.

Jeg er impulsiv mit køkken. Får rigtigt meget fra hånden, har ofte 1000 jern i ilden og slår ofte større brød op end jeg kan bage. Vær glad for at du ikke skal rydde op efter mig, men kan nøjes med at kigge på 🙂 Der er også dage hvor det skal gå hurtigt og hvor energien er gået fløjten. Disse dage er der også indlæg fra, så alle kan følge med. 😉

Jeg arbejder fuldtid som bibliotekar ved siden af bloggen og trives med alle mine kasketter: mor, kone, bibliotekar, hundeejer og blogmutter.Jeg ville ikke undvære én eneste post.

Du kommer til at følge med i min og min families hverdag. Har du mon fået lyst til at sidde med til bords? Du skal være så velkommen 🙂

Bidrag og kommentér gerne. Jeg er altid frisk på en mad/kageudfordring, nye ideer og opskrifter, ris og ros.2014-05-16 19.46.45Der er kun mig bag kødgryderne og røreskål. Det er også mig der tager alle billederne og du finder mig også i bloggens maskinrum.

Kontakt og samarbejde:

Er du en potentiel samarbejdspartner, så skriv til: gitte@mohrhansen.dk

Har du spørgsmål til opskrifter eller kommentarer til indlæggene, så skriv en kommentar nederst på siderne – kommentarer bliver synlige for alle der kigger med og flere kan få gavn af dine guldkorn, derfor er det rigtigt smart, at du skriver her.

Jeg bliver glad for hver eneste hilsen og svarer taknemmeligt tilbage til alle.

Hvis du bruger opskrifter fra min side, så link til min blog med tydelig kildeangivelse. Mine billeder har jeg jo selvfølgelig selv ophavsretten til – og du må derfor ikke bruge dem privat eller kommercielt, uden at have lavet aftale med mig først.

Journaliststuderende Christina Vejsgaard Koch har også arbejdet med temaet “Mere end bare overlevelse. Mad i en moderne verden” og har i den anledning interviewet mig. Hør og se mig tale om cookies i min have på et lille filmklip her 🙂

P.S.: Du kan læse mere om baggrunden for bloggen og hvad der driver mig her 

Er du interesseret i tal og fakta om bloggen, så kig med her

God fornøjelse med bloggen – glæder mig til at mødes med dig i mit blog-univers!  🙂

Mange hilsner Gitte2014-05-16 20.04.17