One pot pasta – grillkylling på fløde gratineret pasta

  • Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsager

Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsagerJeg kan slet ikke få armene ned! Tænk en vindermenu tryllet ud af det blå, så nemt, så enkelt og alligevel så lækkert.

I dag skal du høre om en slags “One-Pot-Pasta”-inspireret ret med grillkylling på toppen. Hvad har hun nu fundet på?

Hvad er mon “One Pot pasta”?

Det er såmænd en mad-dille jeg har læst om på amerikanske madblogs især og filosofien er, at man tilbereder alt-i-et-fad, både grøntsager, kød og pasta. Altså hvor pastaen koger/steger sammen med kød og grønt. Spændende, nytænkende og næsten for nemt/for smart til at være kunne være sandt?DSC_2111Det var virkelig dristigt i dag, da jeg besluttede mig for at prøve “One Pot Pasta” med kylling på toppen. Hele kyllingelår med rygben. Wow. Normalt er pasta jo færdigt på 10 minutter og kylling på 1 time. Det måtte briste eller bære.

Alfa og omega var, at pastaen ikke “tørstegte”, så kunsten er/var at holde øje undervejs og løbende vende rundt og eftersupplere med mere væde. DSC_2091Ved du hvad? Projektet lykkedes. Endnu et godt bevis på, at hvo intet vover, intet vinder.

En ny familiefavorit blev kreeret og der blev spist op til sidste smule. Sønnikke tog sig den frihed at reservere en portion til madkassen i morgen. Det må siges at være den allerbedste anbefaling. 🙂DSC_2089Jeg brugte lige det jeg havde på lager til retten og det kan roligt også gøre. Grøntsager efter eget valg, og krydderier ligeså og så suppleret med en pakke fuldkornsskruer og kylling på toppen. Andet kød vil også kunne bruges tænker jeg?

Bruger du kyllingeschnitzler eller kyllingelår, kan du halvere tilberedningstiden, men store kyllingelår med rygben fungerede altså også så fint og det smagte superlækkert. Kyllingen blev saftig og mør og skindet sprødt og lækkert. Pastaen blev virkelig smagfuld og lækker gratineret. Uhm. Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsagerJeg iler med at bringe dig opskriften og igen: min opskrift er kun et udspil. Næste gang skal jeg f.eks. afprøve en version med kyllingeschnitzler i baconsvøb. Der skal tilsættes majs, forårsløg, champignon, rødløg tænker jeg? Svinekød kunne også prøves, en mørbrad i baconsvøb ville smage lækkert der på toppen?

Vi er jo først lige begyndt på vores “One Pot Pasta”-eventyr, så en ny verden ligger for vores fødder 🙂Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsager

One pot pasta - grillkylling på fløde gratineret pasta
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug ialt
 
Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsager
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Mad til de travle
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 4 løg i tern
  • 4 fed friskpressede hvidløg
  • 2 hønsebouillonterninger
  • 1 peberfrugt i strimler
  • 1 pose frosne ærter (750 gram eller mere)
  • 1 pakke ukogt fuldkornspasta (skruer eller penne)
  • 4 stykker kyllingelår med rygben eller alm. kyllingelår (hvis du bruger små lår, skal tilberedningstiden afkortes et kvarter)
  • Salt/peber og evt. andet yndlingskrydderi f.eks. oregano
  • ½ liter kogende vand
  • ½ liter fløde (gerne madlavningsfløde eller 2½ dl fløde og 2½ dl. mælk)
  • Evt. 2-3 spsk citronsaft
  • Efterfyld med mælk eller vand, v. behov
Sådan gør du:
  1. Find dit store stegefad frem. Jeg har et støbejernsfad, der både kan bruges på komfur og ovn. Det er smart.
  2. Du kan også stege grøntsager og pasta på/I en almindelig pande/gryde og fordele i et ildfast fad bagefter med kylling på toppen.
  3. Start med at stege bouillonterninger, løg og hvidløg i lidt olie.
  4. Svits peberfrugt og ærter med.
  5. Bland pastaen i. Den skal være ukogt
  6. Hæld kogende vand, citronsaft og fløden ved. Skyl kartonen med lidt vand, så du får den sidste fløde med. Sørg for at pastaen bliver godt vendt rundt før stegning og at den er dækket med væske.
  7. Krydr kyllingen godt på begge sider og læg den på toppen.
  8. Sæt fadet i ovnen i 1 time v. 175 grader varmluft. Undervejs skal du røre lidt rundt, så godt du kan, for ellers vil den pasta der stikker op blive brændt. Efterfyld evt. med lidt ekstra mælk eller vand.
  9. Når kyllingen er gennemstegt, er maden klar til servering. Alt-i-et-fad. One Pot Pasta - I love it 🙂

Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsagerEn vindermenu – simpelthen. Retten var SÅ nem at lave og smagte helt fortryllende. Ok indrømmet, man skal vente 1 time på serveringen, men så er alt også lavet færdigt i ét og endda kun med et kvarters køkkenforberedelser. Ovnen laver resten af arbejdet. Det er SÅ smart. 🙂DSC_2087Jeg må indrømme at mit Scanpan fad gjorde underværker – igen – til denne ret. Alt kunne svitses på komfuret først og hele fadet sættes i ovnen bagefter. Minimal opvask var der også til slut. Skynder mig at sige, at Scanpan ikke har “købt” mig til at sige dette. Ingen skjult reklame 🙂

One Pot Pasta er kommet for at blive – i hvert fald i mit køkken. Så genialt et koncept og perfekt hvis du har et støbejerns-/aluminiumsstegefad at stege i 🙂

Du kan forresten sagtens gå ned i flødemængden, i denne ret, hvis du synes den bliver for kalorieholdig. Vi havde lige en rest fløde, der skulle bruges, men mælk/vand vil også sagtens kunne bruges tænker jeg?DSC_2095

Flødegratineret pasta er dog noget helt særligt, så jeg ville foretrække versionen med fløde. Uden tvivl. Brug gerne light-produkter dog, det reducerer i kalorierne. Lidt 🙂

Nedenfor ser du den nemme “One Pot Pasta-arbejdsproces”. Så nemt og lækkert og med rigtigt mange variationsmuligheder.

Tippet om endnu en nem hverdagsret er hermed givet videre til dig. Alt-i-et-fad er lige til at overskue, ikke?

Genialt som kød, grønt og pasta giver smag og tager smag fra hinanden. Så smagfuldt og lækkert. Næsten som mad tilberedt i Römertopf, blot i stegefad? Uhm.

Jeg er fan og håber også du bliver lige så begejstret. Skriv gerne til mig, hvis du kan anbefale andre gode One Pot Pasta-opskrifter. Jeg er ret nysgerrig og eventyret er jo først lige begyndt.  🙂Grillkylling på gratineret pasta med fløde og grøntsager

Rigtig god One Pot Pasta-fornøjelse til dig 🙂

Mere inspiration

10 Kommentarer

  1. Dorte A 12. september 2016 af 11:26- Svar

    Jeg havde ikke ” dine” grønsager hjemme,brugte i stedet porer,løg,hvidløg,hvidkål ,gulerødder og helbladet spinat … Spilleme også læker da …Tak for ideen… 😀 <nge hilsener Dorte

    • Gitte Hansen 12. september 2016 af 21:05- Svar

      Hej Dorte
      Helt perfekt Dorte – så kreativt. Ja synes du ikke bare det er super nemt? Ja retten kan varieres på uendelige måder – og sikke kreativ du har været- Skøn tilgang du har i dit køkken 🙂
      Rigtig god fornøjelse med kokkerierne fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jenny 4. september 2016 af 17:37- Svar

    Den skal prøves som uhøjtidlig gæstemad.
    @Gerda, ja pastaen bliver nok udkogt, men ikke mere end i lassange, og “alle elsker lassange” 🙂

    • Gitte Hansen 4. september 2016 af 22:08- Svar

      Hej Jenny
      Ja denne må du prøve og ja du har helt ret. Hvis man er vild med lasagne, vil man også være vild med denne 🙂
      Håber retten vil smage dig :-)’
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Gerda Skouboe 31. august 2016 af 14:55- Svar

    Forstår ikke, at pastaen ikke bliver udkogt!!

    • Gitte Hansen 31. august 2016 af 15:27- Svar

      Tjo den bliver jo nærmest gratineret. Har du smagt gratineret pasta? Så vil du også elske denne ret. Du er jo nok nødt til at prøve en portion, før du ved om du vil synes om retten. Kan kun fortælle dig, at jeg har fået så meget god feedback på retten fra nær og fjern, så tror også at du vil blive begejstret 🙂
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet
      Mange hilsner
      Gitte

  4. E. Kirk 24. august 2016 af 23:39- Svar

    Mon man også kan lave denne ret i en Rømertopf (med eller uden låg)?

    • Gitte Hansen 25. august 2016 af 15:13- Svar

      Hej
      Det har jeg ikke forsøgt, men mon ikke? Tror det skal være uden låg i så fald, ellers vil kyllingeskindet ikke blive sprødt 🙂
      Rigtig god fornøjelse i køkkenet
      Mange hilsner
      Gitte

  5. Tore Blaabjerg 24. august 2016 af 09:20- Svar

    Hvor mange grader i ovnen

    • Gitte Hansen 24. august 2016 af 09:40- Svar

      Shit, har jeg glemt at skrive det? 175 grader varmluft 🙂

Læg en kommentar